Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod Barbucha » pát 01 srp, 2014 7:21 pm

fousek píše:Stejně pochybuji o smyslu této edice. Když si model napatinuji a sestavím, tak bych si ho měl při uložení zase rozložit, aby se mi vešel do otvorů v pěně :lol: To je nějaké nedomyšlené. A ten kufr zabírá moc místa. ( Byť běžná balení těchto vozů jsou taktéž prostorově megalomanská).

To je nějakej novej zvyk, když se zadívám, do jakých krabiček balil pan Klein ve Vídni a pak se dobývám do půl metru dlouhé krabice, kde je jeden Donnerbüchsen od Tilliga… (dva bych tam dostal).
Mimochodem, viděl jsem ve slevě bonbóny. Obrovské balení, asi dvojnásobek Hašlerek a nafouklé jak pytlík Chipsů. Vzal jsem to do ruky a nic, vono to vážilo 75g a po 30% slevě za to chtěli 33 kaček. :roll:
Naposledy upravil Barbucha dne pát 01 srp, 2014 9:44 pm, celkově upraveno 1
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod horak » pát 01 srp, 2014 7:45 pm

Tiez sa priklanam k nazoru, ze balenia Bai su megalomansky (zbytocne) velke a navyse ani po uprave transparentneho obalu sa tam osadene kratke spriahla od ROCO do krabicky nevlezu. Zostanu iba noznice od manikury a smys-smyk.... :mrgreen:
Ale v konecnom dosledku je to na kocku... Skatula plnena vzduchom. :evil:

V zasade ani to "nove" balenie od ROCO (alias Fleischmann) za vela tiez nestoji - krabicky sa otvaraju (ak nie su prelepene) a mechanicky model vobec neochrania...

Som za klasiku: penovy polystyren + papier, pripadne vytvarovany makky molitan + papier a samozrejme VHODNU VELKOST krabicky pre model (nie ako spominany TILLIG - aj v pripade Dd)...

Este musim (aspon za seba) pochvalit stare obaly od Fleischmanna (trosku sice vacsia papierova krabicka + tvarovany blister) do ktoreho masina perfektne sedi, lahko sa vybera a vlezie aj lubovolne spriahlo. Male minus, ze sa casom blister moze v ohybe zlomit - stalo sa, zalepil som izolepou. Brawa ma podobne balenie aj na pare 422, ale tam spriahlo nevoslo...
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Sandy » sob 02 srp, 2014 6:42 am

Hoši, "šacuju", že jste nějaké starší ročníky v důchodovém věku, kteří si stále myslí, že důležitější je obsah než forma. :wink: Ale opak jest pravdou!
Obal prodává!!!
Představte si vedle sebe Baiku v současném balení a Baiku v papírové krabičce "vyblinkané" modré barvy ala Bramos. Po které, jako běžný zákazník, nikoliv modelář, sáhnete raději?
Sandy

Příspěvekod Barbucha » sob 02 srp, 2014 6:56 am

Sandy píše:Hoši, "šacuju", že jste nějaké starší ročníky v důchodovém věku, kteří si stále myslí, že důležitější je obsah než forma. :wink: Ale opak jest pravdou!
Obal prodává!!!
Představte si vedle sebe Baiku v současném balení a Baiku v papírové krabičce "vyblinkané" modré barvy ala Bramos. Po které, jako běžný zákazník, nikoliv modelář, sáhnete raději?

Pro mě, za mě, ať si krabička září jak rudá záře na Kladnem. Jenže pokud se do krabičky bez sakrování nepropracuju do půl minuty a pokud do ní nedostanu zpět vagon se spřáhly, tak by se ti mladší měli zamyslet, jestli něco nedělají špatně. Netuším, kolik lidí u nás nakupuje modely v sámošce podle obalu. Vzhledem k tomu, že třeba Brawa prodává desítky let ve skoro stejném obalu, bych to s tou formou neviděl tak dramaticky.
Barbucha

Příspěvekod A2C » sob 02 srp, 2014 7:12 am

tu nejde ani o to ako je vyčačkaná, aj tak podľa mňa lepšie balenie ako má momentálne Roco a Fleischmann nie je, nemusia nič extra dávať na krabičku - predáva obsah, je to moderné a hlavne je to normálna veľkosť nie balenie od Šikulov že tam nacpem tak 4 ďaľšie vagóny. resp v poličke to zaberá miesto 4och Roco krabičiek ešte že zatiaľ nevyrobili nič čo by som chcel mať v zbierke :)
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod fousek » sob 02 srp, 2014 7:18 am

Sandy: Ostatní mě tu už předběhli, ale my se tu ale nebavíme o barvě obalu, nýbrž o velikosti. I tak si myslím, že atraktivita obalu hraje v tomto oboru vedlejší roli. ( byť jsi mi to téma podsunul). Obvykle si zákazník vybere model za vitrínou, či na e-shopu a balení uvidí až při převzetí. Kdyby byly modelářské supermarkety a byla to běžná spotřební věc pro širokou masu, tak by to platilo.

Ale abych nebyl offtopic, tak něco aktuálního: Vypadá to, že firma Ro/Fl rozjela opět akci "šrotovné". Za model v ceně od 175E, dostane modelář zpět 25E. Kdysi to tu bylo, využil to někdo?
Naposledy upravil fousek dne sob 02 srp, 2014 10:22 am, celkově upraveno 1
fousek

Příspěvekod horak » sob 02 srp, 2014 7:47 pm

Mladi v prdeli a do duchodu daleko... (v mojom pripade)

Takze sa budeme naozaj bavit o obale ako funkcnej veci na zabalenie tovaru - v tomto pripade modelov.

K jednotlivym typom na vagony mozem povedat tolko:
ROCO (papier+penovy polystyren, papier+makky molitan) - v zasade nemam vyhrady - obal funkcny, model slusne vyberatelny a aj rozmerovo prijatelny
ROCO (transparentna krabicka prevzata od FLM) - pekny, ale neviem ci funkcny, pretoze sa model vysype vzdy ked je krabicka inak ulozena ako na plocho deklom hore. Neviem ako dopadne obsah, ked to spadne kompletne napr. zo stola na zem... Z hladiska uspory miesta je slusna.
TILLIG, SACHSEN MODELL (papier+penovy polystyren) - v zasade nemam vyhrady - obal funkcny, model slusne vyberatelny a aj rozmerovo prijatelny. Novsie obaly Tilliga trochu narastli do objemu pricom vnutri je take male NIC.

EDIT 8.8.2014 Najnovsie balenie Tilligovych Ypsilonov sa podoba na IGRA MODEL - papierova krabicka a vnutri blister. Opat obrosky rozmer a vnutri NIC. Skatula plnena vzduchom - som z toho rozmeru sklamany. Vie mi niekto povedat naco je to dobre...??? :evil: :evil: :evil:

FLEISCHMANN (stara transparentna krabicka) - pekny, ale neviem ci funkcny, hoci sa model NEVYSYPE v lubovolnej polohe- boli tam dekle urobene nejako inak. Neviem ako dopadne obsah, ked to spadne kompletne napr. zo stola na zem... Z hladiska uspory miesta je slusna.
BRAMOS (iba papier) - model pomerne lahko vyberatelny, obal rozmerovo prijatelny, "ziadna revolucia". Niektore klanicove plosinaky sa po nainstalovani klanic jednoducho nezmestia... :(
CS TRAIN (iba papier) - model Sas pomerne tazko vyberatelny, uspora miesta velmi neefektivna - zbytocne velky, zbytocne komplikovana konstrukcia vnutorneho balenia - avsak izolepa to zaistila proti rozpadavaniu. Taktiez "ziadna revolucia"
CS TRAIN (papier+blister) - model pomerne lahko vyberatelny, uspora miesta velmi neefektivna - zbytocne velky
PIKO (papier+blister) - model pomerne lahko vyberatelny, obal rozmerovo prijatelny
IGRA (papier+blister) - model az moc lahko vyberatelny, uspora miesta velmi neefektivna - zbytocne velky, navyse vagon nevojde s ROCO kratkymi spriahlami.
RIVAROSSI (papier+penovy polystyren pre sadu poschodaku Bp903) - krabicka je funkcna vo vsetkych ohladoch, akurat je neprakticka po sprevadzkovani supravy aj s osvetlenim - najlepsie je nechat model na diorame/vitrine a krabicku odlozit...

K lokomotivnym krabickam poviem asi tolko:
ROCO (papier+penovy polystyren, papier+makky molitan) - v zasade nemam vyhrady - obal funkcny, model slusne vyberatelny, ulozeny so spriahlami a aj rozmerovo prijatelny
ROCO (papier+TVRDA pena+blistre+z blistroveho materialu vyrobena imitacia kolaje) - model velmi zle vyberatelny, ulozeny so spriahlami, ta imitacia kolaje vela raz sposobila poskodenie modelu z dovodu ohnutia ako turecka sabla v tvrdej pene. Snad vo vacsine pripadov obal rozmerovo prijatelny, jedina vynimka z mojho pohladu je para 375 - obal je vacsi, mozno zbytocne - ma navodit exkluzivitu obsahu...
FLEISCHMANN - (papier+blister) - obal maximalne prakticky, model lahko vyberatelny, ulozeny so spriahlami, rozmerovo prijatelny; nove typy obalov (po zluceni ROCO/FLM) nepoznam - nehodnotim
BRAVA (para 422) v zasade detto ako FLM az na spriahla - nevosli
MTB, PMT, FLEISCHMANN (papier+penovy polystyren) - v zasade nemam vyhrady - obal funkcny, model slusne vyberatelny, ulozeny so spriahlami a aj rozmerovo prijatelny
PIKO - (papier+blister) - Iny typ blistra ako FLM, ale aj napriek tomu obal maximalne prakticky, model lahko vyberatelny, ulozeny so spriahlami, rozmerovo prijatelny
Naposledy upravil horak dne pát 08 srp, 2014 2:51 pm, celkově upraveno 1
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!
horak

Příspěvekod Barbucha » sob 02 srp, 2014 7:54 pm

Ještě ve výčtu chybí poněkud šílené balení Bachmann potažmo Liliput, kde si člověk musí prostříhat díry pro spřáhla a ta skládačka mi pije krev :roll: .
Barbucha

Příspěvekod fousek » sob 02 srp, 2014 11:05 pm

Hlavně když ta skládačka od Bachmanna při zasouvání do krabice zavadí o průhlednou fólii. To by mě čert vzal :D
fousek

Příspěvekod Matěj » ned 03 srp, 2014 3:14 am

fousek píše:Sandy: Ostatní mě tu už předběhli, ale my se tu ale nebavíme o barvě obalu, nýbrž o velikosti. I tak si myslím, že atraktivita obalu hraje v tomto oboru vedlejší roli. ( byť jsi mi to téma podsunul). Obvykle si zákazník vybere model za vitrínou, či na e-shopu a balení uvidí až při převzetí. Kdyby byly modelářské supermarkety a byla to běžná spotřební věc pro širokou masu, tak by to platilo.

Ale abych nebyl offtopic, tak něco aktuálního: Vypadá to, že firma Ro/Fl rozjela opět akci "šrotovné". Za model v ceně od 175E, dostane modelář zpět 25E. Kdysi to tu bylo, využil to někdo?

Pochopil jsem to jinak. Musím odevzdat starý kompletní model lokomotivy RO/FL, a až poté dostanu slevu 25E na nový model v ceně od 175E.
Jinak tamty slevy před 3 lety (625 Kč na nákup) jsem dost využil, tato mě ale vůbec neoslovila.
Matěj

Příspěvekod Barbucha » ned 03 srp, 2014 7:17 am

Což je pěkná hloupost, protože funkční model je možné na e-Bay prodat minimálně za dvojnásobek. Někdy i nefunkční, záleží o co se jedná.
Barbucha

Příspěvekod fousek » ned 03 srp, 2014 7:45 am

Mě ta letošní akce připadá výhodnější, než ta z roku 2011. Tehdy se musel udělat nákup asi za 300E ( sleva 8%). Dnes stačí 175E ( sleva 14%). Nějaké rozbité modely doma mám a 700 bych za ně asi nedostal. Záleží jen na tom, jak velká se požaduje kompletnost.
fousek

Příspěvekod horak » ned 03 srp, 2014 6:40 pm

Toto mi "vyplul" google translate:
Ako to funguje: Prineste svoje vyradené lokomotívy na svojho predajcu objednať nový model Roco, a dávať si 25 € zľava!

Spôsobilosť: Lokomotívy musí byť vyradený kompletne (s motorom, Elektronik, podvozku a bývanie), ale nebude funkčná. Minimálna kúpna cena nového modelu: € 175 Zľava oproti kamenným. Zľava bude poskytnutá na vrátenie modelov všetkých značiek. Akcia platí do odvolania.

Takze musi to byt model lubovolnej znacky, komplentny vcitane criev, iba nefunkcny. Niekde sa pisalo ze staci aby bol nesympaticky... :mrgreen:
horak

Příspěvekod A2C » ned 03 srp, 2014 8:27 pm

Akože pardon, ale to si robia srandu? :lol:
najprv zrušia zľavy, a teraz aby nám to predali za cca rovnakú cenu ako pri 10% zľave čo bola nás ešte chcú okradnúť o modely?
:lol: no mne sa to Roco snáď iba sníva :lol:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

Příspěvekod FloP » stř 06 srp, 2014 9:44 am

http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/t/ ... ni?lang=cs

...že by "šrotovné" bylo jen začátkem rozhýbání cen? Nicméně asi ne cestou dolů, jak bychom očekávali, ale údajně nahoru... (viz výše) a nevím, kam až Roco a Fleischmann chtějí vystoupat. Nebo je to spíš dočasný marketingový tah... Dá se oficiálně potvrdit toto tvrzení?
FloP

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)