Tak jsem si k tomu sedl a trošku to přepracoval. Vlastně přišlo pár větších změn:
a) Zmenšil jsem kolejiště. Obvod kolem zdi zůstává, ale do prostoru již tolik nezasahuje. Nyní je složeno ze 4 segmentů širokých 30 cm. Dva mají délku 110 cm a dva 65 cm, tudíž při případném stěhování se jen poskládají krajinou k sobě, podobně jako moduly. Jeden díl zůstane velký, o rozměrech 80 x 100 cm, a to je díl se smyčkou. Možná by šel taky rozdělit na dvě části 40 x 100 cm. Další 3 (4) díly zůstávají stejné, tj. modul Velké Kraše.
b) Skutečně jsem zaústil trať z mezilehlé stanice zpět do SN. Navíc se mi podařilo ji napojit tak, že lze projet rovnou zpět do úvraťové Velké Kraše. V Kraši prostě budou, pokud budou

, děti muset objíždět. Tolik k "dětskému" jezdění dokola.
c) Podařilo se mi navrhnout dvě verze a to verzi, kde je mezilehlá žst. výše nebo níže. Verze s vyšší polohou stanice má výhodu 16 cm mezi hlavami kolejnice SN a mezilehlé žst., u nižší verze je to 7,5 cm - není to málo? Nižší varianta má samozřejmě výhodu menší délky kolejí a to o dost, protože zde chybí například oválný tobogán. Popisovat vám budu jen návrh nižší verze. Kromě tobogánu, trošku jinak vedených tratí a posunu mezilehlé o 20 cm jsou plánky stejné. SN je také trochu jinak, ale spíše k lepšímu.
d) Ze skryté stanice jsem trochu nesvůj, protože na takové malé kolejiště mi přijde celkem šílené se v něm vyznat, nicméně má svou logiku. Pracovně jsem si jej nazval SN se středním zhlavím. Počítám zde s posunující zálohou. Podobný princip SN jsem zde již v jednom návrhu měl. Budu popisovat jen modelový provoz, průjezd SN vám musí být jasný. Jedná se o kusé koleje a smyčku proti nim. Vlak z Kraše projede (po třetí koleji od stěny) do smyčky a schová se v jedné z kusých kolejí. Zde dojde buď k rozřazení soupravy zálohou nebo vysunutí a zpětné jízdě do Kraše. Samozřejmě může zůstat/být přestaven na dvě koleje nahoře (dalo by se říct odjezdové směr Kraš) a následně se do Kraše vrátit přes smyčku bez další manipulace. Vlaky se dají případně i klasicky objíždět.
Vlak jedoucí z mezilehlé žst. musí naopak nejdříve zajet do kusých (příp. do traťové koleje směrem na Kraš), může být rozřazen zálohou nebo se může přes smyčku otočit a při jízdě zpět musí odjíždět opět z kusých kolejí.
Myslím, že celkově nabízí toto SN spoustu možností využití. Kolej s modulem vratné smyčky je dlouhá 180 cm, čili dostatečně. Ve vnitřní části smyčky se nachází dvě krátké kusé koleje pro možné odstavení vozidel (cca 35 cm) a výtažná kolej, která může být až 175 cm dlouhá - zde je malý zádrhel a to poloměr R267, tudíž si budu muset vytvořit nějaké tabulky s přechodností vozidel. Běžné délky vlaků budou do jednoho metru, nejdelší souprava může mít 150 cm (délka 1. koleje ve Velké Kraši). Sklony jsou do 3 cm/m.
e) Mezilehlou stanici jsem moc nepřeháněl - jsou zde dvě dopravní a dvě manipulační koleje. Začátek tratě počítám v Kraši, tudíž od shora (v mezilehlé!) jsou číslovány koleje 1, 2, 4a a 4. K délkám - 1. kolej má délku 110 cm, 2. 85 cm, 4. a 4a mají 65 cm. Mezi 1. a 2. kolejí je "rychlá" výhybka; stejně jako v Kraši na spojce směrem do SN ( mám 3 ks EW3, tak co s nima?

). Původně jsem zde chtěl zaústit dvě, tři vlečky, nicméně už by to asi bylo přeplácané a vzhledem k "podpalubí" i náročné na obsluhu. Ale pokud máte někdo nápad, nechám si samozřejmě poradit a váš názor rád uvítám. Celkově je na kolejišti 28 výhybek a (dle WT) cca 32 metrů kolejí).
Jako první viditelná část:
A tady slíbená skrytá stanice: