miroslav lengyel píše:Krásné,jak si tady opět obhajujete digitál.Co se tu člověk dozví nového?Nic.Opět se to víceméně točí kolem ovládání trakce,tedy ovládání lokomotiv.
Tedy o tom,o co se zde nikdo v podstatě ani nepře.Diskuze na téma ovládání příslušenství je v podstatě nulová,protože do té se vám nějak pánové moc nechce.Nikde žádné objektivní hodnocení,od jakého momentu se vyplatí nebo je rozumné stavět kolejiště kompletně v digitálu.
Míro, co se chceš dozvědět nového? Digitál je starej dvacet let a analog ještě o sto let starší. Sekce se jmenuje DCC v praxi.
Navíc ani neumíš číst. Napsal jsem, že standardem je ovládací panel. Nic vc, nic míň.
Pak jsem ve stejném vlákně napsal, že použván serv je v digitálu jednodušší, ale že je to záležitost pro schopnější modeláře.
Pak už tady jednou Ferda počtal, od kolika přestavnků se vyplatí digitál, pokud použváš serva a nepočítáš práci.
Já už jsem mnohokrát napsal, že digitální přslušenstv se vyplatí, pokud máš v plánu použvat pro jízdu počítač a né telefonn ústřednu. Pro malá kolejiště jsou lepší ručn přestavníky.