Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod vperlik » pon 23 úno, 2015 11:06 pm

.... a do krabičky už po opravě asi nevracet, že ? A ještě pro sichr "vyztužit" nějakým nepoddajným nákladem:

SSlma 44 s nákladem.jpg
SSlma 44 s nákladem.jpg (36.59 KiB) Zobrazeno 5534 krát
Naposledy upravil vperlik dne úte 24 úno, 2015 9:30 am, celkově upraveno 1
ČSD H0, DCC, epocha IIIa-IVb
vperlik

Příspěvekod greenery » pon 23 úno, 2015 11:13 pm

.... a narazil jsem na další záludnost - po srovnání prohnutí vozu mi drhnou okolky vnitřních náprav jednoho podvozku o náběh středového nosníku. Není to moc, ale stačí na komplikace při průjezdu malými poloměry.
Tak že by to prohnutí bylo záměrné :idea: ? Zvyšuje totiž polohu rámu vozu v inkriminovaném místě.
Bude to řešitelné (třeba nízké okolky), ale pro dnešek dost.
Jedno je jasné - zůstane u jednoho kusu.
greenery

Příspěvekod alik » úte 24 úno, 2015 6:50 am

No ale zatím zdaleka není s prací hotov. Ted vymění okolky za nižší a zjistí, že to vykolejuje v těch vzpomínaných obloucích. Následuje vyrovnání oblouků ! nebo umístění Brawy tam kam patří, tzn. ani do krabice, ani na kolejiště, ale do vitriny (samozřejmě po vyrovnání toho plechu). Jinak zjišťuji, že návštěva tohoto fóra může ušetřit spoustu peněz a nervů za koupi nepodařených modelů a za to autorům patří velké díky. Jenom bych chtěl vědět, zda se vůbec něco z novinek koupit dá. Stačí mi, když to bude mít reálnou předlohu (vč. čísla a barvy) a spolehlivě jezdit.
alik

Příspěvekod greenery » úte 24 úno, 2015 9:22 am

... závadu s drhnutím okolků o rám jsem ještě v noci odstranil. Nedalo mi to.
Vůz jsem musel prakticky celý rozebrat - co nebylo slepené, a znovu poskládat. Pro kinematiku odbrousit drobounký otřep.
Model je konstrukčně velice precizní, některé detaily jsou neuvěřitelné. Rám a šasi není zjednodušený plastový ingot, ale je sestaven z několika důmyslně kombinovaných dílů. Nebyl zcela docvakaný hlavní středový nosník do ostatních dílů rámu, takže byl u jednoho podvozku o pár desetin mm níže, což způsobovalo ono drhnutí. Pozor, díly a západky jsou velice jemné a po rozebrání se důmyslně vymyšlená konstrukce snadno bortí. Naštěstí se mi nepodařilo nic ztratit ani ulomit.
Konstruktéři Brawy odvedli dokonalou práci s minimem vůlí, bohužel asi nepočítali s "precizností" čínských soudruhů montérů. Takže každý zodpovědný český soudruh si musí hodinářskou práci dodělat sám doma.
Odměnou je perfektně jezdící, dokonalý model.
Pokud někdo má zájem, můžu pozdě večer dodat fotky a upozornit na záludnosti.
greenery

Příspěvekod Barbucha » úte 24 úno, 2015 9:31 am

Skvělá práce :-)
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod vperlik » úte 24 úno, 2015 3:01 pm

