Mladi v prdeli a do duchodu daleko... (v mojom pripade)
Takze sa budeme naozaj bavit o obale ako funkcnej veci na zabalenie tovaru - v tomto pripade modelov.
K jednotlivym typom na vagony mozem povedat tolko:
ROCO (papier+penovy polystyren, papier+makky molitan) - v zasade nemam vyhrady - obal funkcny, model slusne vyberatelny a aj rozmerovo prijatelny
ROCO (transparentna krabicka prevzata od FLM) - pekny, ale neviem ci funkcny, pretoze sa model vysype vzdy ked je krabicka inak ulozena ako na plocho deklom hore. Neviem ako dopadne obsah, ked to spadne kompletne napr. zo stola na zem... Z hladiska uspory miesta je slusna.
TILLIG, SACHSEN MODELL (papier+penovy polystyren) - v zasade nemam vyhrady - obal funkcny, model slusne vyberatelny a aj rozmerovo prijatelny. Novsie obaly Tilliga trochu narastli do objemu pricom vnutri je take male NIC.
EDIT 8.8.2014
Najnovsie balenie Tilligovych Ypsilonov sa podoba na IGRA MODEL - papierova krabicka a vnutri blister. Opat obrosky rozmer a vnutri NIC. Skatula plnena vzduchom - som z toho rozmeru sklamany. Vie mi niekto povedat naco je to dobre...???
FLEISCHMANN (stara transparentna krabicka) - pekny, ale neviem ci funkcny, hoci sa model NEVYSYPE v lubovolnej polohe- boli tam dekle urobene nejako inak. Neviem ako dopadne obsah, ked to spadne kompletne napr. zo stola na zem... Z hladiska uspory miesta je slusna.
BRAMOS (iba papier) - model pomerne lahko vyberatelny, obal rozmerovo prijatelny, "ziadna revolucia". Niektore klanicove plosinaky sa po nainstalovani klanic jednoducho nezmestia...
CS TRAIN (iba papier) - model Sas pomerne tazko vyberatelny, uspora miesta velmi neefektivna - zbytocne velky, zbytocne komplikovana konstrukcia vnutorneho balenia - avsak izolepa to zaistila proti rozpadavaniu. Taktiez "ziadna revolucia"
CS TRAIN (papier+blister) - model pomerne lahko vyberatelny, uspora miesta velmi neefektivna - zbytocne velky
PIKO (papier+blister) - model pomerne lahko vyberatelny, obal rozmerovo prijatelny
IGRA (papier+blister) - model az moc lahko vyberatelny, uspora miesta velmi neefektivna - zbytocne velky, navyse vagon nevojde s ROCO kratkymi spriahlami.
RIVAROSSI (papier+penovy polystyren pre sadu poschodaku Bp903) - krabicka je funkcna vo vsetkych ohladoch, akurat je neprakticka po sprevadzkovani supravy aj s osvetlenim - najlepsie je nechat model na diorame/vitrine a krabicku odlozit...
K lokomotivnym krabickam poviem asi tolko:
ROCO (papier+penovy polystyren, papier+makky molitan) - v zasade nemam vyhrady - obal funkcny, model slusne vyberatelny, ulozeny so spriahlami a aj rozmerovo prijatelny
ROCO (papier+TVRDA pena+blistre+z blistroveho materialu vyrobena imitacia kolaje) - model velmi zle vyberatelny, ulozeny so spriahlami, ta imitacia kolaje vela raz sposobila poskodenie modelu z dovodu ohnutia ako turecka sabla v tvrdej pene. Snad vo vacsine pripadov obal rozmerovo prijatelny, jedina vynimka z mojho pohladu je para 375 - obal je vacsi, mozno zbytocne - ma navodit exkluzivitu obsahu...
FLEISCHMANN - (papier+blister) - obal maximalne prakticky, model lahko vyberatelny, ulozeny so spriahlami, rozmerovo prijatelny; nove typy obalov (po zluceni ROCO/FLM) nepoznam - nehodnotim
BRAVA (para 422) v zasade detto ako FLM az na spriahla - nevosli
MTB, PMT, FLEISCHMANN (papier+penovy polystyren) - v zasade nemam vyhrady - obal funkcny, model slusne vyberatelny, ulozeny so spriahlami a aj rozmerovo prijatelny
PIKO - (papier+blister) - Iny typ blistra ako FLM, ale aj napriek tomu obal maximalne prakticky, model lahko vyberatelny, ulozeny so spriahlami, rozmerovo prijatelny
Obsah príspevku je bez môjho súhlasu iba na NEKOMERČNÝ účel. Zásah do SW/HW je Vaše vlastné riziko!