Čmelák T669/770 od Piko

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Čmelák T669/770 od Piko

Příspěvekod Miloš » stř 07 kvě, 2014 6:51 am

Při porovnání obou červených modelů s pruhem na první pohled jsou u Roco lepší okna (chybí náznak rámečků a tak zas působí, že jsou větší), plastičnost detailů na skříni, správně umístěný žlutý pruh a to je asi vše. Piko na podvozcích nějak víc kompaktně zobrazilo válce brzd i s řetízky malinko víc zjednodušilo závěsky, ale u Roco jsou závěsky mohutné. Celkový dojem z barevného provedení je pro mne vítěz Piko. Totální propadák je montáž Roco (po krabičce se potuluje všechno možné co po cestě upadlo). Jízdní vlastnosti Roco v analogu zklamání vrže a mění zvukový projev v jízdě po přímé a do oblouku. Při nákupu pozor na různé deformace viz diskuse u čmeláka Roco. Bohužel po dlouhém čekání na model zůstane doma Piko a Roco vracím. Pro případné zájemce o model Piko jízdní vlastnosti perfektní v úrovni PMT jen rychlost při stejném napětí vyšší. Prosím úpravce o foto modelu s vylepšenými okny (objednat u Roco náhradní díl a doplnit na Piko?) nebo vypilovat větší otvory ve skříni a samo domo doplnit? Děkuji za inspiraci v úpravě modelu....
Miloš

Příspěvekod Miloš » stř 07 kvě, 2014 11:00 am

Vrzání se u Roco ozývá v oblouku postupně z obou převodovek jak do nich lokomotiva vjede, zatím se kolečka o nic neopírají, zajetím modelu to asi taky nebude, vrzání se neustále zhoršuje a lokomotiva postupně ztrácí dech (po 10 min. nic neutáhne). Roco jsem zabalil a odnáším prodejci....
Miloš

Příspěvekod FloP » stř 07 kvě, 2014 1:27 pm

...z jiného soudku - u firmy NEXES (dodavatel Piko) přes modely.biz mám více než půl roku objednaný náhradní díl brzdy k Čmelákovi (který už chyběl na nově koupeném modelu -viz foto) a stále se (přes urgence) firma NEXES nemá k dodání tohoto nepatrného dílu... Jak dlouhé dodací doby má tato firma reálně? Navíc údajné (reklamační) zaslaní modelu zpět firmě NEXES povede jen k refundaci zaplacené částky a "stornování" modelu... uf, jsou to ale (ne)šikulové :roll:
541257_1387472597.jpg
541257_1387472602.jpg
FloP

Příspěvekod macohk » pát 09 kvě, 2014 5:03 pm

Koupená červená verze. Dosazen ROCO dekodér PLUX16 na zkoušku. Bohužel po 20 min bylo po něm. Možné závady které jsem
našel a rád bych na ně upozornil. Nechtěl jsem hned reklamovat mašinu tak jsem jí rozebral a zhodnotil opravu. Na nové nebo na
nových dílech bych očekával to samé. První chyba - volný a špatně naletovaný konektor na desce - hromada studených spojů . Po 20
min. jezdila jen jedním směrem a světla přestaly svítit.
Postup opravy ( dekodér mezitím odešel) otázka pár sekund.
Obyč dekodér 8 pin zapojen na zkoušku do loko přímo na motor a jízda v poho .
Odstranil jsem zásuvku pro dekodér a použil drátový . kontrola desky a kompletní přeletování tištěného spoje. Drátové propoje na
světla by naletovalo 3-leté dítko lépe. Aspoň kdyby sundali izolaci.( zkušenost z jiné elektroniky made china)
Opraveno a 4 hodiny přežila na kolejích .Dnes další testy.
Teď zjišťuji cenu nové desky a poté se rozhodnu jak dál( nová deska pro případ že by zase něco selhalo) . O zvuku neuvažuji. Bojím se o dekodér.
Prodejce mě upozornil na problémy se zárukou tak jsem to ani nezkoušel .
macohk

Příspěvekod macohk » pát 09 kvě, 2014 7:51 pm

Nastaveno CV. Plynulá jízda . Odletoval jsem kondenzátor C4 a opravdu lepší jízda. Tak teď můžu říct že oprava byla úspěšná a jen dva roky doufat že bude jezdit ok. Po záruce už bude jedno jak ji opravím. Pokud nová deska tištěného spoje bude rozumné cenové relaci tak ji koupím a rád se podělím o kvalitě. Jinak hezký model. Z domu nepůjde.
macohk

Příspěvekod TTmili » pát 09 kvě, 2014 8:12 pm

Nechci tě děsit, ale s náhradními díly ROCO spíš moc nepočítej. Třeba to bude v H0 lepší, ale v TT mám takovou zkušenost, že už asi 3 nebo kolik let objednané zasklení sergeje prostě není a asi ani nikdy nebude.
Ale souhlasím s postřehem, že číňani obecně nemají naprosto vůbec zájem o kvalitu letování, studeňáky a kabely nezbavené izolace jsou u nich naprostá samozřejmost, a to vpodstatě v jakékoliv branži.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod look23 » pát 09 kvě, 2014 11:59 pm

TTmili píše:...

Ale souhlasím s postřehem, že číňani obecně nemají naprosto vůbec zájem o kvalitu letování, studeňáky a kabely nezbavené izolace jsou u nich naprostá samozřejmost, a to vpodstatě v jakékoliv branži.

Ono to odizolování kabelů zdržuje. :D Ta pájka se o izolaci také postará a pak se v Evropě nestačíme divit. :shock:
TT/H0, ČSD epocha IV, V - z21+MM
look23

Příspěvekod ReichenbergW » sob 10 kvě, 2014 12:39 pm

A chybka, příspěk přesunu raději do Roco čmeláků
ReichenbergW

Příspěvekod eduardo » pon 12 kvě, 2014 10:23 am

Tak že, malý tuning môjho Čmeliaka od Pika. Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, sú fotené mobilom, nakoľko kvalitný digitálny foťák zatiaľ bohu žiaľ nevlastním.
038.jpg
039.jpg
040.jpg
Naposledy upravil eduardo dne pon 12 kvě, 2014 10:30 am, celkově upraveno 1
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod eduardo » pon 12 kvě, 2014 10:25 am

041.jpg
042.jpg
043.jpg
A ešte pár ďalších.
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod loscarlos » úte 13 kvě, 2014 5:19 am

Červený má o mnoho lepší nástřik, jak ten zelený (1. várka z podzimu). Na loko po rozbalení nic neulomeno, neohnuto .... Loko neprojety, nejsem schopen se dokopat ke kompletaci dekodérů :(.
Myslím, že za tu cenu naprostá spokojenost, alepoň pro mne.
Edit:
Obr. smazány , myslel jsem to dobře, pro porovnání 1a 2 verze. Text upraven.
Abych to tady neplevelil.
Naposledy upravil loscarlos dne úte 13 kvě, 2014 7:24 am, celkově upraveno 1
HO, už nemodelařím, jen si hraju ....
loscarlos

Příspěvekod TomBart » úte 13 kvě, 2014 6:09 am

eduardo: ten tuning má být přesně co?

chlapci, proberte se. nehodláte si tu každý vyfotit svého piko čmeláka a pochlubit se tím, že ne.
Přílohy
932657.jpg
TomBart

Příspěvekod Sandy » úte 13 kvě, 2014 12:34 pm

loscarlos píše:.....
Edit:
Obr. smazány , myslel jsem to dobře, pro porovnání 1a 2 verze. Text upraven.
Abych to tady neplevelil.

Hele, nebuď přehnaně předpos...... :roll: Fotek není nikdy dost. Zvláště když ukazují dvě různé verze vedle sebe.
Tady na foru je spousta balastu, který nikoho nevzrušuje. Tak proč se kácet na záda kvůli pár fotkám navíc!?

To "eduardo" :
Co takhle malý komentář?
Sandy

Příspěvekod eduardo » úte 13 kvě, 2014 8:14 pm

[quote="TomBart"]eduardo: ten tuning má být přesně co?

Upravil som tie nepodarené taniere narážačov za starší typ ale hlavne som upravil bočné okná odstránením tých strašne hrubých rámikov ich zbrúsením a následným vyleštením a naznačením rámovania okien priamo na karosériu modelu. Tiež som vyfarbil interiér, no veľmi z neho nevidno. Naživo model teraz vyzerá oveľa lepšie ako pred úpravou hlavne to pôvodné prevedenie bočných okien mi na modeli dosť vadilo, nakoľko ich to rámovanie opticky zmenšovalo, čím kabína pri pohľade z boku pôsobila akosi divne.
Ak bude čas, tak skúsim ešte patinu.
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod loscarlos » čtv 15 kvě, 2014 8:08 am

Tak jsem udělal kompromis :-).
Založil jsem si účet na rajčeti, sem dám pouze odkaz. Kdo má zájem, může kliknout. Na prvních 7 fotkách je červený čmelda kamaráda, zbytek (hnědé pozadí) moje. Foceno amaterém, v amatérských podmínkách :-).
http://loscralos.rajce.idnes.cz/Model_T669_Piko/
HO, už nemodelařím, jen si hraju ....
loscarlos

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)