TT segmentové kolejiště - 240 x 160 x 350 cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT "kolejiště do dílny" - 240 x 160 cm

Příspěvekod Barbucha » stř 28 led, 2015 8:22 am

Někteří čtou, ale neví si rady, proto mlčí.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 8:46 am

Ale čtou,čtou.Vždyť řada z nich zde nabídla další řešení a pokračování.Ono by to taky chtělo nějaké závěrečné resume od autora.Věčně zde lidé psát nebudou,když nevidí stále nic. :P
Co cipískuv návrh?To je též skvělé řešení.Tu spirálu bych zakomponoval až u stolu,takže takto:
modul stanice - přechodový úsek - spirála (u stolu) - horní patro (hloubka o polovinu menší) - koncová stanička s poloviční hloubkou nebo opět modul.Doporučuji výškový rozdíl minimálně cca 30,0 cm.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » stř 28 led, 2015 9:03 am

milan ferdián píše:Doporučuji výškový rozdíl minimálně cca 30,0 cm.

Záleží na šířce vyššího patra, ale jako minimum bych bral úhel 45° v přímce, která protne přední okraj horního modulu se zadním okrajem spodního modulu (segmentu). Jinak to bude utopený.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 9:11 am

Barbucha píše:
milan ferdián píše:Doporučuji výškový rozdíl minimálně cca 30,0 cm.

Záleží na šířce vyššího patra, ale jako minimum bych bral úhel 45° v přímce, která protne přední okraj horního modulu se zadním okrajem spodního modulu (segmentu). Jinak to bude utopený.

Jo,jo a ještě záleží,zda nad ním bude modul nebo poloviční.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 28 led, 2015 9:30 am

Milane, jenže když bude spirála u stolu, zabere mi cca metr šířky pokoje, moduly 40 cm tak těmi 20 cm neprojdu ani kdybych nedávno nepřibral. Modul nahoře bych udělal taky normovaný. Nemám to kde skladovat, tak ať je čím přispívat na setkáních.
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 9:34 am

Jeňa Sova píše:Milane, jenže když bude spirála u stolu, zabere mi cca metr šířky pokoje, moduly 40 cm tak těmi 20 cm neprojdu ani kdybych nedávno nepřibral. Modul nahoře bych udělal taky normovaný. Nemám to kde skladovat, tak ať je čím přispívat na setkáních.

Tak proto ten roh :?: Tam ale může jít spirála jen směrem nahoru.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 28 led, 2015 9:57 am

Ano, ano. A právě proto se nic nestane, když překryje tu panelovou plochu. Já nevím, k čemu sloužila, ale na mapách je volná. Na R400 bych mohl vystoupat o nějakých 7,5 cm, tudíž po čtyrech otáčkách udělat odbočku. U ostatních soumodulí už by to mělo být jedno, protože nebudou tak dlouhé, ale jen podél stěny. Ale zas mě napadá, že těch 30cm je málo. Nebude na Sedlčany vidět a možná se ani nevejdou silo s mlýnem...
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 9:58 am

Jeňa Sova píše:Ano, ano. A právě proto se nic nestane, když překryje tu panelovou plochu. Já nevím, k čemu sloužila, ale na mapách je volná. Na R400 bych mohl vystoupat o nějakých 7,5 cm, tudíž po čtyrech otáčkách udělat odbočku. U ostatních soumodulí už by to mělo být jedno, protože nebudou tak dlouhé, ale jen podél stěny. Ale zas mě napadá, že těch 30cm je málo. Nebude na Sedlčany vidět a možná se ani nevejdou silo s mlýnem...

Tak vyjedeš ve spirále,kolik potřebuješ :lol: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 28 led, 2015 10:51 am

milan ferdián píše:...
Tak vyjedeš ve spirále,kolik potřebuješ :lol: .

No to bude drahý projekt! :lol:

Když to vezmu, tak jeden závit 2,5 metru. Aby se na stanici dalo dívat, potřebuju tak 60 cm volného prostoru. Takže vystoupat do 75 cm. To znamená 10 závitů. To je 25 metrů kolejí. takže, když nebude po cestě výhybna, uzavře mi Sedlčany SŽDC z důvodu neočekávaného ukončení provozu, než jeden vlak vyjede a druhý sjede :lol: Takže bude muset být někde po cestě výhybna. Pokud bych udělal poloměr R400, mohla by dovnitř tobogánu odbočit R357 jako klesací kolej a na druhou stranu R 443 jako stoupací. Ta střední by byla obousměrná. Tolik teorie. Mimochodem, není R400 málo :?:
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 12:00 pm

Tak potom zbývá jen kořenovská,tisovecká a tatranská zubačka :lol: :lol: :lol: nebo výtah :!:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 28 led, 2015 12:07 pm

Udělám si lanovku na Petřín. Jen nevím, jestli tam má Sergej přechodnost? :lol:

Ten výtah, má to někdo amatérsky udělané? To by stálo za myšlenku, protže by to možná vyšlo levněji, než celý tobogán.

Opravdu je R400 moc malý poloměr na tobogán?
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » stř 28 led, 2015 12:12 pm

Jeňa Sova píše:Udělám si lanovku na Petřín. Jen nevím, jestli tam má Sergej přechodnost? :lol:

Ten výtah, má to někdo amatérsky udělané? To by stálo za myšlenku, protže by to možná vyšlo levněji, než celý tobogán.

Opravdu je R400 moc malý poloměr na tobogán?

Někdo zde již výtah obrazově prezentoval.Dle mne stačí poloměr R353,teoreticky i R310.Jen je třeba vyzkoušet na nečisto,jak se soupravy budou chovat ve stoupání.Mít tobogán,který vyjede jen samotná lokomotiva,by muselo být hodně deprimující. :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod mizl » stř 28 led, 2015 2:25 pm

milan ferdián píše:Někdo zde již výtah obrazově prezentoval.

... celé téma věnované tomuto tématu je zde: viewtopic.php?f=1&t=7673&hilit=skry%C5%A5%C3%A1k%2C+v%C3%BDtah

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod cipisekmp » stř 28 led, 2015 2:31 pm

Ahoj, me zaujal nazor Milana Ferdiana ktery rikal ze to chce taky nejaky vysledek a ne miliondevet planku a nic z teho. Kdyz se na to podivam, tak je to nejdiskutovanejsi vlakno v teto casti fora a prozatim to k nicemu nevede. Asi nema smysl delat kolejiste podle prvniho navrhu, ale diskutovat muzes dvacet let nad plankama a stejne budes porad neco menit. Postav to, co jsi schopen technicky, financne a casove zvladnou. Psal jsi, ze chces i ty horni moduly v norme, ale mas je jak prevazet? Nebo pocitas jen s vystavami v Napajedlich? Ono i to jedno nadrazi ti zabere mista dost. Mam vyzkouseno, ze s dopravou jsme na stiru i my v nasem Klubu a to delame i rekneme "komercni" vystavy, kde si na dopravu vydelame. Platit dodavku trebas do Milevska nebo do r.... by jsme asi nedali.
Mej se Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Jeňa Sova » stř 28 led, 2015 3:26 pm

Tak dobře. Ještě jednou. Stejně si to někteří nepřečtou a budou mi vyčítat.

Do jisté stránky jsem plánoval kolejiště v jednom prostoru. Pak jsem koupil byt a prostor na kolejiště se mi změnil. Připadalo mi hloupé, zakládat další vlákno, ale asi jsem měl. Absolutně mě nenapadalo, jak tento prostor využít. Proto je tady těch dalších cca 30 stránek. Jedná se tedy o dva projekty. Do toho jsem se rozmyslel, že bych mohl jít do modulů. Druhý kolega se neumí vyjádřit a já nevěděl, jestli do těch modulů půjdu. Proto se vlekla diskuze o tolika návrzích.

Ted, jelikož jsem plánek na pěkné pevné kolejiště nevymyslel (ne všechny zde byly prezentovány) a rozhodl jsem se pro modulové případně kombinované pojetí projektu, budu pracovat na tomto. Mám si založit nové téma? Smaže toto celé admin/moderátor? Já bych byl pro.
Jeňa Sova

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště