Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod Rtep » sob 01 úno, 2014 2:05 pm

Novinky DOLISCHO především varianty parní lokomotivy SB 29

http://www.memoba.at/info/info_1532_1_Dolischo_2014.pdf
Rtep

Příspěvekod jirkan » sob 01 úno, 2014 2:36 pm

Tak jsem právě rozbalil nové Bai,inzerované jako novinak 2014 (3. číslo). Kdo doufal, že se již projeví nějaká z inzerovaných změn, tak je hodně najivní. Vše při starém.
jirkan

Příspěvekod petr47 » sob 01 úno, 2014 4:37 pm

Takže když stále váhám dělám dobře... :? Zajímalo by mě, kdy budou změny zapracovány ?!
Začínám znova po 30 letech...
Epocha III-IV_digitál, Roco Multimaus + Z21+ TC 8.0 Silver
petr47

Příspěvekod jirkan » sob 01 úno, 2014 4:47 pm

Já jsem s tím tak trochu počítal, takže jsem mezitím vozy upravil způsobem, popsaném v uzamčeném vlákně :oops: a mám teď krásnou čtyřvozovou soupravu :D , kde vozy sedí u sebe bez mezery. Takže hlavně čekám na služebák, aby to bylo komplet, a tiše doufám, že mezera se zmenší aspoň u nových vozů (třeba inzerované Ba).
jirkan

Příspěvekod Polabský » sob 01 úno, 2014 9:21 pm

petr47 píše:Takže když stále váhám dělám dobře... :? Zajímalo by mě, kdy budou změny zapracovány ?!

Ono se bohužel může stát, že to dopadne jako s jednou umřelou českou mašinkářskou firmou :-( .
Doprodá se to a skončí to.

P.S. Doufám, že se budu mýlit.
Polabský

Příspěvekod jirkan » ned 02 úno, 2014 2:11 am

Já bych taky neváhal, ona ta úprava zase není tak náročná.
jirkan

Příspěvekod jarnotrulli » ned 02 úno, 2014 10:33 am

Tak jsem právě rozbalil nové Bai,inzerované jako novinak 2014 (3. číslo). Kdo doufal, že se již projeví nějaká z inzerovaných změn, tak je hodně najivní. Vše při starém.

Trošku nechápu proč tedy na stránkách píšou že to bude opravené. Zase blbnou lidem hlavy.....
jarnotrulli

Příspěvekod greenery » ned 02 úno, 2014 11:22 am

... no asi to bude v sériích, které půjdou teprve do výroby. Kritika proběhla o vánocích, upravit cad, pak formy, odzkoušet atd. Model, který je v prodeji, už byl v té době určitě v pokročilé fázi kompletace. Úpravy se podle vyjádření výrobce týkají vyměnitelných dílů, které budou dodány i stávajícím majitelům.... http://www.modelkrajiny.cz/aktuality/la ... -2014.aspx
Co je na tom tak nepochopitelného....
greenery

Příspěvekod Charlie » ned 02 úno, 2014 1:26 pm

Třeba to, že potisk je pořád stejně mizerný
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod jarnotrulli » ned 02 úno, 2014 1:52 pm

2: grennery
Nepochopitelného na tom je to, že to dali opět do prodeje s chybama, přestože o nich vědí a slíbíli nápravu.
Já osobně si buď počkám na verzi která bude v pořádku, nebo si prostě koupím něco jiného. Určitě ale nebudu podporovat prodej zmetků....
jarnotrulli

Příspěvekod greenery » ned 02 úno, 2014 3:39 pm

jarnotrulli píše:2: grennery
Nepochopitelného na tom je to, že to dali opět do prodeje s chybama, přestože o nich vědí a slíbíli nápravu.
Já osobně si buď počkám na verzi která bude v pořádku, nebo si prostě koupím něco jiného. Určitě ale nebudu podporovat prodej zmetků....

no bodejť by nedali, když se první várka beznadějně vyprodala během okamžiku.....
greenery

Příspěvekod jarnotrulli » ned 02 úno, 2014 4:35 pm

Ano, to jsou jo holt "české praktiky"
První várka se vyprodala (kdyby se vědělo že je celá zmetková, možná by to vypadalo jinak), tak slíbíme že to opravíme, na zákazníka se vykašleme, a prodáme mu ten stejný zmetek zase. Každý správný čech to přece koupí.
Nevím jak ty, ale já bych to šel vrátit.
jarnotrulli

Příspěvekod Charlie » ned 02 úno, 2014 6:45 pm

A stejně tak se vyprodá i druhá, třetí a další várka protože drtivé většině těch co to kupují je to jedno jestli tam jsou nějaké chyby. Klidně Baiky zapřáhnou za velkej americkej diesel společnosti Santa Fe a koukaj jak se souprava krásně vyhejbá prolétajícímu TGV, zatímco G10tka funí s vozy EC do zastávky kam se pomalu nevejde ani samotná lokomotiva... Pozor. Tohle vůbec nemyslím hanlivě. Nemám nic proti těmto modelářům, jezdí si prostě pro radost a nějakou podobnost s realitou prostě neřeší. Každý si to udělá jak mu to vyhovuje a jak se mu to líbí. A je to tak dobře. A těch pár modelářů kteří prskají kvůli nějakým mezerám mezi vozy, berou výrobci spíš jako osinu v zadku než jako pomocnou ruku. A je to tak u všech výrobců. Spoléhají na neodbornou veřejnost která ani neví co je to epocha a prodávají a prodávají. Hlavně že je to hezké a barevné. Jen tak pro zajímavost uvedu, že jsem někde našel návod na domácí zhotovení pojezdu pro kameru na kazety VHS. Trojnožka se rozevře, její nožky se každá naloží na jeden nákladní vagon, každý vůz má svou kolej a k jednomu se zapřáhne lokomotiva a kamerový pojezd je hotov. Uveze to prý překvapivou váhu. Tohle uvádím jen proto, že prostě jsou lidé, kteří nejsou nijak hákliví na zacházení s modely a svou železnici nemusí nutně ukládat do krabiček s polstrováním.
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod petrha » ned 02 úno, 2014 8:00 pm

Charlie píše:A stejně tak se vyprodá i druhá, třetí a další várka protože drtivé většině těch co to kupují je to jedno jestli tam jsou nějaké chyby. Klidně Baiky zapřáhnou za velkej americkej diesel společnosti Santa Fe a koukaj jak se souprava krásně vyhejbá prolétajícímu TGV, zatímco G10tka funí s vozy EC do zastávky kam se pomalu nevejde ani samotná lokomotiva... Pozor. Tohle vůbec nemyslím hanlivě. Nemám nic proti těmto modelářům, jezdí si prostě pro radost a nějakou podobnost s realitou prostě neřeší. Každý si to udělá jak mu to vyhovuje a jak se mu to líbí. A je to tak dobře. A těch pár modelářů kteří prskají kvůli nějakým mezerám mezi vozy, berou výrobci spíš jako osinu v zadku než jako pomocnou ruku. A je to tak u všech výrobců. Spoléhají na neodbornou veřejnost která ani neví co je to epocha a prodávají a prodávají. Hlavně že je to hezké a barevné. Jen tak pro zajímavost uvedu, že jsem někde našel návod na domácí zhotovení pojezdu pro kameru na kazety VHS. Trojnožka se rozevře, její nožky se každá naloží na jeden nákladní vagon, každý vůz má svou kolej a k jednomu se zapřáhne lokomotiva a kamerový pojezd je hotov. Uveze to prý překvapivou váhu. Tohle uvádím jen proto, že prostě jsou lidé, kteří nejsou nijak hákliví na zacházení s modely a svou železnici nemusí nutně ukládat do krabiček s polstrováním.

Tihle modeláři co říkají Brejlovci zamračená, ať si jezdí do s čím chtějí, ale když jsem toto viděl na výstavě na docela velkém kolejišti tak to je bez komentáře, je pravda, že Bai za Santa Fe, bije do očí, ale to že leckterý modelář tahá nákl.vozy ČD za BR 86 (455) a že jsem toho viděl na výstavách dost.
Navíc kolega modelář, když nemá 1cm mezeru mezi nárazníky, tak je nesvůj a když se mu to vytkne tak říká, že je krajnář a takových je také docela dost
petrha

Příspěvekod A2C » ned 02 úno, 2014 8:07 pm

forex píše:A proto navrhuji,aby se to vse zdrazilo jeste tak o 100% :D :D :D

Pre toto navrhujem Forexa verejne upáliť či ukrižovať na hranici, si predstav že si to prečíta manažér od Roco, a budúci rok budeš musieť predávať orgány členov rodiny aby si si dovolil štartsetovú V100 ku! :lol:
Ja som skôr za zavedenie modelárskeho pasu (obdoba zbrojného pasu) :twisted:
ČSD ep.IIb + III-IVa + ŽSR. H0, H0e
Z21, Profi-Boss, Multimouse
A2C

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)