Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 07 říj, 2014 4:54 am

Tak to musíš spíše sem http://www.spielemax.de/ občas se tam dá nakoupit za zajímavé peníze.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod George V. » úte 07 říj, 2014 5:01 am

Předmětný vagón pouhé 1Eur mínus.... To jsem ho měl levněji :) .

Jinak zajímavé ceny za nezajímavé ležáky (aspoň tedy pro mne)...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod fousek » úte 07 říj, 2014 9:17 pm

Spielemax mi zrovna moc výhodný nepřijde. Drží se doporučených cen. Snad jen když tam bývají akce 20% na všechno, nebo nějaké výprodeje. A většinu sortimentu tvoří DR. ČD a ČSD mají jen výjimečně a ještě jak v které filiálce. Obecně nakupování v Německu rozhodně není všespásné. Někde se vyplatí ( Piko, alespoň v tom, co se líbí mě), někde je to nastejno.

Ale! Zkuste přijít k německému prodejci s 151 ACME, že chcete na u něj nakoupené přehrát zvuk za nový, protože výrobce vydal opravenou verzi. O tom, že některé Zamračené mají špatné nádrže také nemají ponětí.
fousek

Příspěvekod Barbucha » stř 08 říj, 2014 6:42 pm

Jasně, ale pro nás ne-Čechy je Německo zase kolikrát jedinou možností, jak něco pořídit.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 08 říj, 2014 7:55 pm

Jak píše kolega,my poněmčenci tam nakoupíme dobře.Taky netvrdím,že je Spielemax spása,ono to tam taky dost prořídlo a dnes je to tam samý Maerklin,asi jde 3 kolejný systém do módy. :D
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod radeksindy » úte 14 říj, 2014 6:57 pm

Pro příznivce I. epochy malá zpáva o znovu vyrobeném setu nákladní vozů ex StEG původně vyráběný firmou Klein Modellbahn. Set se dá koupit na pultě za 89Euro. ROCO na konstrukci vozů ani nešáhlo, takže původně avizovaná jemná loukoťová kola jsou stejně humpolácká jako původní, jen jsou zcela nová a celokovová. Pokud jste jako já žili v domění, že víc se už zkurvit nedají, tak ROCO ukázalo, že je zde stále dost prostoru v oblasti nápisů. Nápisy vzali na sebe naprosto nesmyslnou podobu, navíc u vozu bez větracích okének dali špatné číslo. Stále platí, že služební vůz není správně, ale za to nemůže ROCO, protože nikdy správně v kkStB provedení být nemůže.
radeksindy

Příspěvekod ReichenbergW » stř 15 říj, 2014 7:07 am

No Roco vozům ex. KKMB se divit nejde, spolupárce s tou firmou je čím dál těžší, takže se nedivím že jsou schopni zmastit i německý, nebo rakouský věci. Nechci vědět co bude až dojde na realizaci těch vozů v ČSD (pokud vůbec).
No a nákupy tady a v DE. Nebudu jmenovat, ale stačí se podívat na net a není co řešit. Nějaký SpieleMax je vcelku nezajímavý. Velké e-shopy u CZ hranic vám dají za české poštovné a ještě slevy i výprodeje jsou podstatně výhodnější jak taky i celým zdraženým eurem, takže není co řešit. :lol:
ReichenbergW

Příspěvekod jarnotrulli » stř 15 říj, 2014 11:53 pm

A konkrétně nějaké e-shopy kde se dá nakoupit výhodně by nebyly?
jarnotrulli

Příspěvekod miroslav lengyel » čtv 16 říj, 2014 1:01 am

miroslav lengyel

Příspěvekod George V. » čtv 16 říj, 2014 4:48 am

..ty ceny nejsou tak zásadně nižší, aby mne přiměly k objednání. Ceny u nás také nejsou úplně katalogové a když přidám ještě zákaznickou slevu...
George V.

Příspěvekod Barbucha » čtv 16 říj, 2014 7:51 am

George V. píše:..ty ceny nejsou tak zásadně nižší, aby mne přiměly k objednání. Ceny u nás také nejsou úplně katalogové a když přidám ještě zákaznickou slevu...

