Rocky_MK píše:Díky. Na odbočku dát návěstidla dát klidně můžu, to je 2,5cm pod úrovní staniční pláně...více dopravním kolejím se bráním kvůli prostoru, čím víc jich tam bude, tím kratší budou a nakonec Lužec, kterým jsem se inspiroval, má taky jen 2 dopravní koleje a vedou do něj 2 tratě...snažil jsem se posunout zhlaví do oblouku co to šlo, ale s mým kolejivem to víc nejde. Jinak přesunutí výpravní budovy a skladiště dolů jsem taky zkoušel, ale potom vede vlečka do dopravní koleje a to by neměla, ne? A ta remíza taky...
Podívej se na stanice, kde kolej ke skladišti odbočuje v polovině stanice, tak stojí vlaky přes výhybku na kolej ke skladišti (Hamry - Hojsova stráž) tohle by mohl být podobný případ, ale klidně nech tu kolej u V. budovy kusou.
Vlečka může být zaústěna do dopravní koleje (nakonec i do širé trati), to s manipulační kolejí je pouze doporučení. U malých stanic bych tohle příliš neřešil. Možná, že nejsem natolik ortodoxní

Podobně s remízou (viz níže), Pokud by tě to hodně žralo, můžeš udělat remízu k čárkované koleji, a levé zhlaví a výtažnou kolej udělat mírně šikmo - kvůli prostoru.
Ad. Milan: Proč by nemohla být kolej 3 ve Tvém plánku dopravní v plném rozsahu i s vjezdem? Vlaková cesta bude končit před výhybkou k remíze (staniční řád). Za zkrácení délky o pár centimetrů od námezniku to podle mě stojí.
Mimochodem ve staničních řádech se občas našly takové perly a výjimky, že veškeré poučky a doporučení jsou úplně mimo, ale tím tu nechci po vzoru Maxe plevelit.