DCC pro tutany

Vše pro digitální provoz - dotazy, praxe, návody, postupy, normy, kompatibilita atd.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf

Re: DCC pro tutany

Příspěvekod fulda » úte 27 kvě, 2014 5:20 pm

miroslav lengyel píše:Jinými slovy,probíhá zde opět soutěž kdo dál a výš dočůrá,jinak jen samé plky o ničem. :D A pak se divte,že je zástup nedočkavců,kteří chtějí digitál,když o tak marginální záležitosti,jakou je napájení elektromotorku v mašině se napíše x stránek. :mrgreen:

To je normální, v každej vesnici si udržují obecního blba, aby vynikla starostova inteligence.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.
fulda

Příspěvekod jirkan » úte 27 kvě, 2014 8:53 pm

Teda nevím, ale mám dojem, že za dobu, co se tady diskutuje o použitelnosti MM pro velikost TT resp. N, se na světě prodalo několik tisíc Fleischmannových Nkových startsetů, a předpokládám, že ani jeden z jejich majitelů tento problém neřešil a tudíž neměl ani žádný problém. :wink:
jirkan

Příspěvekod Barbucha » stř 28 kvě, 2014 6:24 am

Já bych problém viděl v tom, že místo strartsetů používají endsety. Ty urychlují konec každé mašiny.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 28 kvě, 2014 9:37 am

jirkan píše:Teda nevím, ale mám dojem, že za dobu, co se tady diskutuje o použitelnosti MM pro velikost TT resp. N, se na světě prodalo několik tisíc Fleischmannových Nkových startsetů, a předpokládám, že ani jeden z jejich majitelů tento problém neřešil a tudíž neměl ani žádný problém. :wink:

Přesně tak,hledá se problém tam,kde žádný není. :roll:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 28 kvě, 2014 9:43 am

Barbucha píše:Já bych problém viděl v tom, že místo strartsetů používají endsety. Ty urychlují konec každé mašiny.

Ale prdlajs,já mám starset cca 6 let a bez jakéhokoliv problému. :wink: Jde o to,že když rodič koupí dítěti pod jedli vláčky,tak nebude okamžitě investovat do nabušené centrály. :D Vyčká,zda to dítko chytne a pak,dle prostorvých,finančních a já nevím bůhví jakých kritérií začne eventuélně rozšiřovat.MM využije,trafo jistě taky a zesilovač za pár švestek nějakému nadšenci,který si ho předělá na booster,vždycky střelí.Když to nedopadne,tak si s tím děti budou chvíli hrát a pak si to třeba někdo méně movitý pořídí na eBay. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » stř 28 kvě, 2014 9:47 am

miroslav lengyel píše:
Barbucha píše:Já bych problém viděl v tom, že místo strartsetů používají endsety. Ty urychlují konec každé mašiny.

Ale prdlajs,já mám starset cca 6 let a bez jakéhokoliv problému. :wink: Jde o to,že když rodič koupí dítěti pod jedli vláčky,tak nebude okamžitě investovat do nabušené centrály. :D Vyčká,zda to dítko chytne a pak,dle prostorvých,finančních a já nevím bůhví jakých kritérií začne eventuélně rozšiřovat.MM využije,trafo jistě taky a zesilovač za pár švestek nějakému nadšenci,který si ho předělá na booster,vždycky střelí.Když to nedopadne,tak si s tím děti budou chvíli hrát a pak si to třeba někdo méně movitý pořídí na eBay. :lol:

Ale vždyť to píšu, startsety v pohodě, jenže někdo furt musí experimentovat… Pak se z návodu pro blbý stane diskuse pro ještě blbější. Nakonec se vlastně ani neví, o čem se diskutuje. Proto jsem to nazval "endsety".
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 28 kvě, 2014 10:01 am

Ach so,jsem po dnešní šichtě drobet zabržděnej, :shock: ten májový deštík co mi chlístnul dnes v noci za krk mě nějak vyšťavil. :?
miroslav lengyel

Příspěvekod modely.tt » sob 19 črc, 2014 12:44 pm

Dobrý den,

Nastal u mne problém s dekodérem.
Mám Multimaus ROCO s centrálou, brejlovce Kuehn (750.160) a v něm zvukový dekodér ZIMO 6x pin s kabely k repráku. Chvíli mašinka jezdila, houkala a všechno ale asi po půl hodině se zastavila a začala v ní na střídačku blikat červená/bílá na obou stranách. Ihned jsem ji sundal z kolejí. Pak se jen (samozřejmě plynule) rozjela a ihned (plynule) zastavila a opět ta světla. Když jsem jí rozebral, dekodér byl poměrně horký. Zkrat vylučuji. Nevíte někdo, co se mohlo stát?

Děkuji, Petr
modely.tt

Příspěvekod fulda » sob 19 črc, 2014 1:06 pm

mezi-závitový zkrat v motoru?
fulda

Příspěvekod modely.tt » sob 19 črc, 2014 1:08 pm

To asi ne, protože v analogu mi jede normálně. Jak tam dám dekodér, tak se porozjede a zastaví s výše popsanou závadou. Je dekodér nějak poškozen?
Teď jsem zkoušel dekodér na analogu a mašinka jede normálně. Jen v tom digitálu se přehřívá. Děkuji
modely.tt

Příspěvekod miroslav lengyel » sob 19 črc, 2014 4:55 pm

Mrkni na komutátor, nedávno jsem řešil podobný problém. V analogu v pohodě, ale v digi problém. Vyčistil jsem motor a mašina jezdí jako fík.
miroslav lengyel

Příspěvekod modely.tt » ned 20 črc, 2014 6:57 am

Tak jsem udělal rozborku sborku. Mašinka jezdí, světla svítí jen na jednu stranu (reflektor na obě), ale zvuky pořád nic. Ale alespoň se mašinka hýbe, jako dřív. Děkuji za radu. Nebude problém se zvukem a světly v tom dekodéru?
modely.tt

Příspěvekod mizl » ned 31 srp, 2014 7:12 am

Toto jsi si už procházel? http://www.eshop-honzikovyvlacky.cz/hon ... -1-DIGI-CZ . S Honzou se dá bez problému dohodnout.

Michal
TT, III. - IV., DCC -> LENZ, Mikrolayout, Rajče, Staré kolejiště
mizl

Příspěvekod fulda » ned 31 srp, 2014 7:18 am

pcipov píše:Pokiaľ chcem ovládať mašinky, pár výhybiek a nič iné, voľba je jasná: digitál pre mašinky a analóg pre príslušenstvo - ručné ovládanie, alebo cez tlačítka.
Pokud nechceš používat takové hračky jako PC a telefon a pokud rád drátuješ.

pcipov píše:1. Rozhodujem sa medzi Roco z21 (biela) a MuliMaus + 10764 (predpokladám, že multimaus nefunguje samostatne). K Multimaus by som potreboval pre pripojenie k PC ešte nejaký ďalší modul. Čo je lepšie riešenie?
Obojí je polovičn řešení. K z21 není pořádnej ovladač, MM nemá připojení na PC, nemá zpětnou vazbu, ...
Pokud se rozhoduješ právě mezi těma dvěma, tak já osobně bych volil z21 a někde hladal ovladač. Buď bazarovej a nebo za stejnou cenu MALOSÉRIOVKU.

pcipov píše:2. Zo starých výhybiek BTTB mi ostali prestavníky. Môžem ich použiť s modulom ROCO 10778? Predpokladám, že áno.
Stojí ti to za to? Práce s tím je víc než třeba se želvou a želva je mnohem modelovější.

pcipov píše:3. Existuje nejaká lacnejšia náhrada ROCO 10778 pre pripojenie na z21?
Spoustu. Třeba z Honzovo dílny TOHLE, o tom jsem psal nějakej popis s videama TADY

pcipov píše:Napríklad TOHLE Ak som správne pochopil, servá sa pripájajú priamo a dekodér komunikuje bez problémov s produktami Roco. To by vyšlo dosť lacno.
Je pravda, že se servama je nějaká práce, ale menší než s BTTB přestavníkama.
TADY je levnější a TADY je verze se samostatným napájením. Ale to už je jen otázka porovnání nabídek.
fulda

Příspěvekod sidlo » ned 31 srp, 2014 7:30 am

Produkty DIGI-CZ (viz mizl) jsou mnohem levnější při stejné (nebo lepší) funkčnosti než Lenz, Roco, atd. Obchod N-šopík je velmi seriózní, rychle komunikuje a řeší i pseoudoreklamace (uživatel si myslí že je něco špatně a přitom je problém mezi židlí a zařízením).

Rozdíl je v tom, že většinou zařízení nejsou v krabičce a dokumentace je pro elektro znalé uživatele. Ta znalost elektro může být pro někoho dost problém. V tu chvíli je třeba si sám před sebou ujasnit, zdali hobby elektrické vláčky je i o té elektrice nebo pouze o těch vláčcích.
sidlo

PředchozíDalší

Zpět na DCC v praxi