Michal Šuhajda píše:Tak jsem spáchal plánek a k němu malé povídání..... vyhládlo.
Ty Brďo! Další básnící Picaso. Takováhle podívaná a počtení je luxusní forma plánků. Díky za ně, chlapy.
Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
milan ferdián píše:Symetrická výhybka PECO/24°
radekkrupka píše:..... Ta pohádka o mašinkách je skvělá, líbí se mi.....
radekkrupka píše:Návrh i umožňujě několik vytažení kolejí na další eventuální díl, což je také plus.
No každopádně velice děkuji a nechám si to projít hlavou
PS... Výhybka k uhelné skládce má takovou zvláštní geometrii...pokud by to byla běžná přímá vyhybka, vedla by kolej rovnoběžně s rastrem stanice. Jinak by tam musela být - teď si nemůžu vzpomenout na správný název - taková ta "souměrná"? Ale to je drobnost
radekkrupka píše:milan ferdián píše:Symetrická výhybka PECO/24°
Úplně se možná nevyznám, ale na TT vím pouze o kolejivu Tillig...ten skutečně symetrickou výhybku má
http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/p/cs/3910/symetricka-vyhybka-abw.aspx
Do jaké míry jsou na skutečné železnici obvyklé?
Barbucha píše:Začíná to být pěkné, umím si to představit i bez hroudyJenom mně nesedí jediná věc: styk obou tratí v prostřední stanici (úvraťové) před nádražím. Mimochodem, mně se to mluví, když už rok začínám dělat kolejiště jen "hubou" a skutek utek.
Pavel
radekkrupka píše:Jenom wintrack neumí (nebo já neumím) nastavit nižší světlost tunelu, takže ta kolej nad tunelem je přerušená hroudou země..
chameleon píše:Teď jsem ještě koukal na tu verzi 11 a ta se mi moc líbí. Není to tak propletené. Navíc tu trať znám, a koukám že tam máš i cihelnu jako je u Třemošnice
Michal Šuhajda píše:První co mě "praštilo" do očí je mohutné používání mostů v místech, kde jsou celkem samoúčelné, Mám na myslí zejména obrmost přes výtažnou kolej vlečky, a pak dva mosty (hlavně ten na kusé koleji) v horním nádraží. Taky by mě zajímalo, jestli ta krátká trať vlevo nahoře je myšlena jako vlečka, nebo samostatná lokálka. Jestli to má být lokálka, tak je strašně kraťoučká. Vlak ještě nevyjede z nádraží a už je v další stanici. No a samozřejmě místo dvou okruhů použít smyčky. A nebo fígl k objíždění soupravy, který má na posledním návrhu Milan Ferdián.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník