HO 400*100*130

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Workous - moduly

Příspěvekod mnitka » pon 19 kvě, 2014 6:54 pm

Jsem rád, že už se to zlepšilo. Ještě trošku tréninku a bude to ještě lepší.
mnitka

Příspěvekod workous » pon 19 kvě, 2014 7:06 pm

Na tvoje diorama budu muset trénovat ještě dlouho....ale bezva finta je namočit Purex do lepidla a dát ho jako podklad před setím... opravdu to udělá dojem drnů.....a vypadá realističtěji...bohužel dobře vím, že přistroj je jen první krok....vidím to např. u Houmra nebo u tebe jde Vám to samo a vždy to máte perfektní ani se nedivím, že Houmra koupila Igra do svého teamu :). Přikládám ještě jedno foto kde je vidět kvalita trávy z tvého e-shopu je to pěkně zeleně na minulé fotce je vidět spousta barevných stébel....
Přílohy
static2.jpg
static.jpg
Roco Geoline/DCC DR5000 + RocRail/JMRI momentálně v pauze..
workous

Příspěvekod mnitka » pon 19 kvě, 2014 11:02 pm

Na tvoje diorama budu muset trénovat ještě dlouho....ale bezva finta je namočit Purex do lepidla a dát ho jako podklad před setím... opravdu to udělá dojem drnů.....a vypadá realističtěji...bohužel dobře vím, že přistroj je jen první krok....vidím to např. u Houmra nebo u tebe jde Vám to samo a vždy to máte perfektní ani se nedivím, že Houmra koupila Igra do svého teamu :). Přikládám ještě jedno foto kde je vidět kvalita trávy z tvého e-shopu je to pěkně zeleně na minulé fotce je vidět spousta barevných stébel....

To se poddá... :wink:
Ano, barevnost respektive spíše nebarevnost je předností statické trávy miniNatur.
Pokud zkušebně pracuju se statickou trávou nanáším ji na odřezky MDF desek. Polystyren který vidím na obrázcích není moc vhodný.
mnitka

Příspěvekod workous » úte 20 kvě, 2014 7:19 am

Ten polyš byl jen na zkoušku měl jsem radost, že to jde a tak jsem popadnul co jsem měl po ruce :D
workous

Příspěvekod Tomáš » úte 20 kvě, 2014 5:24 pm

"...Pokud zkušebně pracuju se statickou trávou nanáším ji na odřezky MDF desek. Polystyren který vidím na obrázcích není moc vhodný"

To by samotného zajímalo v čem je zakopaný pes? Můžeš nám to tu odtajnit?
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod workous » úte 20 kvě, 2014 6:12 pm

Není v tom zakopaný pes :) moje chyba byla, že jsem to zkoušel na bílý polyš a ten výsledek neni opticky ok. Má to mít podklad hlínu nebo barevně upravené, aby to bylo jako v reále. Myslím, že materiál MDF na diorama OK a nic víc bych v tom nehledal - na kolejiště bych to nepreferoval mám všude polyš a jsem spokojen. Podívej se Tome k Mnitkovi na web a uvidíš jak to používá a co tam dělá za kouzla :), nechci mu dělat reklamu, ale tráva co přišla z jeho eshopu mne překvapila množstvím a cenou...čekal jsem sáček a přišla pěkná krabička 50g. Služby jak mají být i vzorky poslal já jsem spokojen mohu jen doporučit.
workous

Příspěvekod Barbucha » úte 20 kvě, 2014 6:37 pm

I já musím moc a moc pochválit e-shop pana Krejčího za vzorné služby a ochotu. Měli bychom založit zvláštní pochvalné vlákno :-). Samozřejmě tím vůbec nechci dělat reklamu.
DR, H0, epocha III c, v neplánované pauze.
Barbucha

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 20 kvě, 2014 8:55 pm

Ja taky nechci delat reklamu, ale ta trava od neho se neda srovnat s tim barevnym odpadem, co kupuju tady :lol: :lol: Mam to teda taky na polysu, ale jako podklad je hnedy balast :wink:
Přílohy
Travicka.jpg
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod workous » stř 21 kvě, 2014 8:54 am

Jirko mne se to líbí máš to pěkný a je vidět, že se zdokonaluješ určitě by se našlo spousta kritiků jak to tady na fóru je, ale musíme si pochválit :D :D nikdo to za nás neudělá :D :D
P.S.tu podezívku udělej se stytoduru trochu si poškrábeš a zamaluješ a bude jako originál .... :D
workous

Příspěvekod Barbucha » stř 21 kvě, 2014 8:58 am

workous píše:Jirko mne se to líbí máš to pěkný a je vidět, že se zdokonaluješ určitě by se našlo spousta kritiků jak to tady na fóru je, ale musíme si pochválit :D :D nikdo to za nás neudělá :D :D
P.S.tu podezívku udělej se stytoduru trochu si poškrábeš a zamaluješ a bude jako originál .... :D

Já bych tu podezdívku nechal, protože zdálky naopak vypadá dobře. Kdo na to čučí z deseti centimetrů? Patláma ze styroduru chce pevný nervy a hlavně to barevně trefit, je celkem kumšt. Já si myslím, že ve skutečnosti to vypadá mnohem líp jak na fotce. Chválím taky :-).
Barbucha

Příspěvekod Jiri Dvoracek » stř 21 kvě, 2014 11:40 am

workous píše: musíme si pochválit :D :D nikdo to za nás neudělá :D :D

Tak tak, obcas je potreba slyset i nejake to pochvalne slovo. Ale fotku jsem sem dal kvuli te trave a ne moji praci :lol: :lol:

Barbucha píše:Já bych tu podezdívku nechal, protože zdálky naopak vypadá dobře. Kdo na to čučí z deseti centimetrů?

Tak blizko se k tomu nikdo nedostane. Bude to az u zdi u tapety, takze 122 cm od hrany panelu :lol:

Edit: Samozrejme jsem to myslel jinak, nez to vyznelo. Ten mlyn je koupeny. Tou praci jsem myslel tu pokladku travy :lol:
Naposledy upravil Jiri Dvoracek dne stř 21 kvě, 2014 11:51 am, celkově upraveno 1
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod milostt » stř 21 kvě, 2014 11:43 am

? Patláma ze styroduru chce pevný nervy a hlavně to barevně trefit, je celkem kumšt. Já si myslím, že ve skutečnosti to vypadá mnohem líp jak na fotce. Chválím taky :-).[/quote]

Nemusí to být styrodur , Auhagen děla destičky s nepravidelným kamenen , dají se na podezdívku použít , já je mám třeba použíte kolem statku .je to přeci jen alespoň o spáry palstičtější než tady ta fototapeta
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 21 kvě, 2014 12:11 pm

Slušné desky dělá taky Malá železnice. http://www.masinky.cz/produkt/673-Zdivo ... /index.htm
Za trošku větší peníz Heki. http://www.masinky.cz/produkt/5255-H0-T ... /index.htm
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Barbucha » stř 21 kvě, 2014 12:14 pm

milostt píše:? Patláma ze styroduru chce pevný nervy a hlavně to barevně trefit, je celkem kumšt. Já si myslím, že ve skutečnosti to vypadá mnohem líp jak na fotce. Chválím taky :-).
Nemusí to být styrodur , Auhagen děla destičky s nepravidelným kamenen , dají se na podezdívku použít , já je mám třeba použíte kolem statku .je to přeci jen alespoň o spáry palstičtější než tady ta fototapeta

Ehh, ta plasticita je k ničemu, pokud to barevně vypadá blbě. Já bych si na kamennou zeď té struktury a barvy rozhodně netroufl. Abych pravdu řekl, už mě nebaví to "plastické" sterilní zdivo, kde se zvýrazní spáry popatlají výstupky a všechno je na jedno brdo, ať si člověk prohlídne jakýkoliv průměrný kolejiště. Liší se to jen odstínem, ale není to "selská" zeď. On to taky žádný výrobce nedělá, s tím by si musel člověk pohrát a vyškrábat to v sádře.
Barbucha

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 21 kvě, 2014 12:24 pm

Ale dělá,ale holt se musí připlatit. :D http://www.noch.de/de/produkt-kategorie ... atten.html
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště