Novinky H0 2015

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2015

Příspěvekod greenery » čtv 19 úno, 2015 8:29 am

jde asi o 2 až 2,5 mm - něco přes milimetr na každé straně. Mě to vadí.
Jinak pěkný model.
Přílohy
006.JPG
004.JPG
greenery

Příspěvekod kapalin » čtv 19 úno, 2015 8:31 am

dá se řící kvalita kus od kusu, set od roca nepořádek v laku, talbot nesmyslné číslo, brawa plošinák slabě ohnutý - asi dřív vytáhly z formy
kapalin

Příspěvekod greenery » pát 20 úno, 2015 3:29 pm

Plošiňák jsem vrátil, prohnutý byl i další na prodejně.
Ad skutečná předloha: jezdilo to tady vůbec? Setkal jsem se s tvrzením, že to je nesmysl.
greenery

Příspěvekod radeksindy » pát 20 úno, 2015 4:54 pm

Ad skutečná předloha: jezdilo to tady vůbec? Setkal jsem se s tvrzením, že to je nesmysl.

76ks vyrobeno v roce 1945 přímo pro ČSD, dalších pár desítek tady zůstalo z parku DR. Jinak sem pochopitelně vozy zajížděly.
radeksindy

Příspěvekod tusakvlasta » pát 20 úno, 2015 5:04 pm

Já taky přidám jedno polínko do ohně. Koupil jsem si nedávno od Brawy ten nový služebák Čsd a na prodejně ho nekontroloval, říkal jsem si že Brawa je záruka kvality. Teprve až druhý den, když jsem měl čas jsem ho vybalil a první čeho sjem si hned všiml je že je zatlačený jedno dvoukolí. Výndal jsem ho a zjistil že je nenávratně poškozený, vytlačený jeho uložení (domečky). Po další prohlídce jsem přišel na to že taky na té stejné straně není zacvaknutá střecha, zkoušel jsem ji opatrně zatlačit, ale ani ťuk, asi lepená. Protože krabička byla origo zalepená tak zcela určitě je původ z montáže, kdy na střechu soudruh tlačil a tím to dvoukolí zarazil do podlahy. Další den jsem vůz na prodejně vyměnil napoprvé za bezvadný. Asi hloupá náhoda, ale říkám si kde je asi ta výstupní kontrola, tohle bylo na první pohled patrný, ty dvě vady.
tusakvlasta

Příspěvekod vperlik » pát 20 úno, 2015 5:23 pm

Tak ani já jsem si nevybral, 2 kusy, co měli na prodejně, byly prohnuté, jeden doslova jako luk. Tak jsem zatím ušetřil, co se dá dělat, škoda jinak hezkého modelu. Prohnutí nebylo rovnoměrné, větší na koncích, u obou.
ČSD H0, DCC, epocha IIIa-IVb
vperlik

Příspěvekod tusakvlasta » pát 20 úno, 2015 6:02 pm

Jestli je to u těch plošiňáků závada většny vozů, tak si myslím že si bude Brawa drbat hlavu nad prodělkem a jejich subdodavatel asi utře do budoucna hubu. Dobře že to vím, plánoval jsem koupit 1-2 kousky.
tusakvlasta

Příspěvekod greenery » pát 20 úno, 2015 8:15 pm

radeksindy píše:Ad skutečná předloha: jezdilo to tady vůbec? Setkal jsem se s tvrzením, že to je nesmysl.

76ks vyrobeno v roce 1945 přímo pro ČSD, dalších pár desítek tady zůstalo z parku DR. Jinak sem pochopitelně vozy zajížděly.

Děkuji. Jel jsem tak Prahou přes Vinohrady, že se na tyto vozy přeptám i jinde a ev. se podívám, jestli mají stejný problém. Bylo mi řečeno, že je nebudou prodávat, protože je to nesmysl.
greenery

Příspěvekod hrboun » pát 20 úno, 2015 9:01 pm

Mustr pro Micrometakit
Přílohy
image.jpg
hrboun

Příspěvekod shodan » pát 20 úno, 2015 9:23 pm

Tak at mi tady pak nikdo nerika, ze ti modelari /lidi/ porad fnukaj ze je to drahy a ze nevedi do chteji.. za ty prachy opravdu chci "perfektni" vyrobek... je uplne jedno jestli vagon stoji 400 nebo 1000, musi byt ale v poradku.. nemyslim spatne cislo nebo tak.. to je kosmetika, ale aby nebyl prohnutej, naklonenej, lak jak na velikonocnich vejcich.. HLAVNE REKLAMOVAT A NEDAT SE!
shodan