Elriwa je spíše o akcích, než k normálnímu nákupu. Vyplatí se tam občas mrknout.
Já nakupoval třeba tady: http://www.modellbahnshop-lippe.com/ nebo tadyhttp://www.kieskemper-shop.de/. Jsou věci, které u nás koupit neumím. Nicméně stejně by nebylo od věci, hodit do placu i něco jiného osvědčeného. Já si teď nevzpomenu :-).
Barbucha

Příspěvekod George V. » čtv 16 říj, 2014 7:55 am

Problém ve slevách je to, že jsou to (dnes) většinou (pro mne) nezajímavé ležáky. Snažím se sbírat ČD/ČSD a cizí vozy (převážně nákladní) které se vyskytují/mohly vyskytovat na našich kolejích... A ty akce bývají i u našich (dobrých) prodejců...
George V.

Příspěvekod radeksindy » čtv 16 říj, 2014 10:12 am

Nějak nevidím nějak dramatický cenový rozdíl mezi našimi e-shopy a zahraničními. U některých modelů jsou v zahraničí zajímavější akce, ale to bude dáno tím, že drží výrazně větší objem modelů skladem a jsou tím pádem občas nucení udělat akci, protože to neodhadnou. Nebo to neodhadne výrobce a pak se objeví akce v době kdy už modely u nás nejsou dostupné. Dobrý příklad jsou kotlové vozy Deutz ex Klein, které ve II. epoše prodává ROCO v setu 3ks. Jenomže spousta lidí na to rezignovala, protože koupit tento set za 110Eur není lákavé v situaci, kdy část lidí má doma původní modely KMB. K tomu existuje i velice pěkný model stejného vozu od Liliputu. Takže dnes se už prodává za 74Eur. U nových modelů to tak dramatické není.
Velký problém u nás je dostupnost některých modelů I. a II. epochy. Bohužel se mi už stalo, že jsem objednal model (TRIX) a prodejci ze tří kusů dorazil je jeden a tak dva zájemci měli smůlu. Vím, že za to místní prodejce nemůže, ale příště jdu rovnou do zahraničí. Čímž se samozřejmě roztáčí kolečko, které vede špatným směrem. Třeba zmíněný set vozů kkStB od ROCO se tady snad ani nikdo nenamáhá nabízet. Obzvláště některé modely I. epochy se na webech výrobců překlápí ze stavu "v přípravě" na stav "u výrobce nedostupný" a pokud ho někde nechytíte, máte smůlu. Všichni, kdo se zabývají stejnými modely jako já, nakupují v cizině. Ale cenou to není.
radeksindy

Příspěvekod Barbucha » čtv 16 říj, 2014 10:26 am

Jasně Radku, záleží na tom, čím se člověk baví. Pro mě je eBay nebo zahraniční prodejce kolikrát jednou možností nákupu. III. epocha je poslední dobou dost opomíjená, ta zase baví mě. Pokud k tomu připočtu lidově demokratické Německo, tak je to fakt kolikrát opruz něco sehnat. Navíc spousta lidí i prodejců míchá Deustche Reichsbahn II. a III. epochy do sebe (DRG, DRB, DR zóny a DR). Takže to chce ještě různě ověřovat, aby člověk nekoupil nějakou koninu. První epocha je úplně šílená, to mě naštěstí nenapadlo dělat.
Barbucha

Příspěvekod Miloš » čtv 16 říj, 2014 12:11 pm

Již nějakou dobu jsou na trhu vozy Zts, Gbgkks varianty ČSD/ČD provedení hnědé nebo Česk/á/oslovenská pošta. Prosím majitele, aby se pochlubili prvními jízdními zkušenostmi vagónů se čtyřosými osobními vozy. Na první pohled vozy více vystihují předlohu oproti vozům Roco, ale cena 990 Kč není za 2 nápr. vůz. málo. Potisk zejména u hnědých Gbgkks ČSD OPW mi přijde na prodejně dost veliký (prosím znalce o rozklad). Děkuji za Váš názor...
Miloš

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)