Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
PaMi píše:Jednou za měsíc mi přijde na stůl vytištěný časopis, ale... Jako předplatitel mám přístup do neveřejné části webu railroader.
chameleon píše:Tohle je fajn argumentA2C píše:...zároveň to dáva šancu aj mladým modelárom aby sa k obsahu knihy dostali aj keď v čase vydania napríklad neboli na svete a prečo im túto možnosť upierať...
Jaké médium by to mělo být? Disketa 8", 5¼" nebo 3½". Nebo budou lepší magnetické pásky? Jakou vybrat QIC, DAT nebo DLT? Nebo flash disk USB 1.0, 1.1, 2.0, 3.0 nebo 3.1? Nebo vymyslíme nějakej super systém předplatného na Internetu? A jak dlouho bude fungovat?
jkiss píše:svoje deti som natáčal ešte na VHS a fotil na diáky. Dnes to mám digitalizované na disku.
sidlo píše:Vaše digitalizované vzpomínky jsou odsouzené k neustálému kopírovaní, jinak zmizí spolu s vaším starým počítačem.
milan ferdián píše:A2C píše:Som pre tlačenú aj elektornickú verziu a označil som elektronickú, a poviem prečo,
Prvé dva diely keď som začal modelárstvo brať seriózne sú beznádejne vypredané, resp. musia sa pracne hľadať, resp Vám ich niekto požičia ak máte šťastie.
I.díl - vyprodaný /dotisk jste odmítli
II.díl - nevím o tom,že by byli problémy s dodáním
sidlo píše:Tak nevím zdali mi oponujete nebo zdali se mě snažíte podpořit dalšími argumenty.
.na kolikátém to už máte disku
Na to poukazoval Kodak, že film a fotografie má prokazatelnou životnost 100 let a datová média dnešní doby prokazatelně do deseti let umírají.sidlo píše:Jízlivá otázka - na kolikátém to už máte disku.
Pro pobavení - svoje DCC komponenty vytvářím na počítači na kterém mám Windows ME, na počítači, kterej jsem odkoupil od školy jako vyřazenej a ty wyndejsi jsem tam doinstalovával. Takže možná 20 let starej počítač.sidlo píše:Já totiž už ani přesně nevím kolikátý to vlastně mám počítač.
radekkrupka píše:Ohledně dotisku I., resp. II. dílu by bylo asi nejlépe se obrátit na pár největších prodejců s modelovou železnicí, zda je u nich nějaká zvýšená poptávka. Pokud ano, možná by byli ochotni si pár desítek každý objednat. Tím by se mohlo sejít objednávek v řádu stovek a to by třeba už za dotisk stálo. Jinak si myslím, že kdo nesehnal má smůlu.
radekkrupka píše:Já jsem proti elektronické verzi, ne že bych odmítal výdobytky pokroku, ale vím jak se elektronické knihy obecně kopírují. Má to smysl opravdu hlavně pro časopisy - jde o akturálnost, rychlost distribuce atd. Už vidím, jak jsou za měsíc milanovy knížky na aukru a na burze za poloviční ceny od vykuků. Vždyť je všichni známe ne??
radekkrupka píše:V konečném důsledku to pak může znamenat, že milan prodá tak málo, že prodělá a bude po knížkách. Já tohle nechci.
Zpět na Nezařazeno (off topic)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků