od Michal Šuhajda » stř 07 led, 2015 10:33 am
Díky, A. Gartnera neznám. Na odkazy mrknu, beztak prořebuju procvičit anglinu, ale abych pravdu řekl u podobných "elektrikářských témat" mám potíže i v češtině. Já pobírám tak max. silnoproud.
Asi jsem to měl napsat rovnou:
Jízda vlaků na kolejišti je napájená z jediného zdroje (centrála + jeden booster) - momentálně Minibox, výhledově nebo H centrála možná Intellibox nebo jiné podobné řešení.
Indikaci dělat nechci, pořád spoléhám na vizuální kontrolu obsazenosti kolejí a kam neuvidím, tam počítám s optočidly. pro úplnost odmítám řízení kolejiště přes PC (čumění do compu si užiju i tak víc než bych rád).
Rád bych provozoval systém "zababov" Strojvedoucí + ovladač (FRED) + loko
Ovládání stanic - Viditelné stanice stavění manuálně (táhla + mechanické přestavníky - bez závislosti návěstidel na výhybkách)
Skryté část - elmag. přestavníky - digi dekodéry - dcc - enkodér - ruční pult s přepínači (DCC dekodéry/enkodér - od M. Kisse, pult vlastní výroby, DCC centrála zatím Multimouse ROCO - protože to Minibox neumí, výhledově stejná centrála jako pro jízdu - viz výše)
Co se týká napájení kolejnic, mám vyvedený každý kablík ke kolejím ze svorkovnice na "hlavním" vedení takže mi stačí dodělat mezery mezi úseky. Ale pokud to není nutné, tak se mi nechce řezat koleje, radši budu dublovat napájení úseku z více míst, než hledat poruchu u "mrtvého" úseku. Můj dotaz směřoval k tomu, zda si nekoleduju o nějaký průšvih - odpálení dekodéru apod.
Naposledy upravil
Michal Šuhajda dne stř 07 led, 2015 10:55 am, celkově upraveno 1
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat