Moduly (původní téma)

Vše co souvisí s moduly.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký

Re: Moduly (původní téma)

Příspěvekod Ferda » čtv 05 čer, 2014 9:24 am

Asi si půjdu koupit klobouk, abych měl co smeknout.
Jsi prostě Obrázek
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod milostt » čtv 05 čer, 2014 10:32 am

Barbucha píše:Ufff, to je krása. Kdy Hlukujete, že bych se na to přijel podívat? Pečky o víkendu mi nevychází, tak aspoň někde bych se chvíli kochal…

Pečky nejsou jen o víkendu , můžeš vyrazit už i v pátek
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod igino » čtv 05 čer, 2014 10:45 am

milostt píše:
Barbucha píše:Ufff, to je krása. Kdy Hlukujete, že bych se na to přijel podívat? Pečky o víkendu mi nevychází, tak aspoň někde bych se chvíli kochal…

Pečky nejsou jen o víkendu , můžeš vyrazit už i v pátek

Vyhovujú-nevyhovujú. My sme si zobrali dovolenku a zajtra ráno vyrážame z Košíc. :wink:
igino

Příspěvekod Barbucha » čtv 05 čer, 2014 10:54 am

Děkuji, ale to vypadá neveřejně :-(.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 čer, 2014 11:10 am

Barbucha píše:Děkuji, ale to vypadá neveřejně :-(.

A to je těžké kontaktovat z některých účastníků setkání koho znáš a být na setkání u něho uveden jako host :?: Jen si domluvit den dopoledne nebo odpoledne,po případně celý den,zaplatit a když jsi šikovný,tak si odjezdíš i ten nějaký vlak :wink: . :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Barbucha » čtv 05 čer, 2014 11:16 am

milan ferdián píše:
Barbucha píše:Děkuji, ale to vypadá neveřejně :-(.

A to je těžké kontaktovat z některých účastníků setkání koho znáš a být na setkání u něho uveden jako host :?: Jen si domluvit den dopoledne nebo odpoledne,po případně celý den,zaplatit a když jsi šikovný,tak si odjezdíš i ten nějaký vlak :wink: . :D

No to já nevím, jak to v takových skupinách chodí, já jsem nebyl nikdy skupinově angažován, tak se to postupně učím. S ježděním mi dej pokoj, mám jen soukromou licenci na cizí dráhy a moje vozidla nemají potřebnou přechodnost. Spíš jsem chtěl vzít dítě na výlet na čumendu, to bych tam akorát překážel.
Barbucha

Příspěvekod marwin » čtv 05 čer, 2014 11:18 am

Musim se pridat k ostatnim, je to naprosta parada, ten kostel je k sezrani:).
Uz se tesim, az si pod nim vyfotim nejakou lokomotivu.
marwin

Příspěvekod milan ferdián » čtv 05 čer, 2014 11:35 am

Barbucha píše:No to já nevím, jak to v takových skupinách chodí, já jsem nebyl nikdy skupinově angažován, tak se to postupně učím. S ježděním mi dej pokoj, mám jen soukromou licenci na cizí dráhy a moje vozidla nemají potřebnou přechodnost. Spíš jsem chtěl vzít dítě na výlet na čumendu, to bych tam akorát překážel.

No tak vezmeš dítě na čumendu a budete obdivovat,kochat se ,ale nezlobit.Víš co poptej se u mlhy a je to. :mrgreen:
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod cipisekmp » čtv 05 čer, 2014 3:25 pm

Ahoj, no Tomasi, slovy kolegy Mlhy "krasa, nadhera, 7-mí div". Urcite bude radost se na ty moduly divat. S pozdravem Cipisekmp.
H0/MODULY SLOVÁCKO

www.kzmslovacko.cz
cipisekmp

Příspěvekod Vladimír_B » čtv 05 čer, 2014 4:27 pm

Ahoj, kostelík máš opravdu krásný. Jen aby si měl v každém layoutu oltář k východu. :D Možná by opticky prospělo, kdyby kostelík nebyl v měřítku, ale menší. Opticky by se zvětšila hloubka modulu.
>H0< Nejde? To slovo neznám. :-)
Vladimír_B

Příspěvekod TomBart » pát 06 čer, 2014 8:09 am

děkuji za chávu, ale hodně dělá to venkovní focení.

Vyzkoušel jsem si zase práci s foliáží (od Poláka u Vodárny a pole od Dana), její zamaskování. Pokusil jsem se o relativně čerstvě vysekanej zářez a trochu jinou podobu vody, která se mi moc nepovedla, ale není to tak poznat. Zase nové zkušenosti, jen si už nepamatuju, jak jsem co dělal :D

Vladimír_B: o tomto problému vím a zapomněl jsem na to. Když jsem měl slepenej základ a viděl jsem, jak je to velké, tak mi došlo, že jsem to měl zmenšit. Na druhou stranu kostel nemá být někde v zádu na pozadí, ale je přímo u kolejí, tedy je jeho dominantou. Zmenšování bych aplikoval u kulis ve větší vzdálenosti. Podobná scéna je třeba v Radomyšli, kde ten kostel je mnohem větší a působí mnohem robusněji než ten můj a tam, kdyby se použilo zmenšení,tak by to vypadalo jako ten starej kostel ze stavebnice od Auhagenu přidanej k HOlce. Viz foto http://www.lokomotivy.net/zobraz2.php?r ... &cislo=708
TomBart

Příspěvekod Barbucha » pát 06 čer, 2014 8:16 am

Nene, nezmenšovat. Kostel je dominanta a hotovo, stejně jak stromy. Na většině kolejišť jsou strašně prťavý stromy (nemyslím moduly) a vypadá to divně. No a s oltářem to nebude tak žhavý, na modul si přilepíš kompas a zbytek layoutu pojede podle něj :-D.
Barbucha

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 06 čer, 2014 9:02 am

Tome, máš to opět parádní, jen prosím dodělej i stínování figurek a ta vejtřaska vypadá jak kdyby jí do té zahrady prsklo ufo nebo vrtulník a nepřijela po kolech (slehlá tráva, zaprášení pneumatik etc) - vím, je to prkotina, ale při tak detailních fotkách to ruší. Digitál je prostě strašný svinstvo...

To s tím perspektivním zmenšením má smysl na domácím kolejišti nebo tam kde na to člověk kouká soustavně "odpředu" - u tohohle modulu by bylo myslím chyba cokoliv zmenšovat kvůli perspektivě. Naopak, na té fotce dělané zeshora je krásně vidět, že to zmenšení by tomu jen uškodilo... Na druhou stranu velmi rušivě působí to vytrčení kostela z modulu - nebylo by bývalo i s ohledem na přepravu jednodušší udělat místo "S" tvaru zadní hrany modulu, hranu šikmou a krajinu protáhnout i pod celý kostel?
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod TomBart » pát 06 čer, 2014 9:18 am

Petr Zatrepalek píše:Tome, máš to opět ...... s ohledem na přepravu jednodušší udělat místo "S" tvaru zadní hrany modulu, hranu šikmou a krajinu protáhnout i pod celý kostel?

Ahoj, díky za připomínky.

Tu vejdu tam opravdu prsklo ufo, protože ještě není dodělaná. Korba není přidělaná, nemá SPZtku a tu trávu dořešit chci. (To zaprášení kol mám udělat pigmentama hlíny? a stínování figurek se dělá hodně ředěnou olejovkou?) Už jsem to nemohl vydržet a chtěl jsem něco nafotit :o)) navíc jsem si to jen zkoušel. Musím příště najít vhodnější místo, aby z toho nelezla ta tráva a pole v pozadí. Psal jsem, že tam chybí pár detailů a tam vejda je jeden z nich. Původně jsem si myslel, že tu stavebnici složím za večer a ejhle, chyba lávky.....

Trčení kostela z modulu je problém ale jinak to nešlo. Kostel je přidělaný k celému hřbitovu a deska i se hřbitovem a zítkou je odendávací. Ten modul má zrcadlově otočený tvar k tomu mostu jak mám, takže rozměry modulu byly taky dané. Moduly přijdou přiklopit krajinou k sobě. Na krajích se přišroubují k čelu tak, že se moduly jen omotají folií a zabrání se prašnosti. Takto to bude deportované do Hluku a pak doma uložené v garáži.

Mohl jsem kostel zmenšit nebo přilepit více ke koleji, ale to by nebylo hezké. Navíc oba moje dvojmoduly jsou dělané pohledově pouze z jedné strany, takže při pohledu z té "správné" strany to není vůbec vidět.
TomBart

Příspěvekod Petr Zatrepalek » pát 06 čer, 2014 9:58 am

Jasný. Figurky se daj dělat dvěma způsobama - už koupený barvený vzít "filtrem" zředěné van dyck hnědé nebo příp. payn. šedé, po jeho zaschnutí hustším olejem stejné barvy dodělat do záhybů zvýraznění stínu (je-li to třeba) roztupovat přechod do ztracena, finálně vzít drajbrašem neapol. žlutou a bílou přes vystouplé části - pozor, jen jemně, at z toho nemáš omalovánky! Druhá, pracnější metoda - figurku barvit sám, tzn stínovat každou barvu zvlášt (Vallejo) - např. červené triko, modré kalhoty - nástřik celé figury bílým surfacerem. Obličej a ruce - tmavá pletová (okr), do záhybů obličeje silně zředěná černohnědá. Pak filtr silně zředěnou pletovou. Nechat zaschnout, následně špičkou štětce lehce tupovat vystouplé části namíchanou olej barvou pletového odstínu a lehce rozetřít přechody suchým štětcem (něco jako drybrush, ale lokální). Následně stejným způsobem dělat rty a vlasy /opět od nejtmavšího k nejsvětlejšímu/ a jiné části oděvu (červené triko - co nejtmavší kadmium v prohlubních, pak natřít červenou požadovaného odstínu, silně zředěnou van dyck hnědou do záhybů, po zaschnutí tupovat do ztracena zesvětlenou povrchovou červenou postupem viz obličej). U modrých kalhot - podobně jako u vesty... Průser je bílý oděv - doktoři a jiný - tam černý základ figury, pak filtr zředěnou střední šedou, sv šedá tupovat a bílá uplně nakonec (dryjbrušhem jen vystouplé a nasvícené části bílého oděvu). Oči, obočí, špatně oholené tváře v tak malých měřítkách nemá moc smysl řešit - nicméně pokud to někdo fakt chce mít - bílé oko, do něj tečka pomocí špičky jehly černou olejovkou, následně další, menší tečka barvou požadované barvy oka do středu té černé tečky. Podobně dělat knoflíky, přezky etc...

snad jsem to napsal dost srozumitelně... Jsou různé postupy, mě nejvíc vyhovuje ten základní, první - tu druhou, pracnější metodu používám jen tam, kde předpokládám že figurka bude dominantním prvkem diorámy/motivu.
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

PředchozíDalší

Zpět na Moduly