Všehochuť, plky a podobné ...

Co se nikam nevešlo, neni pro to téma apod.

Moderátoři: milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Lokomotivy 150/151/350 od ACME

Příspěvekod petr47 » sob 25 led, 2014 12:44 am

fousek píše:NSU:
Ale vy máte odlišný přístup. To je to, co mě nadzvedlo. Podobně jako některá kritika bai od Šikulů, kdy je vstřícnost brána jako slabost!
Firma/ dovozce posílá grafické materiály prodejcům a pokud jsou nekvalitní, je to spíše vizitka firmy ACME. To, že prodejci model nafotí je dobrý zvyk tady v Čechách, třeba v Německu to rozhodně není standard. Prodejci to dělají navíc, v podstatě z toho nic nemají. Ale rádi to pro nás občas udělají, za to jim patří dík.
1) je to něco navíc, vy to ale považujete za jejich povinnost. Pokud chcete fotky, tak proč ne. Ale nakonec podrobnější najdete na fórech, či u jiných prodejců. Je zbytečné, aby každý prodejce dělal další a další fotky.
2) Je to věc slušnosti. Pokud prodejce poprosíte, asi se nebude bránit vám vyhovět. Ale pokud mu napíšete něco ve stylu " jak si dovolujete neudělat fotky, když je chci a když jsem vás přistihl, že jste je udělat mohli?", tak se nedivte smazání. Tohle není pro nikoho moc povzbuzující....
3) nezáleží ani tak na oboru, ale když už, tak Alzasoft železniční modely občas prodává. http://www.alza.cz/piko-start-set-parni-lok-osobni-vagony-d146729.htm

Ostatním omluva za OT.

Jsi se rozjel...to je fakt takový problém hodit jpeg na své stránky? Kolik to stojí nahodit na své stránky? :D

Za to u nás čekají, že za nekřesťanské peníze prodají všechno... proč by se většinou namáhaly s nějakou "domácí fotkou" tady je vyjímkou je p.Dalecký

"To, že prodejci model nafotí je dobrý zvyk tady v Čechách, třeba v Německu to rozhodně není standard." Asi to střílej jak housky na krámě.. :D Asi tam taky není zvykem, zdražit modely co byli ve slevě, nějaký ten pátek na skladě, ale jakmile je záminka, šup zase nahoru.... (mám jeden super příklad) :D

To mě tak fakt zajímá, si uvědom kolik tady a kolik tam, on se asi správný obchodník pozná co..., když ta fotka tolik stojí... :D Jo, je otázka co autorská práva to je fakt...ale to mají asi ošéfované, ne?

A když už tak, tak Alzasoft už taky pár let není, ale jen ALZA... :D
Začínám znova po 30 letech...
Epocha III-IV_digitál, Roco Multimaus + Z21+ TC 8.0 Silver
petr47

Příspěvekod fousek » sob 25 led, 2014 7:59 am

Přečtěte si pořádně bod 2.
fousek

Příspěvekod NSU » sob 25 led, 2014 8:45 am

fousek píše:NSU:
Ale vy máte odlišný přístup. To je to, co mě nadzvedlo. Podobně jako některá kritika bai od Šikulů, kdy je vstřícnost brána jako slabost!
Firma/ dovozce posílá grafické materiály prodejcům a pokud jsou nekvalitní, je to spíše vizitka firmy ACME. To, že prodejci model nafotí je dobrý zvyk tady v Čechách, třeba v Německu to rozhodně není standard. Prodejci to dělají navíc, v podstatě z toho nic nemají. Ale rádi to pro nás občas udělají, za to jim patří dík.
1) je to něco navíc, vy to ale považujete za jejich povinnost. Pokud chcete fotky, tak proč ne. Ale nakonec podrobnější najdete na fórech, či u jiných prodejců. Je zbytečné, aby každý prodejce dělal další a další fotky.
2) Je to věc slušnosti. Pokud prodejce poprosíte, asi se nebude bránit vám vyhovět. Ale pokud mu napíšete něco ve stylu " jak si dovolujete neudělat fotky, když je chci a když jsem vás přistihl, že jste je udělat mohli?", tak se nedivte smazání. Tohle není pro nikoho moc povzbuzující....
3) nezáleží ani tak na oboru, ale když už, tak Alzasoft železniční modely občas prodává. http://www.alza.cz/piko-start-set-parni-lok-osobni-vagony-d146729.htm

Ostatním omluva za OT.

Nevím jak jste přišel na to, že jsem jim psal způsobem "jak si dovolujete neudělat fotky, když je chci a když jsem vás přistihl, že jste je udělat mohli". To že jsem se zeptal neznamená, že to považuji za povinnost. To že prodejci fotí modely, je dobrý zvyk za který jsem rád. Zejména u tohoto modelu, na který je spousta lidí zvědavých. Že to nedělají němci, je mi úplně jedno. Nechápu, proč Vás to nadzvedlo. P.S. Alza neprodává modely, ale hračky.
NSU

Re: Plky a zas plky

Příspěvekod boy.rough » sob 25 led, 2014 9:01 am

pavelvon píše:Koukám že jsi jihočech, zajdi mrknout do nejmenovaného obchodu na Lannovce v ČB. Mám pocit, že jí maji ve vitrínce

Nemají. Včera jsem tam byl. Mají tam loko Railtransport, ale 716.505-5 a ty už mám dvě.
Pozn.: paní prodavačka není moc ochotná, vypadalo to, že ji moje přítomnost dost vadí.
Tam už nepůjdu.
O.
Jezdím na účkách (asi poslední mohykán) a opravdu s nimi nemám problém.
boy.rough

Příspěvekod pavelvon » sob 25 led, 2014 10:19 am

Tak to se ti hluboce omlouvám, není to má epocha a podobnost mne zmátla.
pavelvon

Příspěvekod Jarda H. » sob 25 led, 2014 11:24 am

boy.rough píše: ... Pozn.: paní prodavačka není moc ochotná, vypadalo to, že ji moje přítomnost dost vadí.
Tam už nepůjdu.
O.

No jasně, protože jsi obtěžoval prodavačku v pozici zákazníka, co přijde a ptá se, ověřuje si, ... zkrátka něco chce. Taky mi občas v některých obchodech připadá, že prodavačům jsou zákazníci na obtíž :roll: V takovém případě bych doporučil zaměstnavatelům takového prodavače "pustit na pracovní trh". Odrazuje svým přístupem a chováním budoucí zákazníky a tím i tržby atd atd
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod pavelvon » sob 25 led, 2014 7:09 pm

boy.rough píše:
pavelvon píše:Koukám že jsi jihočech, zajdi mrknout do nejmenovaného obchodu na Lannovce v ČB. Mám pocit, že jí maji ve vitrínce

Nemají. Včera jsem tam byl. Mají tam loko Railtransport, ale 716.505-5 a ty už mám dvě.
Pozn.: paní prodavačka není moc ochotná, vypadalo to, že ji moje přítomnost dost vadí.
Tam už nepůjdu.
O.

Nejde mi poslat SZ. Ten druhej obchod znám taky, je lepší, rád tam chodím.
pavelvon

Příspěvekod jarnotrulli » pon 27 led, 2014 6:48 pm

2: NSU
Původně jsem nechtěl reagovat, ale nedá mě to.
Prodejci to dělají navíc, v podstatě z toho nic nemají. Ale rádi to pro nás občas udělají, za to jim patří dík.
1) je to něco navíc, vy to ale považujete za jejich povinnost.

Co je to za demagogii? Vy asi vůbec netušíte, jaké marže mají čeští obchodníci na prodeji modelů.
Pokud chci něco prodat, tak to musím nějak prezentovat. A pokud provozuji e-shop, tak považuji za samozřejmost, že zboží bude kvalitně nafoceno.
Za ty peníze, co obchodníci inkasují, je nehoráznost odkazovat na fotky někam na fórum.
Tady ten vlezpr.....mus nechápu... nedělají to pro nás, ti chytřejší co to dělají, to dělají pro sebe. Pro větší zisk.
jarnotrulli

Příspěvekod fousek » pon 27 led, 2014 9:47 pm

jarnotrulli: Další co nepochopil.
Takže v kostce. Pokud někdo něco chce, má o to slušně požádat. Bod 2, ten jste nějak z citace vynechal. A pokud podle vás má někdo "velké marže", neznamená to, že na něj budete kvůli tomu neslušní. Marketing nechte na obchodnících samotných, nikdo vás u nich nenutí kupovat. Jo a rozveďte tu marži a buďte konkrétní. Aby se nezjistilo, že podobnou marži mají i prodejci automatických praček :D
fousek

Příspěvekod jarnotrulli » pon 27 led, 2014 10:35 pm

2: fousek
Ale pochopil, nepochopil jsi ty. Pokud někdo fotku u zboží v e-shopu považuje za "nadstandart" tak je asi někde něco špatně.
Já i když jdu kupovat brambory, tak je koupím tam, kde si je mohu napřed prohlédnout.
K bodu 2 jsem se nevyjadřoval, to je úplný úlet. O co všechno ještě budeme prosit?
Jaké jsou přesné marže nevím, ale než zemřel můj dodavatel, tak jsem ozvučené zamračené ROCO (s dokladem) kupoval za 3800,-Kč a ROCO 555.0259 zvukovou za 5800,-Kč a ozvučeného Hrbouna za 8000,-Kč . Vzhledem k tomu, že on na tom něco málo taky měl, tak si marže zajisté dokážete spočítat.
jarnotrulli

Příspěvekod peter_vy » ned 17 srp, 2014 6:54 am

boy.rough píše:Ahoj všem,
chci se Vás znalých zeptat zda se dá někde sehnat lokomotiva 745 Railtrans (V 100) ve velikosti TT?
Vyráběla se?
Nebo mi nezbyde nic jiného než ji vyrobit sám?
Díky.
O.
Jedna je práve tu: http://www.ebay.de/itm/Diesellok-BR-745 ... 233f2ce727 .
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod peter_vy » úte 09 zář, 2014 7:40 am

... a zasa (asi sa minule nepredala): http://www.ebay.de/itm/Diesellok-BR-745 ... 234065c71d .
TT analog, ČSD ep. III.-IV.
peter_vy

Příspěvekod maayaa » úte 09 zář, 2014 8:27 pm

745 Railtrans (V 100) ve velikosti TT,byla vyrobena pro workshop na TT víkend ve Všestarech.Tohle je asi nějakej přebytek.
TTe moduly,TT,polní dráhy
maayaa

Re: Novinky/nehody na našich tratích

Příspěvekod Barbucha » ned 14 čer, 2015 7:59 am

BohousP píše:http://ekonomika.idnes.cz/sjednoceni-proudu-na-zeleznici-dms-/eko-doprava.aspx?c=A150611_171830_eko-doprava_rny#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=top6

Doporučuji i diskuzi pod článkem, každý druhý přispěvatel by mohl být ministrem dopravy, když ne tak alespoň ministrem blbosti. Ke které kategorii přiřadit samotného autora článku je také otázkou: "...vícesystémové lokomotivy. Ty bývají dražší a vyrábějí se až v posledních letech." :mrgreen:

První vyrobili předloni…
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Re: Novinky/nehody na našich tratích

Příspěvekod VojtikJ » ned 14 čer, 2015 10:09 am

když to tak vemem, tak vícesystémovky se nevyrábějí od začátku elektrifikace :D
a jestli dotyčnýmu je 90 a více let, tak jsou to poslední léta :D
Šašci
VojtikJ

PředchozíDalší

Zpět na Nezařazeno (off topic)