.... souhlasím, pečlivá a trpělivá práce, ale není na 5 min., jak zde bylo prezentováno, spíše na několik hodin, možná dnů pro šikovného a zkušeného modeláře. A s velkým štestím, že se nic neulomí, nevratně nepoškodí. Pozitivní je alespoň zjištění, že je to "jen" nedbalou montáží. Koupě tohoto modelu je tedy jako loterie - koupím los s velkou pravděpodobností že nevyhraju a pak zahodím do koše, jenže to dopředu nevím a tak ho koupím, protože občas nějaký šťastlivec vyhraje. Tady si to ještě mohu vylepšit, mohu jít zkusit přesvědčovat trafikantku, že los kupodivu nevyhrál a jestli by mě tedy nechtěla vrátit peníze ...
I když jsem tento model chtěl a hodil by se mi, je pro mne za těchto podmínek nedostupný. Přesto že nejsem úplné dřevo, tak na výše popsanou "rozborku/sborku" si netroufnu a myslím, že nejsem sám. To už by asi opravdu bylo lepší, kdyby to prodávali jako stavebnici, jak už tady někdo zmínil.
Škoda, s nákladem dlouhých narezlých traverz by asi neměl chybu .... V Německu někteří obchodníci ČSD-verze naskladňují až později, tento plošiňák mají ohlášen až na III.kvartál, třeba se kvalita montáže do té doby zlepší, podobně jsem si počkal na Čmeláka od Piko a vyplatilo se.
vperlik

Příspěvekod greenery » úte 24 úno, 2015 8:14 pm

forex píše:Mimochodem,koukam,ze dalsi uzivatel univerzalnich kuplu :wink:

... jj, zkoušel jsem různá spřáhla. Tyto mám nejradši - zlehka se spřahují. Žádné nájezdy " proti zdi" :twisted: .
A zároveň je spojení tuhé, takže jdou používat s kinematikou nakrátko. I vzdálenost mezi nárazníky ujde - 1-2 mm.
greenery

Příspěvekod Barbucha » úte 24 úno, 2015 8:44 pm

forex píše:Souhlas..az na drobne limitace spojovani ci rozpojovani v obloucich .....ta hokejka se pod narazniky neda zvednout:)

Zkuste to bez nárazníků, milý forexi.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod greenery » stř 25 úno, 2015 9:17 am

vperlik píše:.... souhlasím, pečlivá a trpělivá práce, ale není na 5 min., jak zde bylo prezentováno, spíše na několik hodin, možná dnů pro šikovného a zkušeného modeláře. A s velkým štestím, že se nic neulomí, nevratně nepoškodí. Pozitivní je alespoň zjištění, že je to "jen" nedbalou montáží. Koupě tohoto modelu je tedy jako loterie - koupím los s velkou pravděpodobností že nevyhraju a pak zahodím do koše, jenže to dopředu nevím a tak ho koupím, protože občas nějaký šťastlivec vyhraje. Tady si to ještě mohu vylepšit, mohu jít zkusit přesvědčovat trafikantku, že los kupodivu nevyhrál a jestli by mě tedy nechtěla vrátit peníze ...
I když jsem tento model chtěl a hodil by se mi, je pro mne za těchto podmínek nedostupný. Přesto že nejsem úplné dřevo, tak na výše popsanou "rozborku/sborku" si netroufnu a myslím, že nejsem sám. To už by asi opravdu bylo lepší, kdyby to prodávali jako stavebnici, jak už tady někdo zmínil.
Škoda, s nákladem dlouhých narezlých traverz by asi neměl chybu .... V Německu někteří obchodníci ČSD-verze naskladňují až později, tento plošiňák mají ohlášen až na III.kvartál, třeba se kvalita montáže do té doby zlepší, podobně jsem si počkal na Čmeláka od Piko a vyplatilo se.

Komu prohnutý vagon nevadí, může zvesela jezdit, "luk" je zcela funkční. Potíže nastávají po vyrovnání, všude jsou minimální vůle a je to třeba vychytat. Jak se říká, jde to, ale dře to.
Takže moc nevěřím tomu, že jiná výrobní šarže na tom bude jinak.
Přívlastek nedbalá montáž sedí......... , tady je totiž potřeba opravdu precizní montáž. A platí to asi o většině jejích pěkných modelů. Neprodává modely za desetitisíce a přesto jde leckdy konstrukcí modelů "za hranu", kdy desetinka rozhodne. Sehnat na to lidi asi není sranda.
Já do téhle loterie půjdu i s dalším modelem.
greenery

Příspěvekod vperlik » stř 25 úno, 2015 10:37 am

greenery píše:Komu prohnutý vagon nevadí, může zvesela jezdit, "luk" je zcela funkční. Potíže nastávají po vyrovnání, všude jsou minimální vůle a je to třeba vychytat. Jak se říká, jde to, ale dře to.
Takže moc nevěřím tomu, že jiná výrobní šarže na tom bude jinak.
Přívlastek nedbalá montáž sedí......... , tady je totiž potřeba opravdu precizní montáž. A platí to asi o většině jejích pěkných modelů. Neprodává modely za desetitisíce a přesto jde leckdy konstrukcí modelů "za hranu", kdy desetinka rozhodne. Sehnat na to lidi asi není sranda.
Já do téhle loterie půjdu i s dalším modelem.

No jasně, proč ne, držím palce ..... ale na můj vkus je tam moc nášlapných min. Každopádně díky za "prosekání křoví", hodně jsi toho objasnil, teď už je rozhodnutí na každém z nás, jestli do toho půjde nebo ne ....
vperlik

Příspěvekod A2C » stř 25 úno, 2015 11:16 am

V automobilovom priemysle na to funguje časť prevádzky všeobecne známa ako kontrola kvality, vnútorne známa ako podpora predaja.
Kde sa auto dovezie kontroluje jeho funkčnosť rozoberá ladí a znova skladá, veľa ľudí ani netuší nakoľko krát bolo jeho milované novučičké autíčko skúšané aby všetko fungovalo ako má, nie ako vypadlo z linky :lol:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod greenery » stř 25 úno, 2015 11:50 am

.... už jsem psal - model funguje.
Pokud vady neakceptuju, nekoupím, jasné. Máme volný trh. Ale také model mít nebudu, páč ho nikdo jiný nenabízí.
Myslím, že tuhle slámu už jsme tu vymlátili několikrát - ztráta času.

Předchozí řádky byly pouhými postřehy jak model "mít", přestože výrobce cosi zkopal. Zisky a ztráty si musí každý přebrat sám.
greenery

Příspěvekod radeksindy » stř 25 úno, 2015 6:07 pm

Dostala se mi do ruky konečně DRG verze. Samozřejmě prohnutá a také si myslím, že je to hlavně způsobem uložení v krabičce. Rozebráno a srovnáno bylo za 5 min, opravdu to nic není. Úplně jsem jen neporozuměl, ja by mohly vnitřní kola podvozku dřít o nosník vozu. Rezervy jsou dost velké a nejde o žádné desetinky přesnosti. Pokud je srovnaná podlaha, tak nejblíže má okolek obou kol k rámu nahoře cca 1mm. Na srovnaném voze se podovozek bez problémů otáčí o 360°.
Model je naprosto špičkový a stojí zato. ČSD verzi si pořídím také.
radeksindy

Příspěvekod greenery » stř 25 úno, 2015 7:01 pm

Už nedřou......... , ale šlo o kolizi okolku s náběhem středových nosníku při průjezdu malým poloměrem. Rozhodně tam nemám milimetry, a ani milimetr.
Nemám lepší fotku, ale je to vidět.
Vagon samozřejmě oblouk projede, ale podvozek si okolkem nadzdvihl šasi, když se v ostrém oblouku dostane pod pásnici nosníku. Všiml jsem si toho až po chvíli, zdál se mi tuhý průjezd obloukem (R3, R2). Rám jsem docvakl, ale je to tak tak.
A stejně mi to v tom místě trochu zlobí. Nosník je totiž k rámu upevněn bodově natavením pod plechovou podlahou a jeden tento bod nefunguje - zrovna nad podvozkem.
Přílohy
003.JPG
greenery

Příspěvekod greenery » stř 25 úno, 2015 8:26 pm

.... lepší foto
Přílohy
018.JPG
greenery

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)