Moderátor: Michal Dalecký
ReichenbergW píše:Pěkné, ale určitě bych ten modro-bílý neschovával dozadu neb je přesnější. U červenohnědého nemám takový stav úplně potvzený, zato mám fotku kde je vůz zachycený v červeno-krémovém nátěru, ale ještě má červený pruh na čele. To je ale foto z 50. let, takže později mohl být červenohnědý jako Calmy se středním vstupem, Altenbergy, či bývalé M 275.0 předělané na vleky. Každopádně ty modro-krémové se stříbrnou poprsnicí byly min. čtyři. Zdokumentovány jsou čísla Balm 5-0028 až 031. Šlo o bývalé řídící vozy Balm-ř 4 - ty mohly být celé červené jako motorové vozy se kterými jezdily /a nebyly to jen M 150.0 ale i např. M 261.001 či M 283.001). Tedy by musel mít ale jiný popis. Další vůz Balm 5-0032 byl hodně podobný. Bylo jich tu víc, některé měly i jinak členěná okna jako pozůstak oddílu 2. a 3. třídy. V H0 je postupně taky realizuju, ale protože jsem si vymyslel i vůz, resp. oba vozy EM 411.0 tak to ještě nějaký čas potrvá. Tam je toho (základ vůz VT 137 Piko, druhý vůz základ Liliput) na změnu hodně, čela, celá bočnice i spodek. Takže časem taky budou. Info o některých těchto vozech je v Dráze 2 a 12/2003.
Jestli takový vůz, nebo podobný vůz jezdil na kolešovce nevím, ale možný je všecko. Např. v létě 1967 další z těchto vozů zdokumentoval Vlastík Novotný v Praze-Krči. Měl červeno-krémový nátěr a číslo Balm 5-0033. Tedy patrně jezdil na pacifiku. Oba vozy z Lipenky (Schürzenwagen z roku 1939), byly údajně lazeretní vozy po válce zadržené bez interiéru a proto je naše dílny dostrojily. Měly čísla Balm 5-0023 a 025 (to jsou ty co jsou dodnes muzejní na bechyňce), a patrně existovaly i další vozy. Ještě je toho na objevování moc a moc... A proto i na Parostroji ještě veliké množství vozů není a asi ani nikdy nebude. Jednou bych rád viděl katalog vozů jako mají Němci, jednotlivé listy do šanonu. Když se něco najde nebo změní jednoduše se list vymění...
jirie123 píše:Die Lackierung ist eine Katastrofe
George V. píše:jirie123 píše:Die Lackierung ist eine Katastrofe
...no hlavně ten odstín. Já si dám o víkendu tu práci a oscanuju titulní stránku z jednoho Železničáře. Podle mne byl světlejší, asi jako gorily v původním nátěru...
George V. píše:jirie123 píše:Die Lackierung ist eine Katastrofe
...no hlavně ten odstín. Já si dám o víkendu tu práci a oscanuju titulní stránku z jednoho Železničáře. Podle mne byl světlejší, asi jako gorily v původním nátěru...
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: Petr66 a 3 návštevníků