Grafické návrhy kolejiště a jejich zpoplatnění

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Byl bych ochoten zaplatit za návrh kolejiště od Milana Ferdiána a kolik?

Nejsem ochoten platit
18
8%
Ano 100 Kč za návrh
24
10%
Ano, max. 500 Kč za návrh
36
16%
Ano, max. 1000 Kč za návrh
23
10%
Ano, zaplatím tolik, kolik si Milan řekne
131
56%

Celkem hlasů : 232

Re: Grafické návrhy kolejiště a jejich zpoplatnění

Příspěvekod TTmili » stř 04 úno, 2015 8:53 pm

milan ferdián píše:
TTmili píše:Jestli Milane chceš, můžeš mě používat jako odstrašující případ, ale musíš si najít někoho dalšího kdo stavěl podle tebe podobně velké kolejiště, aby byla i ta protiváha a bylo vidět, že u tebe se ta investice prostě vyplatí :wink: .

To nepřipadá v úvahu :wink: .Když se mrkneš na moje datum,tak si přečteš Silvestr 2007 a ještě v té době,jsem si DF teprve oťukával a poznával.
Z té doby byly všechny kolejiště navrhovaná grátis,příklad může být Charlii,kdy až teď vidíme první krůčky stavby dvoupatrového kolejiště.Z placených připadá v úvahu kolejiště od Aleše,ale i tam byla cena spíše symbolická,bohužel způsobena moji nezkušeností :P .

Nesmíš mě brát tak doslova, koneckonců, sám jsem se na sem DF dostal až půl roku po tobě, ale v té době už jsem měl kolejiště dobré dva roky rozestavěné. Každopádně doufám že i přes ne úplně jednoznačnou odpověď si myslím že podstatu mého příspěvku jsi docela dobře pochopil.
No a musím tak trochu přiznat, že celé to zamýšlení a vzpomínání je dost kouzelné. Tehdy mi ke štěstí a radosti stačily výroky BTTB, vpodstatě prachsprostý placatý ovál na dřevotřísce, pytlík pylin, a molitan byl pro mě už vyšší dívčí. A dneska.... :twisted:
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 úno, 2015 7:14 am

Když opět shrnu vaše nápady,připomínky,tož mi vychází toto.
Cena za jeden metr2 - minimálně 2000,- Kč
Záloha - 70%
Nechal bych vše uležet a uvidíme za rok.Buď se objeví nová legenda nebo nebude již žádná poptávka nebo cena bude akceptovatelná. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Beda » čtv 05 úno, 2015 8:21 am

Ja to vidim tak, ze Milan se dostal do standardni situace, kdy kresli a zjistuje, ze je okolo toho cim dal tim vic problemu,
zakaznici prudi a maji pocit, ze by to meli mit "v akci" a se slevou. Tohle jednoho dne resi kazdej, kdo se zivi sam.
Ja uz od roku 1992, a taky sem si tim prosel. Je to nutne a ozdravne. Proste zmenis sortu zakazniku,
zameris se na ty co nesmlouvaji a zaplati co si reknes. Mas pro to dnes uz vsechny predpoklady, urcovat si cenu sam.
Tvoje znacka uz ma velkou cenu, napsal si uspesne knizky, ses uz znamej. Nastav si to tak, aby te to bavilo,
a ono se to casem procisti. A budes mit cas na ty realne projekty. A kdyz ne, aspon budes mit vic casu pro svoje veci.
Jinak - je to projekt - a projekt tak obvykle stoji okolo 10 procent ceny investice - a musi se zaplatit.
Kdyz stoji stredni kolejiste okolo 100k...
Rekonstrukce bytu/chaty/chalupy taky neprinese zadny zisk, jen fajn pocit.
Tak at se to brzo "otoci".
N, DCC, NANOX V 3.6, DIGI CZ: Gen LI 101, FBO, Vratná smyčka CZ-030,
ROCRAIL na RaspberryPi...
Beda

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 úno, 2015 8:36 am

Velmi moudrá rada.To stojí za zamýšlení.

edit.

Dle mne,mi tato diskuse hodně pomohla ujasnit si jasně priority.Není skutečně nad dobrý pokec.Kluci díky.
Takže zkusím to ještě jednou.
Obnovuji příjímání objednávek a to od 1.dubna 2015.Email adresa fmodelzavináčcentrumtečkacz .Cena za zpracování jeden metr čtvereční 2000,- Kč.Záloha předem ve výši 70%.
Dle požadavků zájemce bude:
- zpracován celkový výkres návrhu kolejiště-
- kolejivo -
- nivelita tratí -
- popis budov a krajiny -
- náhled ve 3D jen po dohodě se zájemcem (platí se samostatně/jedna kresba 1000,-Kč) -
- černobílá -
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 05 úno, 2015 5:48 pm

Dnes jsem se po delší době dostal k tomu,že jsem si pročetl zevrubněji tohle fórum a dostal jsem se až sem. :arrow: Tedy musím říci,že jsem po přečtení několika stránek málem upadl na záda a teď se štípu do tváře,jestli se mi to jen nezdálo. :shock: Vše podstatné zde již bylo napsáno,takže Milane k Tobě jen pár slov.Cenu jsi jasně stanovil a pro případné zájemce nastav jasná pravidla.Chceš návrh kolejiště?Tak tady je cena,za kterou dostaneš to a to.Zdá se Ti to drahé? Kup si WinTrack a namaluj si kolejiště sám :!:
Případně nechť si koupí některou knihu z Tvé dílny a postaví si kolejiště z již zveřejněných plánků,myslím si,že na výběr je toho dost a dál bych se s nimi vůbec nebavil.
Tak ať se Ti daří a můza Tě oblažuje spoustou nápadů :!:
Mě jen trošku mrzí,že jsi mě odmítl,když jsem chtěl vymyslet nějaký námět(krajiny ne celého kolejiště) na můj přístavek.A já jsem zrovna ten,co by zaplatil bez keců. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 úno, 2015 6:15 pm

miroslav lengyel píše:Tak ať se Ti daří a můza Tě oblažuje spoustou nápadů :!:
Mě jen trošku mrzí,že jsi mě odmítl,když jsem chtěl vymyslet nějaký námět(krajiny ne celého kolejiště) na můj přístavek.A já jsem zrovna ten,co by zaplatil bez keců. :D

Díky,ale to si nepamatuji :o .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Sleva v akci

Příspěvekod sidlo » čtv 05 úno, 2015 7:08 pm

Jaký je rozdíl navrhnout 1 m² v měřítku N a v H0?
sidlo

Re: Sleva v akci

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 úno, 2015 9:53 pm

Žádnej,plocha je plocha. :wink: Akorát paradoxně se vejde na tu plochu někdy více HO než N-ka :lol: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Střelec » pát 06 úno, 2015 6:15 am

V tuhle chvíli to začíná být zralé na vytvoření rozsáhlejšího ceníku. Někdo třeba bude chtít začít 3D náhledem na téma existujícího (knižně vydaného) plánku, občas někdo zatouží po provedení v barvě a tak podobně. Náhled v barvě by byl možná hezký na zeď, nebo na pohlednice...
Takže tu máme :
-2000,- za metr čtvereční
-70% záloha předem
-1000,- 3D náhled projektu (patrňe černobílý)
nemáme cenu za:
- 3D náhled na již vydaný plánek
- příplatek za barevné provedení náhledu
- modifikaci již vydaných plánků na jiný typ a geometrii kolejiva (ale to se asi bude účtovat jako nový plánek - předpokládám, že práce je s tím minimálně stejně)

Předpokládám, že účastníky diskuse napadnou ještě další položky. V případě osobní konzultace samozřejmě zadavatel zatáhne útratu :D !
Střelec

Příspěvekod Beda » pát 06 úno, 2015 8:20 am

Ja bych zadny detailni cenik nedelal a uz vubec nezverejnoval.
Proste si Milan rekne, jestli se mu chce to realizovat a rozmysli si,
kolik "sadla" do toho chce dat a udela si cenu tak, aby ho to bavilo.
Cena projektu na vyzadani.
Jen pro orientaci ( napr.: "cena podle rozsahu 2000 az 5000,- za m2" ),
kazdej projekt je jinej, kazdej zakaznik je jinej.
N, DCC, NANOX V 3.6, DIGI CZ: Gen LI 101, FBO, Vratná smyčka CZ-030,
ROCRAIL na RaspberryPi...
Beda

Příspěvekod pekl024 » pát 06 úno, 2015 3:39 pm

Ahoj,

nevím co se řeší, je to velmi jednoduché.
Myšlenka zákazníka - Milanova vize - dohoda - zaplacení zálohy 80% - návrh, doplacení při předání. Nemáš peníze = nemáš plánek = 50% zálohy propadá.

Jak jsem už psal, Milan je značka kvality ověřená zde fóru a v publikacích. Není co řešit.

Petr

PS : Já jsem dostal návrh od Milana k vánocům, jeho cena by se pohybovala cca 4,800 Kč. Cena v projektu za cca 60,000,- přijatelná /včetně vozidel/.
pekl024

Příspěvekod sidlo » pát 06 úno, 2015 4:31 pm

Střelec píše:V tuhle chvíli to začíná být zralé na vytvoření rozsáhlejšího ceníku...

Tak ceník si může vymyslet každý jaký chce, ale takto to asi nebude moc fungovat. Např. každý vydavatel knih ví, jakou cenu za jednu běžnou knížku je zákazník ochoten zaplatit (nejvíce knížek v knihkupectví najdete za 249 Kč). A za tuto cenu prodává bez ohledu na skutečné náklady na vydání knížky.

Možnosti jsou dvě:
  • Buď budete dělat vyjímečné věci pro vyjímečného zákazníka, který je ochoten akceptovat jakoukoliv cenu. Výhodu to má, že si můžete říci cokoliv a zákazník to zaplatí. Nevýhoda je, že těch vyjímečných zákazníků je velmi málo a velmi brzy nemáte komu prodávat.
  • Budete se řídit podle běžné koupěschopné poprávky (to jsou ti co to skutečně koupí, ne ti co si to chtějí koupit) a potom musíte akceptovat možnosti jejich peněženky. A pokud jsou jejich finanční možnosti slabé, to znamená nižší než jsou vaše výrobní náklady, tak potom nemáte komu prodávat.

A najít rovnováhu mezi tím, s jakými náklady vyrábíte a za kolik je zákazník ochoten zaplatit, tak to je největší umění.
sidlo

Příspěvekod sidlo » pát 06 úno, 2015 4:40 pm

Beda píše:Jen pro orientaci ( napr.: "cena podle rozsahu 2000 az 5000,- za m2" )

Tak jen pro orienaci: vyhrazená plocha 10 m² v H0 – což není nic moc velkého (místnost 16,6 m²). Dle vašeho orientačního ceníku to je 20.000 – 50.000 Kč. Kolik zákazníků v čechách asi tak existuje, kteří si to mohou dovolit.
sidlo

Příspěvekod milan ferdián » pát 06 úno, 2015 4:46 pm

V tom máš pravdu.Jenomže já jsem tento stav nepřivodil.Vždy jsem snažil rozumně s každým domluvit.Že vše dopadlo,jak dopadlo,co s tím chceš dělat :?: Je přece jasné,že buď budou zájemci nebo ne.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod sidlo » pát 06 úno, 2015 5:10 pm

Tím chci jenom Milane říci, že byť se snažíš všem vyjít vstříc, tak mnozí nakonec nezaplatí. Po počáteční euforii a následném zklidnění emocí si hodně zákazníkům začne cena zdát vysoká a své závazky nedodrží. A u zakázkové výroby má Černého Petra výrobce. Hotový projekt nikomu jinému neprodáš.

Pokud děláš vyjímečné věci, tak žádej 100 % zálohu. Lepší řešení mě nenapadá.
sidlo

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť