TT - Segmentové kolejiště kolem zdi

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Rekonstrukce nebo nová stavba TT ? Nová stavba !

Příspěvekod jirkah » úte 07 říj, 2014 12:25 pm

V práci z toho materiálu máme montážní stůl a leží na tom televize vážící 108 kg uhlopříčka 85".Takže nevím co mám čekat za problém?Bude to kolejiště na místě bez pohybu (stěhování max při malování).Takže pokud máš kontrétní negativní zkušenosti tak se prosím poděl. Věta zjistil jsi na internetu vlastnosti je dobrá , ale nic říkající.Hlavně je tento materiál vodozdorný a proto jsem myslel ,že to bude držet tvar a pevnost.Ještě dodám ,že to celé bude ležet na nábytku který bude pod kolejištěm.
......................................
Jiří Hocmann TT,DR5000,MGP
http://jhvlaky.webnode.cz
jirkah

Příspěvekod mpinta » úte 07 říj, 2014 2:03 pm

ad "Překližka". Jeden "mašinkový" kolega, truhlář, mi před časem dal školení.
Nejlepší je ceiba. Trochu dražší.
Pak bříza. To je asi to pravé pro nás.
Topol nezmiňoval.
Buk je těžký a poměrně tvrdý, smrk, borovice je se smůlou, to je ten největší šunt, co lze koupit v supermarketech.
Martin (LokoPin)
mpinta

Příspěvekod vmucha » úte 07 říj, 2014 3:55 pm

Z toho popisu bych soudil že je to překližka potažená fólií imitující strukturou topol - toť můj výklad
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod jirkah » sob 25 říj, 2014 5:31 am

Potřeboval bych poradit eshop kde nejlépe ( nejvýhodněji ) nakupovat modelové koleje (včetně flexi kolejiva pruty , pražce ) a stavebnici vyhybky 83420 (cca 34 ks).Případně jestli někdo nabízí slevy po registraci a nebo při větším odběru.Nemám zkušenosti s prodejci a budu nakupovat kolejivo na můj projekt , takže řeším jestli nakupovat postupně a nebo v dávkách.
Díky za radu . Jirka
jirkah

Příspěvekod vape777 » sob 25 říj, 2014 6:13 am

momentálne prebieha akcia zľava 10% na sortiment kolajiva

https://www.elriwa.de

http://www.mbs-sebnitz.de
vape777

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 25 říj, 2014 9:27 am

H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod vmucha » sob 25 říj, 2014 10:52 am

Jak píše Míra chodím kupovat. Množstevní slevu jsem zkoušel, ale byl jsem odmítnut s tím, že ceny jsou nízké a obchodník nemá prostor pro slevu. S cenami tam jsem spokojený.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod chameleon » čtv 18 pro, 2014 8:49 pm

Jiří mě poprosil, jestli bych nezkusil navrhnout variantu s rotundou vlevo nahoře, jak jsem zmiňoval, tak jsem to zkusil a upravil podle sebe... Navíc jsem posunul 2 malé segmenty u okna - aby topení mohlo správně fungovat :wink:
Přílohy
jirkah.jpg
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » čtv 18 pro, 2014 8:52 pm

U lokomotivního depa aspoň odvrat,ikdyž znám stanici,kde též není z výjezdu z L.D.na širou trať :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod chameleon » čtv 18 pro, 2014 8:56 pm

milan ferdián píše:U lokomotivního depa aspoň odvrat,ikdyž znám stanici,kde též není z výjezdu z L.D.na širou trať :wink:

a tak ten se tam vejde, to není problém upravit :wink: dík za upozornění, Milane... Ještě jsem si nevěděl s vlečkou, ale než se v tom místě bude stavět, tak snad už budou Plány IV. :D
chameleon

Příspěvekod lajblt » čtv 18 pro, 2014 10:24 pm

A nebude vadit to několikeré řezání výhybek na hranicích segmentů??? Osobně mi přijde třetí napojení točny (do širé trati) zbytečné, když je tam vjezdová i výjezdová kolej z/na točnu.
lajblt

Příspěvekod chameleon » čtv 18 pro, 2014 11:53 pm

lajblt píše:A nebude vadit to několikeré řezání výhybek na hranicích segmentů???

ptal jsem se před prací s návrhem Jirky jestli se tomu mám vyhnout, a nebylo to nutné. Samozřejmě se mohou zhlaví posunout, aby se do výhybek neřezalo - místa je tam dost..

lajblt píše:Osobně mi přijde třetí napojení točny (do širé trati) zbytečné, když je tam vjezdová i výjezdová kolej z/na točnu.
jasně, není problém tam dát odvrat, nebo napojení zrušit. Já tam to napojení udělal z důvodu, že když bude manipulační před nádražní budovou zrovna blokovaná posunem ke skladu, tak aby byl "náhradní" přístup do depa.
chameleon

Příspěvekod milan ferdián » pát 19 pro, 2014 6:28 am

chameleon píše:
lajblt píše:A nebude vadit to několikeré řezání výhybek na hranicích segmentů???

ptal jsem se před prací s návrhem Jirky jestli se tomu mám vyhnout, a nebylo to nutné. Samozřejmě se mohou zhlaví posunout, aby se do výhybek neřezalo - místa je tam dost..

Doporučuji se to mu vyhnout a jen v nejnutnějších případech.
chameleon píše:
lajblt píše:Osobně mi přijde třetí napojení točny (do širé trati) zbytečné, když je tam vjezdová i výjezdová kolej z/na točnu.
jasně, není problém tam dát odvrat, nebo napojení zrušit. Já tam to napojení udělal z důvodu, že když bude manipulační před nádražní budovou zrovna blokovaná posunem ke skladu, tak aby byl "náhradní" přístup do depa.

Stačí se podívat jak bylo napojeno lokomotivní depo v Kořenově a posunovat se může klidně nezávisle. :wink:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod jirkah » pát 19 pro, 2014 6:31 am

chameleon píše:Jiří mě poprosil, jestli bych nezkusil navrhnout variantu s rotundou vlevo nahoře, jak jsem zmiňoval, tak jsem to zkusil a upravil podle sebe... Navíc jsem posunul 2 malé segmenty u okna - aby topení mohlo správně fungovat :wink:

Je pravda,že mě vrtalo hlavou jak by asi vypadala rotunda v levo , ale zatím jsem to bral jen jako možný návrh na porovnání,protože jsem si to neuměl představit..Proto jsem nějak extra neřešil spoje a nechal jsem volný prostor pro tvorbu.V reálu bych se určitě vyhnul dělení v místech kde jsou vyhybky ( hlavně na levé straně u okna kde bude vyndavací díl, ale u rámu jde udělat i šikmý a spoj umístit mezi vyhybky).Jen se mě zdá ,že mě v prostoru kde byla točna najednou něco chybí možná by se sem dal umístit panel k ovládání ? :roll: stanice by ještě chtěla učesat a trošičku kolejově upravit.Oba návrhy mají pro mě nějaké kouzlo ! Základní rozměry pro výrobu spodního rámu jsou stejné , takže o nic nejde a za předpokladu ,že SN zůstane na stejném místě v každém návrhu je sposta času na rozhodování a případnou změnu horní stanice.Takže nechávám otevřenou myšlenku a jsem vděčný za každý návrh nebo nápad.Nakonec asi to je hlavní smysl tohoto fora.
Děkuji všem autorům kteří jsou ochotni pomáhat a okrádají se tak o vlastní čas.
Jirka
Naposledy upravil jirkah dne pát 19 pro, 2014 10:50 am, celkově upraveno 3
jirkah

Příspěvekod milan ferdián » pát 19 pro, 2014 6:34 am

Jirka v rámci možnosti vždy poradíme.Jak už to bývá,když jsem a budu nejvíce vytížen,objeví se zde na fóru spousta zajímavých námětů,takže mohu tak maximálně jen zkouknout.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště