Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod vmucha » pát 27 čer, 2014 3:09 am

Já bych to zastávkou nezaplácával. Na hla vní trati jsou osobáky vedeny v jiných soupravách než na lokálce. Tak at to neztratí ducha hlavní trati.
Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod Barbucha » pát 27 čer, 2014 5:59 am

Z Brna na Tišnov je spousta zastávek a vlaky táhne Plecháč se dvěma až čtyřmi vozy. Není to koridor, ale je to dvoukolejná elektrifikovaná trať.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 27 čer, 2014 11:29 am

vmucha píše:Já bych to zastávkou nezaplácával. Na hla vní trati jsou osobáky vedeny v jiných soupravách než na lokálce. Tak at to neztratí ducha hlavní trati.

Diky za nazor. Ja jsem to myslel spise tak, ze by byla zastavka na kazde strane. Inspiraci jsem nasel v Jirkov-zastavka. Vzhledove to bude vypadat jako Rakvice na trati 250. Delkove mi to vychazi spise jako Brno-Lesna (mam 600 mm rovne trati, ale dalo by se to natahnout jeste trosku do oblouku na tech 800mm). Na hlavni trati motoraky z lokalky nebudou. Ty konci v tunelu v SNC. Budou tam zastavovat jenom osobaky na hlavni trati (Plechac+4xBymee, Elefant a pantak 560). Z vedlejsi trati jenom osobak z Drinova do Chomutova, ktery bude slozen z Barci, dvou patraku a BDsky. Prislo mi skoda, aby osobni soupravy jenom krouzily po panelu. A kdyz uz budou ozvucene elektriky, tak at si vychutnam taky nejaky rozjezd :lol: :mrgreen: Ale mozna mas pravdu, ze to bude preplacane. Uvidime, necham si to jeste projit hlavou. :wink:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jeňa Sova » sob 28 čer, 2014 2:27 pm

Jiří, a co bude tahat toho Elefanta? :lol:
Motorů pod drátama se vůbec neboj, běžně tak jezdime okolo Brna. Většinou pak jedeme na ne elektrifikovanou trat, ale něco jezdí i jen pod trolejí. Nějaké brněnské 814, okolo Břeclavi zas 810...
Jeňa Sova

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 28 čer, 2014 3:37 pm

Jeňa Sova píše:Jiří, a co bude tahat toho Elefanta? :lol:

Mi staci tohle. http://www.youtube.com/watch?v=GqAh6XFvqaw Sice je to za hrisny peniz, ale nez dostavim kolejiste, tak to treba klesna na nejakou prijatelnou uroven. A nebo se zeptam tady, jestli si na to nekdo netroufne :lol: :mrgreen:

Jeňa Sova píše: Motorů pod drátama se vůbec neboj, běžně tak jezdime okolo Brna. Většinou pak jedeme na ne elektrifikovanou trat, ale něco jezdí i jen pod trolejí. Nějaké brněnské 814, okolo Břeclavi zas 810...

Jj, vim, ze jezdi do Vranovic a nebo do Hodonika motoraky z Breclavi. Ale ja pro ne stejne v SN nemam misto :lol: :lol: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 29 čer, 2014 8:33 am

Já jsem to myslel tak, že Elefant je stejnosměrný a to ostatní jezdí na střídavý proud... Vedle sebe to vypadá divně :wink:
Jeňa Sova

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 29 čer, 2014 11:55 am

Jeňa Sova píše:Já jsem to myslel tak, že Elefant je stejnosměrný a to ostatní jezdí na střídavý proud... Vedle sebe to vypadá divně :wink:

Tak pokud mne pamet neklame, tak na trati 130 je napajeci soustava 3kv stejnosmerny proud, coz dle wikipedie splnuji vsechny moje budouci elektricke lokomotivy - rada 350, 363, 372, 380, 460 (sice budu mit 560, coz jezdi na 25kv stridavy, ale toho rozdilu si nikdo nevsimne :lol: ) a i rada 471 nebo 1216. :D Jedinou vyjimkou bude teda rada 242, ale zatim si neumim predstavit zadnou jinou lokomotivu, co by mohla tahat vozy Bymee s Bdskou :lol: :mrgreen: Prinejhorsim pred ni pichnu brejlovce :lol: :mrgreen: I kdyz po tom, co mi bylo sdeleno, kolik si uctuji za sestavenou a osvetlenou stavebnici tohoto vozu, tak se jich mozna jeste rad vzdam :lol: :lol:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jeňa Sova » ned 29 čer, 2014 9:41 pm

Jiri Dvoracek píše:...Budou tam zastavovat jenom osobaky na hlavni trati (Plechac+4xBymee, Elefant a pantak 560)...

Proto jsem se divil. Celé téma jsem nečetl.

Jiri Dvoracek píše:...zatim si neumim predstavit zadnou jinou lokomotivu, co by mohla tahat vozy Bymee s Bdskou...

Co takhle 163 nebo 130?

Jinak, pokud to tak chceš, Jiří, nebudu ti do toho kecat. Tahej si třeba Albatrosem Railjet, moje kolejiště to nebude :lol: Já jen, že z "profesionálního" hlediska to může vypadat... blbě. Vím, že ty 163 s Bymee a BDs jezdily okolo Pardubic jednu dobu. Nevím, jak teď, posledních pár let jsem zkysnul v jihovýchodní části naší země... Ale v podstatě před to můžeš dát jakoukoliv stejnosměrku, snad všechny měly elektrické topení.
Jeňa Sova

Příspěvekod vmucha » pon 30 čer, 2014 3:37 am

Doupovská dráha 2. epocha TT
vmucha

Příspěvekod lesanek » pon 30 čer, 2014 10:51 am

Pokud vím, tak tady jde o TT :D
lesanek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 30 čer, 2014 12:35 pm

Jeňa Sova píše: Co takhle 163 nebo 130?

Jako ja si zas necham poradit, o to nejde :) Jeste pockam, jak bude vypadat ta rada 141 od MTB, to je tak asi nejvice podobne plechacovi :lol: :mrgreen: Jinak prinejhorsim ta rada 163 se da taky krasne predelat z Kuehna. Uz si z nej nechavam delat 363 CDC :mrgreen:

Jeňa Sova píše: Jinak, pokud to tak chceš, Jiří, nebudu ti do toho kecat. Tahej si třeba Albatrosem Railjet, moje kolejiště to nebude :lol:

Myslis, ze by byl albatros kompatibilni s RailJetem, kdyz to neutahne ani 380? :lol: :lol: :mrgreen:

Jeňa Sova píše: Vím, že ty 163 s Bymee a BDs jezdily okolo Pardubic jednu dobu. Nevím, jak teď, posledních pár let jsem zkysnul v jihovýchodní části naší země... Ale v podstatě před to můžeš dát jakoukoliv stejnosměrku, snad všechny měly elektrické topení.

Mne to vykladej, ja su puvodem z Breclavi. Ja na tom videl akorat plechace a nebo myslim, ze i Dasu (rada 263). A ani CityElefant by si u nas neskrtl. Tak maximalne do Rakouska :lol: :mrgreen:
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jeňa Sova » pon 30 čer, 2014 12:37 pm

V Rakousku je úplně jiný napájecí systém, než u nás. Taky by mu to tam nechutnalo ;)
Jeňa Sova

Příspěvekod Barbucha » pon 30 čer, 2014 12:57 pm

263? To dřív uvidím Taurus nebo Messerschmidt :-). Ani si nevybavuju, jestli jsem to vozidlo v Brně někdy spatřil. A to je v Brně k vidění kde co. Nedávno jsem potkal Herkula s pěknou řadou cisteren. Pod drátama taky málo k vidění a ještě u nás.
Barbucha

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 30 čer, 2014 1:26 pm

Barbucha píše:263? To dřív uvidím Taurus nebo Messerschmidt :-). Ani si nevybavuju, jestli jsem to vozidlo v Brně někdy spatřil. A to je v Brně k vidění kde co. Nedávno jsem potkal Herkula s pěknou řadou cisteren. Pod drátama taky málo k vidění a ještě u nás.

Je treba trosku osvezit pamet :lol: :lol: http://www.youtube.com/watch?v=R3ysaLMx5wg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Barbucha » pon 30 čer, 2014 1:56 pm

Jiri Dvoracek píše:
Barbucha píše:263? To dřív uvidím Taurus nebo Messerschmidt :-). Ani si nevybavuju, jestli jsem to vozidlo v Brně někdy spatřil. A to je v Brně k vidění kde co. Nedávno jsem potkal Herkula s pěknou řadou cisteren. Pod drátama taky málo k vidění a ještě u nás.

Je treba trosku osvezit pamet :lol: :lol: http://www.youtube.com/watch?v=R3ysaLMx5wg

To ještě neznamená, že jsem tam byl :-) Ale asi to ještě občas jede, jen jiným směrem, než občas jezdím.
Barbucha

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště