Moderátor: Michal Dalecký
mikinko píše:Co sa tyka 350 ZSSK a 151 CD - myslim, ze to dopadlo dobre.
Ešus píše:mikinko píše:Co sa tyka 350 ZSSK a 151 CD - myslim, ze to dopadlo dobre.
No, model jsem si taky koupil, podlehl jsem kráse modelu. O to vlastně výrobci jde. Ale čím déle ho mám, tím více jsem v údivu z nejrůznějších chyb a řešení. Některé jsem už napsal prakticky po rozbalení modelu, teď pokračuji.
I po několika měsících provozu loko stále při vyšších rychlostech cuká. Zajímavé - tento model s dvěma setrvačníky cuká, zatímco 714 od Roca bez setrvačníku jezdí klidně. Motorem Mashima to asi není, ale čím jiným? Že by to bylo těmi extrémně krátkými kardany? Nebo diagonálním umístěním bandáží? Těžko říct, ale model to dělá i na rovině.
Na několika místech kol mi opadala bílá barva. Musel jsem to přetřít - jednoduše, bez rozborky. Loko položím na bok, do podvozku strčím dva drátky, zapnu proud, kola se roztočí a já jen přiložím štětec s bílou barvou. A vypadá to moc ještě lépe než předtím, tovární potisk na kolech poněkud nekryje.
V největším údivu jsem ovšem byl při při rozborce podvozků, které jsem otevřel, abych očistil sběrací kontakty. Vůbec nechápu, co vedlo výrobce k tomu, že celá váha lokomotivy závisí na celkem osmi malých, plastových zámečcích. Myslím, že by nebyl takový problém udělat ten dekl převodů kovový a hlavně přichycený pomocí šroubků jako u brejlovce Roco. Navíc se mi zdá, že moc otevření ty zámečky nevydrží, už po jednom otevření je jeden z nich náchylnější k vycvaknutí.
Před rozborkou podvozku hlavně nezapomeňte vyplnit něčím tvrdým (co se nepromáčkne) prostor mezi převodovkou a DPS, jinak se vám po oddělání krytky převodů celá převodovka propadne dovnitř (navíc vypadne i kardan) a dávat to pak do kupy je na zešílení.![]()
A další věc, Číňané asi nevědí, čím se u nás mažou převody, protože celá převodovka je prolitá řídkým olejem a z krytky převodů je spíše bazének oleje.
Ale co, nic není dokonalé. Za pět tisíc je to docela dost muziky. Většinu prohřešků si dokážeme napravit. Vypadá velice dobře a jezdí tiše. I když, to netypické řešení podvozků je už docela skandální.
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků