Ahoj všem vlastníkům banána od ACME i těm, kteří o něm třeba uvažují.
Je to krásná a dobře jezdící lokomotiva,ale mám k ní pár drobných výhrad. Jednak to nepříjemné prosvítání
ledek a světlovodů dálkových reflektorů do kabiny a do strojovny (určitý způsob řešení tady byl hezky popsán,
i když já jsem to řešil trochu jinak), jednak zalepené hadice do čelníků lokomotivy, ale o tom psát nechci.
Zarazilo mně (a trochu zklamalo) šedé zbarvení pantografů lokomotivy s tímto číslem. V době, kdy byla tato
lokomotiva rekonstruována na řadu 151 (Někdy na přelomu 1998/99), bývaly sběrače a VN rozvody na střeše
el. lokomotiv obvykle žluté, pokud vím. Bohužel ve svém archivu jsem mezi snímky řady 151 našel jen 151-008,
kterou jsem vyfotil v Praze v depu na Masarykově nádraží v dubnu 1997 :

- 151_008_0_Praha_Masarykovo_04_1997_u.jpg (187.13 KiB) Zobrazeno 6995 krát
Jenže "osmička" byla dána do provozu ca 2 roky před dokončením 151-006. Přesto, že jsem neměl žádnou
jistotu, žlutá elektrická výzbroj na střeše mě natolik lákala, že to skončilo takto

:

- 151_006_4_model_u.jpg (267.3 KiB) Zobrazeno 6995 krát
Ale pak ve mně začaly hlodat pochybnosti, jestli jsem se přece jen neukvapil. Měla šestka žluté paňtáky, nebo ne?
Navštívil jsem kamaráda, za jehož vydatné pomoci jsme našli v jednom starém čísle Železničního magazínu snímek,
který nejen že potvrdil můj předpoklad, ale ještě zaujal krvavě červenými houkačkami, které moje krasavice dostala
hned taky.

- 151_006_4_model_a_realita_u.jpg (248.73 KiB) Zobrazeno 6995 krát
Z malého, krásného ale ne příliš detailního snímku to vypadá, že lokomotiva má ještě černý plech, který rámuje
dálkové světlomety, ale nevím jistě, jestli jen zevnitř nebo i zvenku .... Toto asi zatím řešit nebudu.
Taky doufám, že autor snímku, jehož jméno je u fotografie uvedeno, by mně odpustil použití této fotografie pro
tyto účely

.
Nevím, jakou přesně životní epochu této lokomotivy měl výrobce ACME na mysli, popisy a tabulky na skříni jsem
nestudoval a stejně je nemám s čím porovnat. Ale lokomotiva pěkně prokoukla a mně se líbí právě takto.
Když už jsem si s modelem takhle pohrál, pořídil jsem do něj také zvukový dekodér a na trochu toho banánovo-krysího
poježdění a popískání se můžete podívat tady (zde lokomotiva ještě nemá červené houkačky) :
https://www.youtube.com/watch?v=ALdYkFWbgdEAlvin