Návrh kolejiště N 1100x750

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště N 1100x750

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 05 led, 2015 12:49 pm

Rocky_MK píše:Díky. Na odbočku dát návěstidla dát klidně můžu, to je 2,5cm pod úrovní staniční pláně...více dopravním kolejím se bráním kvůli prostoru, čím víc jich tam bude, tím kratší budou a nakonec Lužec, kterým jsem se inspiroval, má taky jen 2 dopravní koleje a vedou do něj 2 tratě...snažil jsem se posunout zhlaví do oblouku co to šlo, ale s mým kolejivem to víc nejde. Jinak přesunutí výpravní budovy a skladiště dolů jsem taky zkoušel, ale potom vede vlečka do dopravní koleje a to by neměla, ne? A ta remíza taky...

Podívej se na stanice, kde kolej ke skladišti odbočuje v polovině stanice, tak stojí vlaky přes výhybku na kolej ke skladišti (Hamry - Hojsova stráž) tohle by mohl být podobný případ, ale klidně nech tu kolej u V. budovy kusou.
Vlečka může být zaústěna do dopravní koleje (nakonec i do širé trati), to s manipulační kolejí je pouze doporučení. U malých stanic bych tohle příliš neřešil. Možná, že nejsem natolik ortodoxní :lol:
Podobně s remízou (viz níže), Pokud by tě to hodně žralo, můžeš udělat remízu k čárkované koleji, a levé zhlaví a výtažnou kolej udělat mírně šikmo - kvůli prostoru.
Ad. Milan: Proč by nemohla být kolej 3 ve Tvém plánku dopravní v plném rozsahu i s vjezdem? Vlaková cesta bude končit před výhybkou k remíze (staniční řád). Za zkrácení délky o pár centimetrů od námezniku to podle mě stojí.
Mimochodem ve staničních řádech se občas našly takové perly a výjimky, že veškeré poučky a doporučení jsou úplně mimo, ale tím tu nechci po vzoru Maxe plevelit.
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Jméno a příjmení je v nicku, nemám potřebu se skrývat
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » pon 05 led, 2015 12:52 pm

Michal Šuhajda píše:Ad. Milan: Proč by nemohla být kolej 3 ve Tvém plánku dopravní v plném rozsahu i s vjezdem? Vlaková cesta bude končit před výhybkou k remíze (staniční řád). Za zkrácení délky o pár centimetrů od námezniku to podle mě stojí.

Ale jo,klidně může být.Já jen zase takový znalec předpisů nejsem :wink: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Rocky_MK » pon 05 led, 2015 12:58 pm

Jak jsem napsal, prohodil bych sklad se staniční budovou. Před remízou bych chtěl rovnou kolej na tu jámu a vedle jeřáb, než takhle, tak raději vůbec. Mám teď x brouků v hlavě, potřebuju si to nechat rozležet. Je fakt, že ve svém posledním návrhu jsem zavážení skladištní a vlečkové koleje uvažoval tak, že manipulák přijede na dopravní kolej, objede soupravu, vezmu část vlaku pro skladiště, šoupne ke skladišti, vrátí se pro zbytek, co je určeno na vlečku a šoupne to na vlečku. Je fakt, že by to chtělo mít možnost zavážet i přes šturc po jednom...což je nedomyšlené, pokud by byly vagony namíchané, musel bych je odstavovat, pak vytáhnout, objet, vytáhnout, zavézt...což je asi dost krkolomné a v praxi to tak není, ne?
Samozřejmě si vážím Vašeho času, za to moc díky!
Nemám na kolejišti sedmivozový RailJet v N a stále ještě dýchám
Rocky_MK

Příspěvekod milan ferdián » pon 05 led, 2015 1:15 pm

Rocky_MK píše: že manipulák přijede na dopravní kolej, objede soupravu, vezmu část vlaku pro skladiště, šoupne ke skladišti, vrátí se pro zbytek, co je určeno na vlečku a šoupne to na vlečku. Je fakt, že by to chtělo mít možnost zavážet i přes šturc po jednom...což je nedomyšlené, pokud by byly vagony namíchané, musel bych je odstavovat, pak vytáhnout, objet, vytáhnout, zavézt...což je asi dost krkolomné a v praxi to tak není, ne?

