Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf
miroslav lengyel píše:Nějaká změna? Já myslel, že to budeš mít tak 4x5 m.
pcipov píše:Vidíš, na to som doteraz nemyslel. Pokiaľ nemám spätné väzby od vyhybiek a mám to celé riadené cez PC, ako sa to rieši?
Program predstaví pri spustení výhybky tak ako si ich pamätá, alebo ich všetky "zresetuje" do polohy rovno/odbočka?
fulda píše:Pokud ovládáš z PC, tak to si na začátku přehodí všechny výhybky kam potřebuje, protože nikomu a ničemu nevěří.
pcipov píše:Takže pamätá si posledný stav. A nemôže sa potom stať, že NanoX si to prepne po reštarte po svojom a program bude chcieť pokračovať zo stavu, kde bol naposledy? Keď píšeš, že NanoX prepne po štarte všetky výhybky do odbočky ...
pcipov píše:Trochu ma zmiatla táto veta. Číta si teda softvér informáciu o stave výhybiek z centrály alebo si pamätá "svoj" stav? Viem, záleží to na SW samotnom, ale ako sa chovajú tie bežne používané/dostupné?
Beda píše:Co udela Nanox, pokud ma pres S88 pripojene detekce useku a i detektory stavu vyhybek?
Je to Lenz LS100.fulda píše:"...tuším LS100 nebo LS120, Martin bude vědět přesně)"
Ohlas od výhybek se používá jen velmi málo. Mluvil jsem s pár lidmi a závěr byl dost jednoznačný.fulda píše:Mimochodem - detekce polohy výhybky je zdaleka nejméně spolehlivá část kolejiště.
Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 1 návštěvník