Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Fórum pro stavbu, přestavbu a provoz modelového kolejiště.

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Re: Návrh kolejiště tvar L v TT/1:120

Příspěvekod miroslav lengyel » pát 24 led, 2014 2:35 pm

No všechno je relativní,takže když nepočítáš to kilo cos do toho dal,tak pak už těch dalších sto bude asi stačit. :D
Stromků počítej spíš tak 1500 ks ne-li víc,já je přestal asi při 1500 ks počítat.Za 40 kaček nepořídíš asi nic extra,ale za tak za třetinu si stromek vyrobíš sám a nepotřebuješ k tomu ani flokovačku.Ona by Ti asi taky byla při výrobě listnáčů k prdu. :D
Tohle je děláno rukama,netvrdím,že je to zázrak,ale mě se líbí.
http://lengy.rajce.idnes.cz/zeleznice/#2771.jpg
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 24 led, 2014 5:09 pm

Tak ja pocitam, ze celkem se vlezu do 150, ale jak rikam, penize jsou to posledni. :lol: Spise mam obavy ze sve nezrucnosti :lol: Samozrejme vim, ze flokovacka neni na stromky. Tou budu vytvaret travu kolem koleji, silnic a jezera. Jinak davam prednost foliazim. :) Prece jenom mam lehke obavy ze staticke travy :D :lol: Stromky a foliaze beru vsechno tady:
http://www.romanbezucha.cz/nabidka.html , takze se do 40,- Kc/ks v pohode vlezu a jeste je tam rezerva. Nema pro mne cenu kupovat stromky, ktere maji 15 cm a vic :D Navic jsou pekne a velmi kvalitni. Foliaze taky za par korun. Co se tyce poctu tech stromku, tak vic jak 1000 jich nebude. Na vetsine uzemi bych chtel ztvarnit zne, ale zatim jsem nenasel zadnou foliaz, co by pripominala obilne pole. Jenom jsem nasel mak a repku. Ale na to zase nepotrebuju kombajn, ktery proste mit musim. :lol: Spise bych vyuzil prostor jeste k par dotazum, ktere mam a kterymi budu zabijet volny cas do brezna, kdy si do CR dojedu pro koleje a zbytek veci. Takze pokud by mi mohl nekdo poradit s nasledujicim:
A) jake zavazi a o jake hmotnosti do stavebnic vagonku Faccs? - mam jich 10 (dalsich deset dokoupim), budou spojeny pevnym sprahlem Peho, stoupani na hlavni trati je max 2,5 cm na metr. Jedine, co se mi podarilo najit, tak ze tam nekdo dava matky o velikosti M3.
B) jake vagony pouzit pro ztvarneni systemu Ro-la? Lehatkovy mam predstavu, ale jake plosinove pouzit na prepravu kamionu? :D
C) nasel by se nejaky dobrovolnik, ktery by mi byl schopny v prubehu roku nakoupit a osvetlit cca 20 az 30 vagonku? Jednalo by se o rychlikove Kuehn, Tillig a TT-model a o patraky CD od Kuehna.
D) Samozrejme, ze kdyby se nasel nejaky dobrovolnik, ktery by byl schopny mi postavit areal JZD, tak je taky vitan. (Pana Matouska a pana Kamise jsem kontaktoval, ale jsou momentalne zavaleni praci a nevedi, jak to bude vypadat v prubehu tohoto roku, tak bych mel rad nejakou rezervu, co kdyby :D

Tot zatim asi vse, co se dotazu tyce :D
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » ned 09 úno, 2014 2:14 pm

Zdravim,

aby to nevypadalo, ze si tady davam leharo a cekam na cestu do CR, tak ve volnem casu probiha prezbrojovani vozu BTTB na kinematiku :) Nastesti mam jenom 4 kusy :D Jinak jsem musel znovu prekopat trosku planek, protoze jsem zjistil, ze jsem nemel misto na dve spiraly, ale jenom na jednu, takze bylo nutne to udelat tak, aby byla 4 kolejna (353,396,439 a 482). :lol: Taky jsem dlouho premyslel, jak nejlepe vymyslet situaci, abych mohl mit dve totozna SN nad sebou. Nakonec jsem kvuli mistu a moznosti manipulace zvolil zavitove tyce M10. Zabere to mene mista nez to pracne podkladat preklizkou a nebo polystyrenem :wink: I kdyz si mnozi budou asi klepat na celo, tak mi to prece nedalo a na kolejisti jsem vymenil vsechny EW2 za EW3. Prestavniky zustali stejne :) Dival jsem se i na to zde tolik opevovane kolejivo TTfilgran, ale nejak jsem z nej nepochopil ani zakladni geometrii. :D Takze zustanu u Tilliga :) Obloukove vyhybky v druhem zhlavi se pokusim slozit z flexi EW3, stejne jako vyhybky na pilu a k sypce :D EW2 budou tedy pouze v SN a na odbocce, kde se mi to ani pres veskerou snahu nepodarilo vymenit tak, abych nemusel rezat vyhybku. Hlavni ram je totiz nakonec slozen ze dvou dilu kvuli lepsi manipulaci o rozmerech 122x122. :wink: Musel jsem tedy trosku upravit SN, abych nemusel rezat vyhybky :) Kvuli napojeni dvou SN do spiraly, jsem musel odsunout SNA o 86mm od kraje. Cili SNA se nyni bude napojovat do spiraly na vnitrni dve koleje 353 a 396. O dva zavity a o cca 130mm vyse se napoji druhe SN na vnejsi stranu spiraly na polomery 439 a 482. :wink:

Jinak jsem taky stravil chvilku casu premysleni nad tim, jak usporadat moje budouci JZD, ktere bude nakonec obsahovat vjezdovou branu z hlavni silnice. Na kraji JZD bude mala vratnice hned vedle hospody a v tesne blizkosti brany. Na prave strane bude dlouha administrativni budova, ktera se hodi k nadrazi prece jenom vic, nez kravin ci veprin. Po leve strane od vjezdu budou garaze s dilnami a take pristresek pro zemedelskou techniku. Kousek vedle se bude nachazet mala cerpaci stanice a take technicka jama pro cisteni vozidel. Dale po betonovych panelech za mensim lesikem po leve strane bude silazni jama a jimka na mocuvku :) Pres silnici na druhou stranu bude kravin, veprin a staje pro kone. :lol: To jsem si puvodne myslel, ze mam more mista na JZD, ale nakonec jsem byl rad, ze jsem to tam nejak vmestnal. :D Betonove panely budou pokracovat dale pres koleje kolem stavedla Brno smerem k pastvinam a polim :) Vetsina budov jsou stavebnice JZD od vyrobce Bush (garaze a dilny, pristresek pro zemedelskou techniku, silazni jama, jimka, technicka jama, cerpaci stanice a kravin). Zbytek budov pak bude vyroben na zakazku (brana, vratnice, administrativni budova, veprin a staje pro kone). Jinak planek je pro lepsi orientaci prilozen :) Kdyby mel nekdo nejake pripominky k usporadani budov, budu jedine rad. Tak nejak jsem to lamal pres koleno :D

Takze situace se ma nasledovne: Ramy vyrobeny a spirala je ve vyrobe :wink:

S pozdravem

Jirka
Přílohy
JZD.png
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pát 14 úno, 2014 6:47 pm

Zdravim,

tak nova budova nadrazi je jiz na ceste (obr.1) ... ja myslim, ze je to solidni rozdil a velky pokrok k lepsimu :D Jeste to bude chtit osadit troskou ceduli a bude to :) Taky se mi podarilo sehnat trosku zeleniny na pole (obr.2), akorat premyslim, za jakou zeleninu to budu vydavat :D A jinak si v domacich podminkach zkousim ruzne moznosti, jak ztvarnit obilne pole. Na netu jsem nenasel zadnou vhodnou foliaz, tak jsem zkusil pouzit travni koberec (obr.3). Akorat to bude chtit neco trosku vyssiho, tohle je tak s bidou figurkam po kolena :D

Jirka
Přílohy
Drinov - nadrazi.jpg
Drinov - nadrazi.jpg (46.93 KiB) Zobrazeno 6242 krát
Zelenina.jpg
Pokus o obilne pole.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Tkadlec Jaroslav » pát 14 úno, 2014 7:04 pm

pole od busch není dobré? nebo modelscene dělá folitaže agro ty jsou v poho..
Tkadlec Jaroslav

Příspěvekod Jeff Hopper » sob 15 úno, 2014 7:07 am

Rola vozy dělal Lorenz:

http://www.zeleznicni-modelarstvi.cz/p/ ... a-db-17156

Jestli jsou dnes běžně k sehnání, ale nemám tucha.
Jeff Hopper

Příspěvekod Jarda H. » sob 15 úno, 2014 8:54 am

Zrovna u tohoto e-shopu nevěřím poznámce, že je 1 ks skladem :wink: ... RO-LA vozy firma Lorenz dokonce nemá už ani na svém webu. Možná náhrada v TT je asi vůz "Rollende Landstrasse", DB, V.epocha, výrobce BUSCH jako novinka r.2013 ?!
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Příspěvekod paveltt » sob 15 úno, 2014 12:15 pm

Jarda H. píše:Zrovna u tohoto e-shopu nevěřím poznámce, že je 1 ks skladem :wink: ... RO-LA vozy firma Lorenz dokonce nemá už ani na svém webu. Možná náhrada v TT je asi vůz "Rollende Landstrasse", DB, V.epocha, výrobce BUSCH jako novinka r.2013 ?!

Firma BUSCH převzala výrobu po zaniklé firmě Lorenz. Postupně zařazuje nejen tyto vozy do svého výrobního programu. V době , kdy výrobu BUSCH přebíral , byl Lorenz údajně v insolvenci a na netu kolovala (neověřená) informace o vynuceném převzetí.
paveltt

Příspěvekod Jiri Dvoracek » sob 15 úno, 2014 1:24 pm

Tkadlec Jaroslav píše:pole od busch není dobré? nebo modelscene dělá folitaže agro ty jsou v poho..

Zatim zkousim tohle: http://www.busch-model.com/online/?rubr ... &spur_tt=1, ale prijde mi to proste nizke, ale mozna se mi to jenom zda :) Uvidim, jak to bude vypadat s kombajnem :D

Danovi do modelscene jsem psal, ale odpoved byla, ze bohuzel :)

paveltt píše:Rollende Landstrasse

To jsem presne potreboval, koukam, ze toho maji spoustu:

http://www.ebay.co.uk/itm/Busch-31203-R ... 2587111e69

http://www.ebay.co.uk/itm/Busch-31202-R ... 23359d267a

to bude vlacek: s timto lehatkem http://www.modelyvlacku.cz/index.php?ma ... 06942c1b8a

a temito auticky: http://ttmodelar.eu/index.php?route=pro ... er=DESC&pf[man][24]=24&pf[prc][min]=70&pf[prc][max]=1760

Tak dalsi vlak vyresen :D Ted jeste doladit, co to bude tahat :D
Jiri Dvoracek

Příspěvekod jamik22 » sob 15 úno, 2014 5:02 pm

V Sebnitz mají nový e-shop http://www.mbs-sebnitz.de Konečně posílají po celé Evropě, platba kartou nebo PayPal. Rola vozy od Busche tam také mají skladem.
jamik22

Příspěvekod Jiri Dvoracek » pon 17 úno, 2014 5:12 pm

jamik22 píše: V Sebnitz mají nový e-shop

Hmm, koukal jsem, ale maji stranky jenom v nemcine :D Nic pro mne :D

Tak vlak RoLa bude asi tahat bastard CD Cargo od Kuehna :) Jinak mi prisla flokovacka, tak jsem si ji hned na necisto vyzkousel. Nechtel jsem ale rozbalovat tu novou travu od MiniNatur, tak jsem pouzil tu starou, kde je spousta zlute, hnede, cervene a nevim jeste jakych barev, takze nic moc :D (obr.1). Sel jsem do obchodu se podivat, jestli nemaji nejakou pouzitelnejsi na zkousky, ale bohuzel Temze byla proti :D A ta svine porad stoupa :D (obr.2).
Přílohy
Flokovacka.jpg
Velka voda.jpg
Jiri Dvoracek

Příspěvekod jamik22 » úte 18 úno, 2014 12:38 am

Hmm, koukal jsem, ale maji stranky jenom v nemcine :D Nic pro mne :D

To neznáš "strýčka" Googla ???? :shock: Přeloží to do češtiny dostatečně, aby mohl člověk bez problému nakoupit, ale angličtinu má tradičně lepší :D
jamik22

Příspěvekod Jiri Dvoracek » úte 18 úno, 2014 10:47 am

Strycka znam, ale radeji se venuju strankam, kterym rozumim :) Treba kvuli pripadne reklamaci apod :D Uz se vidim, jak prekladam reklamaci do nemciny pomoci strycka googla :D :D
Jiri Dvoracek

Příspěvekod Ferda » úte 18 úno, 2014 11:42 am

Jiri Dvoracek píše:Strycka znam, ale radeji se venuju strankam, kterym rozumim :) Treba kvuli pripadne reklamaci apod :D Uz se vidim, jak prekladam reklamaci do nemciny pomoci strycka googla :D :D

No co. Úplně stejně jako oni překládají odpověď. Viz: viewtopic.php?p=137103#p137103 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
H0 III-IV. Dokonalost je sen!
Ferda

Příspěvekod milostt » úte 18 úno, 2014 12:12 pm

nepotřebuješ k tomu ani flokovačku.Ona by Ti asi taky byla při výrobě listnáčů k prdu. :D
Tohle je děláno rukama,netvrdím,že je to zázrak,ale mě se líbí.
http://lengy.rajce.idnes.cz/zeleznice/#2771.jpg[/quote]

Už jsem viděl listnaté stromy dělané flokovačkou , a jsou super.takže bych flokovačku nezatracoval , skusím dodat fotky
TT moje hobby http://www.mancicke-vlaky.wz.cz/
milostt

PředchozíDalší

Zpět na Modelové kolejiště