Moduly OstraMo

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly OstraMo

Příspěvekod Mcx » čtv 16 říj, 2014 10:39 am

Duvilax má pro většinu těchto aplikací nepříjemnou vlastnost - ztmavuje použité materíály - prach, štěrk, hlínu, písek. To matný lak Sportakryl nedělá, rozdíl - ztmavnutí je dost výrazné.
Mcx

Příspěvekod chameleon » čtv 16 říj, 2014 2:47 pm

Mcx píše:Duvilax má pro většinu těchto aplikací nepříjemnou vlastnost - ztmavuje použité materíály - prach, štěrk, hlínu, písek. To matný lak Sportakryl nedělá, rozdíl - ztmavnutí je dost výrazné.

Tak super, hned to vyzkouším, oba produkty mám, takže na duvilaxem ztmavlý povrch :wink: zkusím přisypat novou vrstvu prachu a napustím ředěným Sportakrylem a uvidíme :wink: Hodně naředit? 1:3 nebo víc?
chameleon

Příspěvekod Mcx » čtv 16 říj, 2014 8:00 pm

Sportakryl ředím 1:1. Jinak přikládám dnešní výsledek, ještě jsem to dnes znovu prolil ředěným Sportakrylem a znovu trochu vyhladil, uvidím zítra co se s tím dá dál dělat. Trochu patinace a ještě by to chtělo vymyslet technologii jak tam znázornit místa kde je již prosáklý hladký asfalt - jak barevně tak povrchem.
Tak to vypadalo dnes odpoledne.

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » pát 17 říj, 2014 7:39 pm

Takže opakovaný zástřik (ředěný Sportakryl) zpevnil celou cestu. Nabízím pár pohledů jak to nyní na přejezdu v Hradci u Jeseníka vypadá. A můžu řešit patinu a případné prolínání asfaltu na povrch. I polní cesta přes most dostala první vrstvu, dál se na ni bude pracovat.
Na nástupišti je vidět použitá prefabrikace (JM Detail).

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » sob 18 říj, 2014 11:34 am

Třetí snímek v předchozím příspěvku je samozřejmě pohled, jak nikdy pouhým okem cestu neuvidíte - jedině snad s pomocí lupy. Přikládám ještě dva snímky v denním světle, spíše celkové pohledy na zastávku - oba díly.
Budova zastávky je jen položena přibližně na místo, kde bude, bříza za ní je taky jen provizorně zastrčena. Za dílem s přejezdem je ještě připojen modul 30 cm B-E.

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Mcx » ned 19 říj, 2014 12:18 pm

Hodinka dopolední nedělní práce s foliáží - různé zbytky Polákovy foliáže a k tomu dosypání nástupiště okolo vegeatace za nástupištěm (ještě je to mokré), připravena plocha pro flokování zahrady za budovou zastávky. Po zaflokování dojde na detaily v krajině - trsy, keře, osvětlení zastávky, plot a brána na zahradu, silniční značky..... - lampy asi JM Detail http://www.jmdetail.com/parkova%20lampa_typ_b.php. V úvahách je ještě zda vybavit přejezd pouze kříži jak ve skutečnosti, nebo vycházet z pohádky - s instalaci přejezdu se světly, novým osvětlením zastávky byla vybudována i betonová hrana zastávky. Přejezdník by pak byl starého typu http://www.eshop-rychle.cz/es-pecky/eshop/1-1-Es-Pecky/5-2-Es-HO-navestidla/5/143-29411-Prejezdove-navesti-2ks.
Ještě bude taky flokováno do foliáží, zejména okolo přechodu různých druhů foliáže.

Ještě pár snímků současného stavu :

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Mcx

Příspěvekod Dašek » ned 19 říj, 2014 3:39 pm

Milane už se těším na reál.Držím palce :lol:
Dašek

Příspěvekod Mcx » ned 19 říj, 2014 7:07 pm

Dašku, snažím se :D. Teď jsem, ale místo budování (čekám až to zaschne) zkoušel nový software do ovladače Oto - takový lepší Fred od Zdena, který může ovládat dvě lokomotivy - tož je to skvělé - dvě zvukové Berty, dobrý zážitek. Vzhledem k tomu, že je to ovladač, kde nelze měnit adresy lokomotiv je použitelný pro modulová setkání. Zatím jsem měl v ovladači Oto software pro ovládání až 28 funkcí lokomotivy - MTB Berty mají většinou na F9 - F11 osvětlení kabiny, pískování a zavěšení šroubovky.
Mcx

Příspěvekod Dašek » úte 21 říj, 2014 1:41 pm

Hmm ,i to je modelářská /modulářská/ radost.Já se dostávám tak skorát do závěrečné fáze stavby Zetky na víno a montáže spousty kolejiva :lol: :lol: .
Dašek

Příspěvekod Barbucha » úte 21 říj, 2014 1:52 pm

Milí profíci, zkoušel jsem to SZ na Mcx, ale nepodařilo se mi to. Nicméně mi zvědavost nedá, tak vám udělám binec ve vláknu. Chtěl jsem se zeptat na štěrkování, respektive zálivku štěrku? Zalejváte to Duvilaxem nebo Sportakrylem? Duvilax jde moc do lesku a chce to pak zase trochu zaprášit. Jen nevím, jestli ten Sportakryl to udrží a přijde mi pohodlnější se zeptat, než to zkoušet na kolejišti :-D.
Dík Pavel.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod mlha » úte 21 říj, 2014 1:57 pm

Dašek píše:Hmm ,i to je modelářská /modulářská/ radost.Já se dostávám tak skorát do závěrečné fáze stavby Zetky na víno a montáže spousty kolejiva :lol: :lol: .

Dašku,co budeš v té zetce vozit?Ostravský kahan?
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Dašek » úte 21 říj, 2014 2:04 pm

To samé co Radek :D :D
Dašek

Příspěvekod Myšpulín » úte 21 říj, 2014 2:45 pm

Barbucha píše:Milí profíci, zkoušel jsem to SZ na Mcx, ale nepodařilo se mi to. Nicméně mi zvědavost nedá, tak vám udělám binec ve vláknu. Chtěl jsem se zeptat na štěrkování, respektive zálivku štěrku? Zalejváte to Duvilaxem nebo Sportakrylem? Duvilax jde moc do lesku a chce to pak zase trochu zaprášit. Jen nevím, jestli ten Sportakryl to udrží a přijde mi pohodlnější se zeptat, než to zkoušet na kolejišti :-D.
Dík Pavel.

Odpověď máš zde ve vláknu o pár příspěvků výše. Hledej: od Mcx » čtvrtek, 16. 10. 2014, 22:00
H0, III až IV, ČSD, nemodelář
Myšpulín

Příspěvekod Barbucha » úte 21 říj, 2014 3:14 pm

Myšpulín píše:
Barbucha píše:Milí profíci, zkoušel jsem to SZ na Mcx, ale nepodařilo se mi to. Nicméně mi zvědavost nedá, tak vám udělám binec ve vláknu. Chtěl jsem se zeptat na štěrkování, respektive zálivku štěrku? Zalejváte to Duvilaxem nebo Sportakrylem? Duvilax jde moc do lesku a chce to pak zase trochu zaprášit. Jen nevím, jestli ten Sportakryl to udrží a přijde mi pohodlnější se zeptat, než to zkoušet na kolejišti :-D.
Dík Pavel.

Odpověď máš zde ve vláknu o pár příspěvků výše. Hledej: od Mcx » čtvrtek, 16. 10. 2014, 22:00

Nemám odpověď. Já se blbě zeptal. Štěrkováním jsem myslel koleje, respektive štěrk v kolejích alias štěrkové lože. Ostatní povrchy jsou mi jasný, to jsem si s úspěchem vyzkoušel. V soukromé zprávě jsem se zeptal trochu jasněji. Jestli moje demence bude pokračovat stejným tempem, tak do 10 let už budu vydávat jen skřeky…
Dík za reakci.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Mcx » úte 21 říj, 2014 5:53 pm

Barbucha píše:Štěrkováním jsem myslel koleje, respektive štěrk v kolejích alias štěrkové lože.

Omlouvám se, ale já si SZ většinou nevšimnu :D . V OstraMo máme vše stříkané Sportakrylem - nezakapávané, ale stříkané mechanickou fixírkou přes kolejnice, pražce..... až je to úplně prolité, za mokra ještě přetření hlavy kolejnic hadrem a pak za sucha dočištění hlavy kolejnic. Duvilax nemáme ve štěrku nikde. Nepřidáváme do Sportakrylu žádný Jar apod, to je již součástí všech nátěrových akrylových hmot a je to zbytečné přidávat, stříká se na suchý urovnaný štěrk.
Mcx

PředchozíDalší

Zpět na Moduly