Příspěvekod vperlik » sob 21 úno, 2015 1:57 am

Taky jsem si říkal, co se dá na takovém modelu plošinového vozu zkazit, navíc za tu cenu (když se to srovná s jinými modely) by člověk přepokládal úměrnou kvalitu, ale jak je vidět, tak ani značka, ani cena už není měřítkem. Tak co tím měřítkem proboha je ? Snažil jsem se prodejce přesvědčit, že by měl tento nepodařený výrobek vrátit a že by se tak mohli zachovat všichni prodejci a omlátit to výrobci o hlavu, ale asi jsem naivní a neznám dobře "zákony trhu", jak si můžete všimnout, tak model všichni vesele nabízí dál, vždyť on si svého kupce nakonec najde. A je mi jasné, že tento avizovaný nedostatek spoustě lidí vadit nebude a model si koupí. A tak je to asi se všemi více či méně nepodařenými českými modely, všimli jste si, jak některé zde kritizované už nejsou nikde k mání ? Co se s nimi asi tak stalo ? Výrobce možná zastavil nebo omezil výrobu nebo prodejci již nenaskladnili další kusy, ale ty již vyrobené a naskladněné se nikam nevypařily, prostě se prodaly ... Některý prodejce alespoň "ubere plyn" a sníží cenu (viz např. Talboty), ale to je spíše výjimka. Vedou se tu dlouhé diskuze o připravovaných novinkách, podrobnosti se nesmí předem prozradit (což samozřejmě chápu) a tak jsme všichni o to více natěšeni a pak takové zklamání a to tento model od Brawy není zrovna všemi netrpělivě očekávaná novinka, kterou každý musí mít. Ale to zde mlátím již několikrát vymlácenou slámu, omlouvám se .....
ČSD H0, DCC, epocha IIIa-IVb
vperlik

Příspěvekod A2C » sob 21 úno, 2015 7:56 am

Vôbec sa nemusíš ospravedlňovať! Úpimne tento model zaujal aj mňa ale dajako som sa mu zatiaľ vyhol a vidím že som spravil dobre.
Chcem povedať že nie som počítač nitov, ale keď raz kupujem niečo chcem aby to bolo ako nové, teda nepokrútené a podobne aj keď sa s tým len hrám. U mňa modely nekončia vo vytrínkach, je pravda že si ich moc nepúšťam, ale každý jeden musí byť toho schopný a udržujem ho v stave ako nový a preto kupovať niečo čo už v dobe keď je to nové je poškodené, chybné... je u mňa nerípustné (teda nie za plnú cenu a musí sa to dať ľahko uviesť do stavu nového, ulomené madlo, nárazník...)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod Barbucha » sob 21 úno, 2015 10:04 am

Já jsem celkem rád, že se to tu mlátí, ale prázdná sláma to není. Model mě zajímal v provedení DR, vzhledem k tomu, čím se zabývám. A právě DR tu nikdo prodávat nebude, tak aspoň mám varování a na model se vykašlu, protože reklamace do Německa je opruz. Ne že bych neuspěl, ale je nutné to posílat zpět a při vratce peněz zas o něco přijdu…
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod VD.CSD » sob 21 úno, 2015 12:54 pm

Narovnanie Brava Pa ČSD podla drehscheibe:
Nun zum erfolgreichen Richten. Das geht Ratzfatz! Drehgestelle vorsichtig abhebeln, 4 Schrauben lösen und die gegossene Ladefläche händisch vorsichtig gegen die Biegung spannen. Kontrolle mit dem Stahllineal und wieder zusammenbauen. Der Kunststofflangträger passt sich der jetzt geraden Ladefläche an. Das hat keine 5 Minuten gedauert.

Podvozky opatrne vypáčiť.
Uvolniť 4 skrutky.
Odliatok naklad. podlahy napružiť proti ohybu prehnutia.
Pomocou ocelového pravítka skontrolovať.
Zmontovať naspať.

Plastové pozdĺžniky sa prisposobia narovnanej podlahe.
Doba opravy 5 min.
VD.CSD

Příspěvekod greenery » sob 21 úno, 2015 1:48 pm

díky za info
greenery

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)