radekkrupka píše:Colonel32 píše:To máme vyplňovat nějaký dotazník nebo přeběžné objednávky?
To je samozřejmě řešeno tím, kolik se na daný model sejde objednávek od prodejců. Tillig už také párkrát zrušil model, o který nebyl zájem. V H0 podobně. Nebo si tady ještě někdo myslí, že výrobci volí počty vyrobených kusů podle nějakého diskuzního fóra??
V pripade Tilliga mam moznost si ten model objednat u prodejce. Pokud se nesejde dostatek objednavek, tak se model nedela (to se mi stalo u Desira). V tom neni zadny problem. Ale vymlouvat se na nezajem, kdyz zajemci nemaji moznost ten model objednat je ponekud hloupe. To uz by bylo ferovejsi rict, ze se delat nebude, protoze neni zajem ze strany vyrobce. Pokud moznost objednat u prodejce je, tak je treba o ni informovat.
Co jsem se docetl, tak se bobina prodava velice pekne a firme MTB preji uspech. Zda pri tom obstoji argument o zkracovani ramu, to ponecham na uvaze ctenare. Znamena to take, ze situace na trhu je momentalne takova, ze delat modely kvalitnejsi asi ani neni potreba.
Tech 100, mozna 200 modelu, ktere se mohly prodat navic pravdepodobne nehraje nejakou vyznamnou roli. Ja to nakonec taky koupim, jen co se to objevi ve verzi, kterou mohu pouzit. Bohuzel to neni jen o bobinach. Podvozky Barber S2 dopadly mnohem hure. Je mi to lito, stejne jako bobiny, protoze 90% chyb je zbytecnych a mohlo byt odstraneno jeste kdyz to bylo jen v CADu.