Běžná praxe na modulových setkáních i v reálu.Vozy se zátěží nebo bez se řadí v seřaďovacích stanicích dle stanic.Záleží potom jak si poradí četa v dané stanici a když se to vezme,tak to je to pravé ořechové. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Rocky_MK » pon 05 led, 2015 1:21 pm

V tom případě mi za předpokladu, že vlak byl sestaven s rozmyslem, vyhovuje nejvíce tento můj návrh (sklad s rampou ale trochu posunu blíž k vjezdu)...líbí se mi, když jsou dopravní koleje prostě jen dopravní a vlečka, skladiště i remíza jsou zaústěny do té manipulační...před vekslí na vlečku jsem zamýšlel udělat malou nástupištní hranu pro MOs z důvodu, který byl již uveden...
Rocky_MK

Příspěvekod milan ferdián » pon 05 led, 2015 1:25 pm

Rocky_MK píše:V tom případě mi za předpokladu, že vlak byl sestaven s rozmyslem, vyhovuje nejvíce tento můj návrh (sklad s rampou ale trochu posunu blíž k vjezdu)...líbí se mi, když jsou dopravní koleje prostě jen dopravní a vlečka, skladiště i remíza jsou zaústěny do té manipulační...před vekslí na vlečku jsem zamýšlel udělat malou nástupištní hranu pro MOs z důvodu, který byl již uveden...

Jenže to má úskalí.Posun ve stavebninách.Za chvíli hodím ten tvůj plánek mnou upravený,co s tím.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Rocky_MK » pon 05 led, 2015 1:27 pm

Tak to jsem zvědav, netuším, v čem je problém...
Rocky_MK

Příspěvekod milan ferdián » pon 05 led, 2015 1:49 pm

Jedině tak to,dle tvých požadavků :wink: .A zlepší se tím posun do stavebnin.A propó,budova stavebnin musí být přístupná ze dvou stran.To jen pro upřesnění.Ještě bude další varianta.
Přílohy
223.jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Rocky_MK » pon 05 led, 2015 1:53 pm

To není špatné. Zas tak ale netrvám na tom zlepšení posunu, raději delší dopravní koleje. Jo, a na remíze taky zas tak striktně netrvám. Může být, ale nemusí. Ať to nevypadá přeplácaně...
Rocky_MK

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 05 led, 2015 1:59 pm

Ahoj, jestli chceš delší dopravní koleje, tak si uprav vjezdové zhlaví
Přílohy
224.jpg
224.jpg (91.56 KiB) Zobrazeno 6837 krát
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod Rocky_MK » pon 05 led, 2015 2:01 pm

Nevím, jestli jsem víc slepý nebo blbý - díky.
Rocky_MK

Příspěvekod milan ferdián » pon 05 led, 2015 2:28 pm

A nebo vlečku stavebnin přeložit dolu napravo.
Přílohy
223 (1).jpg
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Michal Šuhajda » pon 05 led, 2015 3:09 pm

No Milane, Ještě přehoď budovu a sklad dolů a kolejovou spojku a kruh se uzavře :D Protože jsme skoro u toho co jsem Rockymu doproručoval v druhé odpovědi. :D
-MiŠ-
Velikost H0, ČSD
Michal Šuhajda

Příspěvekod milan ferdián » pon 05 led, 2015 4:20 pm

Michal Šuhajda píše:No Milane, Ještě přehoď budovu a sklad dolů a kolejovou spojku a kruh se uzavře :D Protože jsme skoro u toho co jsem Rockymu doproručoval v druhé odpovědi. :D

Michale,aspoň Rocky má více zamotanou hlavu :mrgreen: .
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Rocky_MK » pon 05 led, 2015 6:50 pm

To si teda pište, že má. Přeložení vlečky dolů napravo jsem už zvažoval, rád bych se tomu vyhnul. Jednak v tom místě bude panýlek se spínači, jednak jsem kvůli té vlečce měnil terén (původně tam měla být vlečka z širé tratě dole, ale nevěděl jsem, co tam dát...resp. věděl, ale bylo tam málo místa na kolej) a hlavně - když bude vlečka vpravo dole, bude 3/4 kolejí narvaných na sobě a vznikne mi tam prázdná plocha, pro kterou bych vymýšlel tak nějakou krajinku...a mně se moc líbí vlečky, na které se jezdí po úvrati a nejlépe ještě přes přejezd :D

Zatím se pokusím ty plánky trochu vstřebat. Důležité je, že už vím, že se musím zaměřit na možnost zavážení vlečky po jednom voze...
Rocky_MK

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště