mizl píše:A jsou aspoň mé návrhy dobré ?? nebo špatné ?? dají se nějak vyladit, nebo je to úplná hloupost ...
Michal
Prošel jsem si celé tvé vlákno.Nejvíce správných připomínek a dobrých rad má Petr Zatrepalek.Já se nejdříve vrátím k té vitríně.Jako taková už skutečně představuje kus nábytku,takže nejdříve k zafixování na zdi.Jestli bydlíš v paneláku,tak zapomeň na fixaci pomoci hmoždinek atd.Síla vnitřních panelů jsou slabá a garantuji ti,že projedeš panelem jen to mrkne (vlastní zkušenost z montáží).Musel by si vitrínu zajistit z druhé strany kovovým plochým páskem.A ikdyby se ti zavěšení povedlo,bude to velká zátěž na ten panel,z důvodu váhy jen samotné vitríny.U cihlové zdi jsou větší šance.Nenapsal jsi na čem budeš vitrínu věšet.Je několik způsobu.Záda jsou z pevného materiálu,druhá možnost fixujeme na zeď pomoci "Bystrycu" (tvar plochých držáků do "L" s plastovým krytem),třetí způsob vitrína má vzadu jen nosnou lištu o výšce 10,0 cm,čtvrtý způsob spodní konzoly (ale i tak musí být vitrína zafixovaná na zdi).
Nezapomenout na vodováhu a neustále usazení kontrolovat:!:
Zapomínaš na další element,děti a jejich bezpečnost nemluvě o svoji.Nevím proč,ale děti rádi sedávají na tyto vitríny a mají z toho místa rozhlednu.Děti jsem používal i jako testovací zátěž na pověšené skříňky,komody atd.
Když zvládneš tyto úkony s vykonáním všech bezpečnostních zkoušek,máš už skoro vyhráno.Vitrína visí a ty se kocháš na zdárně vydařenou prací.
Kuličkové pojezdy jsou fajn,ale jen do určité délky.Prakticky když je nedemontuješ a používaš je jen na to vysouvání a zasouvání,v pohodě.Ty jsi ale určitě nikdy nenasazoval kuličkový pojezd do celku a ještě s namontovaným dílem.Mohu ti říct,že tolik sprostých slov,jsem v životě nikdy nepoužil jako u kuličkových pojezdů.Zcela jasně a tak jak radil Petr,použij kolejiště jako vytahovací a rozděl je na dva díly.Nebudeš toho litovat,protože elektroinstalace se daleko líp opravuje na stole.Stavba krajiny taktéž.Ano musíš si zajistit bezchybné spojení v rovině obou dílu a propojit elektricky.Vytahovat kolejiště skoro dlouhé dva metry z vitríny a ve výšce

A teď si představ jak by jsi jej nasazoval na ty pojezdy ?Stačí malá chyba při nasazení vodící lišty a je to,víš kde

Shrňme to.
- Vitrínu dobře zajistit při pověšení na zeď. -
- Kolejiště ze dvou dílu -
- Kolejiště na volné vytažení z vitríny -
Všechny kolejiště ve vitrínách co jsem viděl,byly vždy umístěné na nábytkovém podstavci (skříňky,komody,zásuvkové skříňky,otevřené skříňky atd.)Potom řeš kolejovou figuru kolejiště,to jest námět.