Transformátor pro vyhýbky apod.

Schémata, zapojení, návody, dotazy a postupy k využití v železničním modelářství.

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., Rudolf, 123.marek

Re: Transformátor pro vyhýbky apod.

Příspěvekod Jojo » pon 02 čer, 2014 8:42 pm

miroslav lengyel píše:No a já si zase myslím,že není třeba z jednoho štěku dělat operu o 3 dějstvích. :D
Čiže napájení 10 vekslí + pár ledek osvětlení minikolejiště řeštit trafem,které by spolehlivě utáhlo plazmu o úhlopříčce 150 cm. :lol:

OK...
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

Příspěvekod Jojo » pon 02 čer, 2014 8:45 pm

Barbucha píše:Když chce pochopit může. Experimenty s elektřinou jsou zábavné. Mám už asi 7 zdrojů z různých zařízení, co odešla poněkud dříve než zdroj samotný a troufám si tvrdit, že na vláčkové příslušenství budou ekonomičtější a méně nebezpečné. Myslím, že i 12V trafo od tiskárny přehodí přestavník od Fleischmanna. Schválně si to o víkendu vyzkouším…

Mne neodišlo nič, ale treba skusat. :D

A Ako to mate/vooo tem to je./ :D
H0 ,bez epochy,Traincontroler 7 Silver originál,len digitál.
Jojo

Příspěvekod Barbucha » pon 02 čer, 2014 9:36 pm

Jojo píše:Mne neodišlo nič, ale treba skusat. :D

Tak to je neuvěřitelná klika. Aby člověku neodešel žádnej externí disk, tiskárna, telefon nebo jinej bazmek s externím zdrojem. Já takový štěstí neměl :-D
Nicméně podám hlášení.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 06 čer, 2014 3:21 pm

Copak disk nebo tiskárna, mně včera zdechnul rovnou noťas. :cry: Měl jsem teď nebývale 3 dny volno a místo mašinkám jsem se věnoval výpočetní technice. Tím jsem rovnou vyřešil přechod z XP na W 8 a teď jsem pro změnu zjistil, že se z Firefoxu nepřihlásím na fórum. :roll: Zajímavé je, že když se přihlásím, tak po chvilce se vpravo nahoře objeví přihlásit se,ale dole na liště svítí,že jsem on-line. :shock: Na citroen fórum se přihlásím normálně a před výměnou jsem se přihlašoval z Firefoxu rovněž, takže kde je jádro pudla netuším.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod BohousP » pát 06 čer, 2014 3:45 pm

miroslav lengyel píše:... Tím jsem rovnou vyřešil přechod z XP na W 8 a teď jsem pro změnu zjistil, že se z Firefoxu nepřihlásím na fórum. :roll: ...

Nešťastníku, spláčeš nad výsledkem ... Já blbec to zkusil, když byly W8 novinka. Ještě jsem si i ten upgrade z W7 koupil. Po měsíci nadávání jsem další měsíc řešil se supportem Lenova návrat na původní W7. A to dělám v IT dlouhé roky, měl jsem si raději vpálit kouli do hlavy. :cry:
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 06 čer, 2014 3:55 pm

Bohouši u mě zatím dobrý,tedy nejsem žádný mág pře PC,ale zatím vše funguje jak má.Tedy mně ke štěstí stačí přístup na fóra modely.biz,citroen a internet banking a internetové obchody. :D Jo a přihlášení přes Mozzilu už jsem taky vyřešil. :lol:
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod BohousP » pát 06 čer, 2014 4:14 pm

miroslav lengyel píše:Bohouši u mě zatím dobrý,tedy nejsem žádný mág pře PC,ale zatím vše funguje jak má.Tedy mně ke štěstí stačí přístup na fóra modely.biz,citroen a internet banking a internetové obchody. :D Jo a přihlášení přes Mozzilu už jsem taky vyřešil. :lol:

Božena Němcová by napsala "Šťastný to chlap ...". To mne to vytrestalo asi proto, že jsem kdysi v Microsoftu pracoval. :lol: Krom MS Office a Internet Exploreru blblo snad všechno, zejméno to, co se týkalo mašinek :mrgreen: ... Ale WIN7 si chválím.
TT, DCC, NanoX-2017, TC8, ... http://masinky.info
BohousP

Příspěvekod Tomáš » pát 06 čer, 2014 4:22 pm

Pánové já s Windows 8 (nyní s Windows 8.1) jedu už od jeho prvopočátku a nemám nejmenší problém.
Doporučuji stáhnout poslední vydání Windows 8.1
cs windows_8.1_with_update_x64_dvd_4048094
Nainstaluješ pomocí univerzálního klíče a poté aktivuješ vlastním zakoupeným klíčem. Je to oficiální cesta a funguje.
Jinak jediná věc,kterou jsem ve win8.1 zrušil byl ie10 respektive 11 a nahradil Firefoxem 29.0.1
Vše šlape jak hodinky.
Jako nejslabší článek win 8.1 vidím právě ten ie.. a zmíněná verze 4048094 řeší všechny stížnosti odpůrců osmiček. včetně té nabídky start.
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 06 čer, 2014 5:09 pm

BohousP píše:
miroslav lengyel píše:Bohouši u mě zatím dobrý,tedy nejsem žádný mág pře PC,ale zatím vše funguje jak má.Tedy mně ke štěstí stačí přístup na fóra modely.biz,citroen a internet banking a internetové obchody. :D Jo a přihlášení přes Mozzilu už jsem taky vyřešil. :lol:

Božena Němcová by napsala "Šťastný to chlap ...". To mne to vytrestalo asi proto, že jsem kdysi v Microsoftu pracoval. :lol: Krom MS Office a Internet Exploreru blblo snad všechno, zejméno to, co se týkalo mašinek :mrgreen: ... Ale WIN7 si chválím.
.
Tak to vidíš,já si stáhl Open office zadarmo, na hlášenky a cesťáky mi stačí, Gom Player na filmy.Jinak v tom mám 8.1,jaká v tom je verze explorelu netuším.S nabídkou Start problém žádný nemám,jen jsem se musel zorientovat. No a mašinky neřeším,protože na trakci PC nepotřebuji a příslušenství ovládám pár tlačítky. :D
Když už jsi v MS pracoval,stačí pro běžného uživatele ten antivirus co je součástí osmiček? Chtěl jsem tam dát Esencial,ale počítač pravil,že tam nějakej antivir je.Jo jinak v tom byl ještě McAffe.
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » pát 06 čer, 2014 5:15 pm

miroslav lengyel píše:
BohousP píše:

.
Tak to vidíš,já si stáhl Open office zadarmo, na hlášenky a cesťáky mi stačí, Gom Player na filmy.Jinak v tom mám 8.1,jaká v tom je verze explorelu netuším.S nabídkou Start problém žádný nemám,jen jsem se musel zorientovat. No a mašinky neřeším,protože na trakci PC nepotřebuji a příslušenství ovládám pár tlačítky. :D
Když už jsi v MS pracoval,stačí pro běžného uživatele ten antivirus co je součástí osmiček? Chtěl jsem tam dát Esencial,ale počítač pravil,že tam nějakej antivir je.Jo jinak v tom byl ještě McAffe.

že by byl ve win nějaký antivir? To slyším poprvé. Já používám avast internet security a Malwarebytes.
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 06 čer, 2014 5:22 pm

Na stránkách Microsoftu píšou,že součástí 8.1 je Windows Defender a Essential nelze používat.
http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... s-download
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » pát 06 čer, 2014 5:48 pm

A ták už vím.... no ovšem, nejsem expert na antiviry,ale že by byl Windows Defender nějaký antivir.. no nevím nevím. Tohle bylo už u Visty/7. Stáhni si ten avast je zdarma je spolehlivější ,nebo napiš SZ a něco vymyslíme.
Tomáš

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 06 čer, 2014 6:02 pm

V poho a díky.Já stáhl i AVG Free,ale pak se to tvářilo,že za to po 30-ti dnech něco budou chtít,tak jsem to zase zahodil.Ono když si o antivirech něco přečteš,tak co člověk to jiný názor.Jinak mám v rodině mágy,takže to s nima zkonzultuji.Nechci zbytečně zasírat noťas,v předchozím jsem měl ten Esential,ani jsem o něm nevěděl a žádný problém jsem neměl.Hry nehraji na blbý odkazy taky nelezu,takže to zase nebudu přehánět. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod Tomáš » pát 06 čer, 2014 6:14 pm

Tak to ti určitě dobře poradí. No AVG to je kapitola sama pro sebe. Pamatuji si že v 2.pol 90.lech se psalo, že avg zaměstnává výrobce virů aby si lidi kupovali jejich aktualizace.Těžko říct co na tom byla pravda,ale je fakt,že s aktualizací ze nemalý peníz vyběhli... na rozdíl od ostatních.. velmi rychle.
Tomáš

Příspěvekod Barbucha » pát 06 čer, 2014 6:16 pm

Roky používám Norton 360 k plné spokojenosti. Jedna licence na tři compy.
Jinak ty osmičky jsou poněkud opruz při instalaci, instaloval jsem to dceři a měl jsem z toho pupínky. Nemyslím po technické stránce, ale ten výslech ke konci. Sedmičky jsou v pohodě, jen mi dělá doteď problém čeština. Měl jsem roky anglické OS a věděl jsem kam hrábnout… V podstatě jsem měl jen W95, W2k a W7. (XP jsem měl chvíli na noťasu, to byl blbej systém na práci, naštěstí noťas odešel relativně brzo a tím skončilo moje trápení). MS Office mi k srdci nikdy nepřirostly. Takže tabulky od roku 1991 v Quattro Pro (Excel ještě nebyl ani v plánu) a texty snad 20 let ve WordPerfectu :-).

A nejvíc traf mám od PIKO. 3x FZ1, F2 a Z1. Abych se moc neodpoutal od tématu :-D.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

PředchozíDalší

Zpět na Elektrika a elektronika