Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod alik » úte 09 zář, 2014 5:48 am

Na trhu je jiz BR106 od Piko ve verzi CD. Videl ji jiz nekdo a jake ma cislo, resp. je model autenticky?
alik

Příspěvekod mastanec » úte 09 zář, 2014 7:20 am

AMB Modely - info (zari #1)‏
:: Nakladni vozy Taes/Has/Zaz od MTB

Avizovane vozy od MTB z minulych novinek jsou jiz SKLADEM a pokud jste majitelem kuponu je koupi techto vozu za velmi vyhodnou cenu, tak muzete pro modely vagonu primo na prodejnu a nebo nam kupon poslete postou.

POZOR !!!! KUPONY UPLATNETE DO 30.ZARI TOHOTO ROKU !!!!

Lol seriously?...

To jako vazne? Cekali jsme dele nez avizovano, budiz, ale ted musime kupony pouzit do konce mesice sotva co jsou vagony vydany.
Kde toto bylo napsano od zacatku?!! :?
ČSD EP 3-4, H0, Digi, blog: http://goo.gl/KMybUF
mastanec

Příspěvekod ReichenbergW » úte 09 zář, 2014 7:29 am

radeksindy píše:ReichenbergerW: Nemá někdo fotku Talbota ve IV. epoše aby nebyl SV?
Je nutné foto nebo stačí číslo?

Na to lůžko jsem zvědavý, popravdě mě trochu mate naznačený rok 1949, barva i typ vozu. Je číslo vozu tajné?
A když už jsme u rychlíkáčů exDRG, nebylo by možno přesvědčit ROCO, že vozy z roku 1928 by si zasloužily i stínovanou verzi? Podklady jsou už léta dostupné.

Talbot by byl dobrý na fotce. Pár fotek z pozdější doby máme, ale již vše jako SV.

Číslo lůžka je Ala 1-0102 ČSD. Vůz je vidět v reálu v dokumentárním filmu, kterak z něj vystupují jakési korejské děti, které se v ČSR rekreovali. Tu fotku asi znáte. Revize na této verzi je březen 1950. O fous jsem se překouknul. Dá se předpokládat, že se modrý vůz rychle prodá, tak třeba časem dojde i na novější variantu. Máme i fotku jiného vozu z konce padesátých let, po přečíslování, ale tam není čitelné nové číslo, takže volba padla sem. Tajný to není, ale není možný to o tom mluvit dřív než to výrobce zveřejní v katalogu. Už se stalo, možno tedy diskutovat :-)

Pokud jde o Roco, náš boj znáte. Vozy sk. 28 se stíny a i Einheity ve žlutým bychom samozřejmě taky rádi :-) Jsou připravený i další vozy, ale ais budou až ve velkým katalogu... Teď máme vrásky z toho co si bez konzultací nacpali do novinek... .-)
Přílohy
Ala 1-0102_1.jpg
ReichenbergW

Příspěvekod ReichenbergW » úte 09 zář, 2014 7:32 am

alik píše:Na trhu je jiz BR106 od Piko ve verzi CD. Videl ji jiz nekdo a jake ma cislo, resp. je model autenticky?

Problém je v tom, že lidi nechtějí číst, což platí i f. Piko, která v katalogu zveřejnila to ČD. A stádo to pak tupě opsalo. Lokomotiva není ČD, ale vlečková OKR-D (Doprava) a nese jejich vlastní číslo T 435.2568. Autentická je .-)
ReichenbergW

Příspěvekod vlado.s » úte 09 zář, 2014 9:16 am

mastanec píše:

Avizovane vozy od MTB z minulych novinek jsou jiz SKLADEM a pokud jste majitelem kuponu je koupi techto vozu za velmi vyhodnou cenu, tak muzete pro modely vagonu primo na prodejnu a nebo nam kupon poslete postou.

Lol seriously?...

To jako vazne? Cekali jsme dele nez avizovano, budiz, ale ted musime kupony pouzit do konce mesice sotva co jsou vagony vydany.

Tiez som sa dival, ci je prvy april alebo to niekto mysli vazne.. Ja teda poukaz nemam ani o vozne nemam zaujem ale toto jednanie zo zakaznikmi ktori im davaju zarobit je uzas. Kup si toto a potom si mozes kupit hento ...ale do konca mesiaca. To je uz pod veskeru kritiku. Spomenul som si pri tom ako som si objednaval 3ks loko 754 ked sa tento model prvy krat objavil na trhu. Boli k nemu ponukane maloseriove vozne. Ku dvom modelom som si akoze za zvyhodnenu cenu objednal vozne Zaz ČD. Vozne prisli skoro s rocnym meskanim (samozrejme, ze celu dobu som ich mal zaplatene) a to co mi prislo tak z toho boleli oci. Vozne nedokazali ani len rovno stat na kolajniciach natoz jazdit!! Po tom ako som sa ich dozadoval v troch mailoch pocas doby kedy "boli na ceste" som nemal silu reklamovat ich a radsej som sa ich za symbolicku cenu zbavil. Do dnes banujem, ze som to nevyfotil. A poznam viac ludi s rovnakou skusenostou. Je to hanba.
III-IV-V, ČSD-ČD-ŽSR, 1950-2000.
vlado.s

Příspěvekod Mafry » úte 09 zář, 2014 10:50 am

vlado.s píše:
mastanec píše:

Lol seriously?...

Tiez som sa dival, ci je prvy april alebo to niekto mysli vazne.. Ja teda poukaz nemam ani o vozne nemam zaujem ale toto jednanie zo zakaznikmi ktori im davaju zarobit je uzas. Kup si toto a potom si mozes kupit hento ...ale do konca mesiaca. To je uz pod veskeru kritiku. Spomenul som si pri tom ako som si objednaval 3ks loko 754 ked sa tento model prvy krat objavil na trhu. Boli k nemu ponukane maloseriove vozne. Ku dvom modelom som si akoze za zvyhodnenu cenu objednal vozne Zaz ČD. Vozne prisli skoro s rocnym meskanim (samozrejme, ze celu dobu som ich mal zaplatene) a to co mi prislo tak z toho boleli oci. Vozne nedokazali ani len rovno stat na kolajniciach natoz jazdit!! Po tom ako som sa ich dozadoval v troch mailoch pocas doby kedy "boli na ceste" som nemal silu reklamovat ich a radsej som sa ich za symbolicku cenu zbavil. Do dnes banujem, ze som to nevyfotil. A poznam viac ludi s rovnakou skusenostou. Je to hanba.

Jo jo, super přístup. Předpokládám, jak nám bude dříve či později trzeno, že je to opět a jen záležitost MTB a oni to ovlivnit nedokážou a jich se to netýká (viz odpovědi při dotazech na to, zda a kdy vozy budou). Super být nucen prodávat na eshopu něco s čím nemám "nic společného".

Jestli ten měsíční limit není nastaven právě proto, aby lidi nečekali až to někde uvidí na vlastní oči. O takových kteří mají případně smůlu a ten měsíc to prostě šanci poslat nemají, ani nemluvě. Jen tak dál a prosím po větších kapkách.
http://kzm.lokomotivy.net (DDM Havířov, H0)
Mafry

Příspěvekod George V. » úte 09 zář, 2014 11:01 am

Dejte pokoj chlapi! Nebo to tady zamknou. Jako sekci o 141 v TT. :mrgreen:
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod jirkan » úte 09 zář, 2014 3:38 pm

Hele, já už je doma mám, jezději perfektně, takže "na chalupu dobrý". A za tu cenu to zas není tak špatnej kauf - teda hlavně proto, že tu barču jsem stejně chtěl :D
jirkan

Příspěvekod horak » úte 09 zář, 2014 6:47 pm

Velmi by ma zaujimalo kolko setov sa vyrobilo a kolko poukazok sa vytlacilo k Bardotkam... Ci sa sety vobec ujdu vsetkym co si kupili limitku s poukazkou uz v davnej dobe... (Ja pred cca rokom a pol.) Mozno ich vyrobili malo a papierov vela. :mrgreen: Nechapem preco sa tlaci na zakaznika, ze do konca mesiaca si treba poukazku uplatnit. Raz ked mam papier na odber, tak by mal platit do lubovolneho casu. Mozno je problem so skladovymi priestormi. Kazdopadne ten co predava ma alebo by mal mat evidenciu, ze komu predal limitku od MTB. Podla objednavok musi mat aj kontakne udaje na zakaznika - staci ho oslovit po urcitom case, ze ci ma zaujem alebo nie. Potom mozu byt zvysne sety aj na volny predaj....

Kazdopadne su to iba moje uvahy a iba pan Dalecky pozna dovod preco napisal casovy limit na uplatnenie a ake su obchodne vztahy s panom Banom...

Pre nas zakaznikov je to "iba vo hviezdach".... :?
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod radeksindy » úte 09 zář, 2014 8:02 pm

Bohužel foto St Talbot ve IV.epoše taktéž nemám.

ad Ala: K WL4ü-21 znám jen čísla, fotku ani dokument jsem neviděl. Zřejmě máme stejné foto v provedení po r. 1957 s třímístným číslem, ale čitelné číslo tam není, takže nelze potvrdit, zda se jedná o stejný vůz.

Tak jsem zvědav, jestli stínované popisy na vozy z roku 1928 končně vyjdou. Předem děkuji. Jinak děkuji i za připravované věci BRAWA. Před prázdninami jsem byl v Německu a bavil se s lidmi spojenými s firmou v Remshaldenu a máme se na co těšit :)
radeksindy

Příspěvekod RadekTandler » úte 09 zář, 2014 8:32 pm

jirkan píše:Hele, já už je doma mám, jezději perfektně, takže "na chalupu dobrý". A za tu cenu to zas není tak špatnej kauf - teda hlavně proto, že tu barču jsem stejně chtěl :D

Vidím to podobně. Vozy už také mám, o dva jsem se už podělil, stačí mi dva. K ceně jen tolik, za podobných 630 dukátů nabízí Roco v extrablattu jako alternativu klanicové UFO v barvách ČD.
RadekTandler

Příspěvekod flopik » stř 10 zář, 2014 8:50 am

Obrázek

čsd res 11

- máte někdo zkušenosti s touto resin stavebnicí, popřípadě nevíte cenu?
- odkaz na cz výrobce: http://www.jmpkmodell.com/products/res-11/

Obrázek
Obrázek
Obrázek
[ H0 | ČSD III-IV epocha | digitál ]
flopik

Příspěvekod George V. » stř 10 zář, 2014 8:55 am

Na rezin to moc nevypadá, je to až moc dobré (viz klanice a sklopné bočnice).

Vrátím se k novinkám Roco - jsou informace, do jaké míry bude odpovídat realitě vůz Tcms (Utz)?
V éře ČD jich totiž už moc v běžném provozu nebylo. Bude to vůz z provozu, nebo jenom nějaká pojízdná schránka na šrot z nějakého depa?
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod ReichenbergW » stř 10 zář, 2014 9:47 am

George V. píše:Na rezin to moc nevypadá, je to až moc dobré (viz klanice a sklopné bočnice).

Vrátím se k novinkám Roco - jsou informace, do jaké míry bude odpovídat realitě vůz Tcms (Utz)?
V éře ČD jich totiž už moc v běžném provozu nebylo. Bude to vůz z provozu, nebo jenom nějaká pojízdná schránka na šrot z nějakého depa?

Vůz je reálný dělaný podle fotky. Nicméně ČD jde mimo mě.
ReichenbergW

Příspěvekod U37008 » stř 10 zář, 2014 10:16 am

flopik píše:Obrázek

čsd res 11

- máte někdo zkušenosti s touto resin stavebnicí, popřípadě nevíte cenu?
- odkaz na cz výrobce: http://www.jmpkmodell.com/products/res-11/

už jednou jsem se tu na to ptal viewtopic.php?f=15&t=8061
U37008

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)