Moderátor: Michal Dalecký
Netáhlo píše:Je pravda, že s Bertou je to tak trochu UFO, ale tak možná, že se to takto přeci jen někde objevilo. Problém v Ostramo je ten, že není dostatek vhodných vozidel do třetí epochy a tak pokud chceme ty vozy prohnal po modulišti, tak nezbývá nic jiného, než toto. Jen doufám, že se v budoucnu situace zlepší a souprava dostane důstojnější hnací vozidlo.
ReichenbergW píše:A ještě edit. Ba 3-0150 je Hecht. Ba 3-151 je vůz sk. 28. Tak to bude
A vidím tu nejaké nezrovnalosti plánu a reality.
ROCO 64574 - HECHT lôžkový Ala 1-0102 - sedí
ROCO 64575 - HECHT Ba 3-0150 - sedí
ROCO 64576 - Ba 3-0151 - sedí
Ktoré katalógové čísla budú tieto plánované vagóny? Ich počet mi nesedí. Podľa kat. čísel budú iba 3 kusy 64577, 64893, 64894, ale pripravené sú minimálne štyri...![]()
Ba 3-0112 dom st. Brno - ?
Ba 2-0084 dom. st. Zvolen - ?
Ba 1-0060 ex AB dom. st. Košice - ?
Da 7-0077 dom. st. Brno - ROCO 64577 - toto je viac-menej isté (viď poznámka: tady si teď nejsem jistý jestli jsme to nezměnili na jiný vůz, páč byl problém s vozem který nemá nástřešek)
Ten poštový HECHT Fa 9-0023 by bodol - snáď sa dočkáme...
Škoda, že v ROCO katalógu sú iba karikatúry a nie aspoň reálne predlohy modelov (foto), keď už nie sú modely...
Ako to teda bude?
zmar píše:ReichenbergW píše:Pánové nechápu co pořád pitváte? Na jednu stranu se tu rozplýváte nad totálním nesmyslem typu Talbot a pak pitváte Hechty i Vut/Vtu, čí další vozy. Hechty připravil Ivo Mahel podle toho týdeníku, protože pozdější fotku vozu kde jsou nápisy jinak máme v nečitelném provedení. V tom týdeníku je dost dobře vidět. Když ověřujete u pana M. tak musím z dřívějších diskusí i jeho zkoumání konstatovat, že ani on /ani kdokoliv jiný/ nemá všechno. ...
Protože znám názor zmíněného pana M na podobné modely, tak jej tu uvedu pro doplnění obrazu. Jistěže nikdo nezná úplně všechno, ale leccos přece jen existuje. Pan M dříve spolupracoval na přípravě modelů. Ale poté, co jej nahradili jiní autoři, kteří se nerozpakují tvořit podle fantazie, je z toho velmi znechucen.
Ale z hlediska veřejnosti se nic neděje. Naprostá většina kupujících stejně nepozná nejen nepatřičnou podobu nápisů ale ani to, že model má chybnou domovskou stanici a revizi nebo dokonce i číslo odpovídající jinému typu vozu.
radeksindy píše:S panem Marunou bohužel spolupráce není (snažili se o ní i jiní), viz můj poslední dotaz na vlečné vozy po DRB.
Tady asi došlo k nějakému nedorozumění. Přehledy přípojných DRG vozů se dělaly, nevím co k vám dorazilo. Ale pokud vím, žádný přípojný vůz zde nezůstal, reps. nebyl přečíslován a jako přípojný používán.
U hechtu nejde o žádné poslední slovo, ale jen to chci vyřešit a dohledat. Stejně jako vás zajímají motorvé vozy a lokomotivy, mě zajímají vozy. Samozřejmě, že mi vadí, že ROCO dělá nesmyly typu WR. Už jenom protože, že mi první série utekla, takže si nemám co koupit. Ale taky by vás asi nenadchlo, kdy na Štětín nalepili M290.0 a dali ho do krémovo-hráškového nátěru.
Stínované PKP hechty pošlu mailem.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: janto a 2 návštevníků