Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Jeňa Sova píše:A to mi nějak pomůže postavit moduliště?
Rocky_MK píše:...a kruh se dvema triangly by se ti tam nevesel?
Jeňa Sova píše:Ještě jedna myšlenka. Do Sedlčan trať klesá. Vlečka do mlýna je, dle fotek, rovná. Má smysl toto znázorňovat v modelu? Technicky by to neměl být problém. Na druhou stranu stanice nic nelze připojit, takže nevadí nižší úroveň TK nad zemí. Nebo to vymyslet celé v rovině? Další otázka se pak naskytne, kdyby byla žst. v rovině, jestli neudělat vlečku k silu na konci přímou kolejí pro případné zprůjezdnění stanice? Co myslíte?
Jeňa Sova píše:Michale, ono už to 30° má. Poloměr je R1100. Tak, jestli jsem to dobře pochopil - zmenšit poloměr, přidat kus rovné a pak dva 15° moduly (proti sobě?), abych se vrátil na "osu" stanice? Není to zbytečně složité?
Edit.: Zkusil jsem to narovnat a není to nejhorší. Asi to bude nejjednodušší řešení. Nouzově průjezdná. A taky jsem stanici celou o trochu prodloužil. Může to vadit, že je delší, než předloha v měřítku?
Jeňa Sova píše:Tak, dostal jsem se k WT a upravil domácí layout. Koncový díl stanice jsem vymyslel s výhodou stejný jako vjezdový do SN. Délkově jsou stejné jako ostatní rovné moduly, takže se tímto usnadní jejich přeprava. Koncový díl stanice je tvořen tedy ze dvou dílů. V případě potřeby se díl se silem nepoužije, na vlečku pro Falls se dá zarážedlo a stanici bude možno provozovat jako průjezdnou. Oblouk na konci je nakonec R1000 a úhel 20°. Myslím, že toto řešení je elegantní, nenásilné a praktické. Odstavné nádraží (nebude skryté, bude vidět) možná ještě předělám, nad tím jsem zatím tolik nepřemýšlel. Nicméně bych rád poděkoval Michalu Šuhajdovi, který nade mnou nezlomil hůl a pomohl mi svými rozumnými myšlenkami na úrovni dopracovat návrh "moduliště" do tohoto stádia. Samozřejmě jsem vděčný i ostatním za jejich poznatky.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků