TT segmentové kolejiště - 240 x 160 x 350 cm

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: TT "kolejiště do dílny" - 240 x 160 cm

Příspěvekod depo201 » sob 24 led, 2015 12:28 pm

Milane,
kam ty na ten archiv chodíš?

My na Moravě do sklípků, ale ty tam na Severu? :)
depo201

Příspěvekod JanoH0e » sob 24 led, 2015 12:30 pm

depo201 píše:Milane,
kam ty na ten archiv chodíš?

My na Moravě do sklípků, ale ty tam na Severu? :)

Možno má zásoby z mediálne známeho stánku PNS :D
JanoH0e

Příspěvekod Jeňa Sova » sob 24 led, 2015 12:47 pm

Milane, dělal jsem je podle plánku SŽDC a fotek z mapy. Furt nevím, co mi chybí...
Jeňa Sova

Příspěvekod milan ferdián » sob 24 led, 2015 1:47 pm

Označené vlečky ve stanici Sedlčany.V místě kde se sbíhají větve kolejí budou jednoduché obloukové výhybky.
Přílohy
Sedlcany.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Jeňa Sova » sob 24 led, 2015 5:01 pm

Jo, presně to jsem si myslel. Udělám je z EW3. Vnitřní poloměr mám 400, vnější něco přes 600, nevím presně. Mám pocit, že R693/13 a R400/28.
Jeňa Sova

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 25 led, 2015 12:02 am

Jo, ale co ten zbytek? Udělat SN na protější straně, stocit to pod moduly do SN nebo druhé modulové stanice či jinak?
Jeňa Sova

Příspěvekod Vladimír_B » ned 25 led, 2015 9:20 am

Já bych udělal nad Sedlčany druhou stanici...
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod cipisekmp » ned 25 led, 2015 10:25 am

Ahoj, ja bych to asi resil jednoduse. Dodelal bych ze standartnich modulu co je mozno a v miste pred stolem bych castecne vyditelnym toboganem vyjel o patro vys tak abych mohl pri zdi jen na uzkem pasku krajiny jet koleji kousek u zdi a pritom stale stoupat tak abych mel dost prostroru nad tim modulovym nadrazim (teoreticky udelat trebas na zdi nekde vyhybnu o dvou kolejich) a nad tim modulovym nadrazim udelat defakto skrytak. Delka na vystoupani je dost dlouha na to aby ten tobogan nemusel mit nutne x pater takze si myslim ze by se dala jeho cast i zviditelnit.
Samozrejme pro setkani dle nejakych norem by jsi vozil to spodni nadrazi at uz jakekoliv a moduly ktere by ti vysli na ten domaci layout. Zbytek by zustaval doma na homejezdeni.
Cau Cipisek
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 25 led, 2015 3:51 pm

Hoši, můžete mi vysvětlit, proč by jste skryté, pevnou část kolejiště, dávali nad modulovou stanici? Nějak mi to hlava nebere...
Jeňa Sova

Příspěvekod cipisekmp » ned 25 led, 2015 5:20 pm

Ahoj, no ja bych ji tam dal z jednoho jedineho duvodu abych mohl met jako funkcni cast kolejiste i ten uzky pasek kolem zdi po kterem by se vlaky dostavali z toboganu do SN i eventuelne s tou vyhybnou. Mel by jsi proste kolem zdi rekneme 10-15cm siroky pasek krajiny chi. Jinak je to asi fuk. Pokud bude dostatecny vyskovy rozdil mezi spodni stanici a horni tak to podle me nebude nicemu vadit. Aspon se ti nebude na tu spodni modulovou tolik prasit chi.
Cau Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 25 led, 2015 6:36 pm

Asi jsem blbý, ale furt to nechápu.
Jeňa Sova

Příspěvekod cipisekmp » pon 26 led, 2015 12:28 pm

No kdyz das nejaky skrytak pod moduly, tak musis resit jeho uchyceni zrejme na standartni nohy tech beznych normovanych modulu a musis jej pri kazde manipulaci s normovanyma modulama vydelavat aby jsi mohl vytahnou ty normalni moduly. Kdyz ale tu nenormovanou cast das nad ty normovane moduly, tak ty normovane mozes met na normalnich nohach, ktere budes met i na setkani a jen rozsroubujes moduly a nic vic nemusis resit. Tu horni pevnou cast kolejiste muzes vest pri zdi na nejakych konzolach, takze nemusi byt tak vysoko nad tema spodnima a bude ti stacit tensi tloustka ramu kdyz dat ty konzole bliz k sobe. Ja moji vizi vic popsat nedovedu jedine az se budes nudit tak zavolaj nebo se stav. Mej se Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 26 led, 2015 3:36 pm

Ahoj, a není lepší než řešit doma standardní nohy k modulům udělat na moduly rámy? Na svém kolejišti mám pro moduly určená místa a nohy zůstávají zabalené.
V neděli jsem byl u kolegy Samana 55, který vozí nohy též pouze na setkání a doma má moduly položené na rámech, které mu zároveň slouží jako poličky. Je to velice hezké řešení. Extrémní případ je mít rámy připravené vícepatrové a pak si doma nad sebou postavit několik stanic (a třeba můžou být i všechny "neskryté").
Největší výhodou tohoto řešení, je, že po příjezdu ze setkání nemusíš montovat nohy, stačí položit moduly na rámy.
Kdybych neměl atypický prostor s průchodem pouze uprostřed a šikmými stěnami, docela vážně bych o podobném řešení uvažoval.
Před několika roky jsem vytvořil podobný návrh, pro uvažovaný modelářský (modulářský) klub. celkem vážně uvažoval, že spodní patro trati bude složeno s těch rozestavěných , případně méně hezkých modulů,, které budou též sloužit jako klesání/stoupání do/z SN - též modulových, zatímco vrchní patro bude z těch hotových modulů. Bohužel zůstalo jen u tohoto plánku.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod Jeňa Sova » pon 26 led, 2015 10:19 pm

Ano, tak nějak, jak to popisuje Michal si to představuji. Původně jsem měl myšlenku pouze v SN naproti na 40 cm šířky použitelné i v modulišti. Teď jsi mě ale nahlodal s těmi patry. Už jsem uvažoval i o tom, že bych dal nad sebe více modulových stanic. No, uvidíme. Každopádně, u mě je zase velký problém uzká místnost...

Add on: Ještě bych upravil stanici tak, aby byla do pravého úhlu, když bude vlastně s obloukovými moduly tvořit celek. Takže zhlaví bude trošku kratší. Což se dá řešit prodloužením stanice vlevo. Vlečková kolej na konci může mít menší poloměr. A asi její konec udělám rovně. Co říkáte?
Jeňa Sova

Příspěvekod mlha » úte 27 led, 2015 7:09 am

Jeňo tak udělej dvě stanice nad sebou a tu krátkou stěnu použij na stoupání,U stolu by Ti pak zůstal volný prostor
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště