Plan kolajiska

Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.

Příspěvekod Jarda H. » úte 25 bře, 2008 8:41 pm

Scout píše:Milane, máš neskutečný talent. Teď jsi k tomu ještě přidal ten příběh...no klobouk dolů..!!! 8)

To : milan ferdian

Souhlasím se Scoutem, jinak bych řekl : NO COMMENT :!: Přesto doplním - parádní práce navíc s krásným průvodním slovem, spíše příběhem jak vystřiženým z reálného světa ! A Abe teď nemá jednoduchou úlohu, nááádherný podklad a plán pro kolejiště je závazkem ! Takže milanovi díky :lol: za podklady a Abemu hodně trpělivosti a financí na stavbu !
Ať se ti Abe daří :!:
TT - analog - ČSD/DR, DB - III / IV
Jarda H.

Skrytá stanice-PIKO A-Gleis-Abe

Příspěvekod milan ferdián » sob 29 bře, 2008 6:13 pm

Někteří z vás jsou nepoučitelní :wink: :wink: :wink: Prosím všechny ujasnětě si jasně,jaké kolejivo použijete pro stavbu :!: Velice špatně se nahrazuje původní geometrie kolejiva za jiné.Kdo nevěří tak ,ať si to sám vyzkouší.

http://milanf.rajce.idnes.cz/modelybiz/
Naposledy upravil milan ferdián dne ned 18 kvě, 2008 10:00 am, celkově upraveno 1
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod richard0404 » sob 29 bře, 2008 6:19 pm

Určitě by stálo zato aby se plány kolejišť od Milana vytiskli v nějaké brožuře :?: alespoň já to tak vidím prostě PARÁDA Milane. :lol: :lol: :lol:
"H0-analog - V SBB" "Faller Car System" "Moduly sekce N"
richard0404

Příspěvekod StandaR » sob 29 bře, 2008 7:02 pm

Omlouvám se za svou nepoučitelnost...sem teď za vola :) já vím...ale díky a to už je konec otravování
H0 V Epocha osobní, VI Epocha Nákladní

Víc změněných plánů, než kdy výrobci vyrobili modelů :)
StandaR

Příspěvekod milan ferdián » ned 30 bře, 2008 5:32 am

Abe Simpson píše:Omlouvám se za svou nepoučitelnost...sem teď za vola :) já vím...ale díky a to už je konec otravování

Nic se neděje :D
Naposledy upravil milan ferdián dne pon 31 bře, 2008 3:06 am, celkově upraveno 1
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

michal123

Příspěvekod milan ferdián » ned 30 bře, 2008 4:41 pm

První várka-Skrytá stanice-1.část-

Jelikož se jedná jen o vedlejší trať s přípojnými lokálkami,nebylo třeba budovat tak velké kolejové zázemí.Tratě se nacházejí se zemědělskou krajinou ,protkané sem tam potůčkem,svěžími smrkovými lesy,kde již voní houby a zemědělci dokončují žně na polích,takže se kvapem blíží dožínky.Prázdniny se chýlí ke konci a tak dospělí s dětmi si užívají poslední chvilky slasti volna. :D :D :D

Naposledy upravil milan ferdián dne čtv 08 led, 2009 10:05 am, celkově upraveno 4
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod michal123 » ned 30 bře, 2008 5:17 pm

milan, som strasne rad, ze si sa prepracoval k navrhu pre mna, zatial to splna moje predstavy na 101% :)
michal123

Re: michal123

Příspěvekod Jarda H. » ned 30 bře, 2008 6:45 pm

milan ferdián píše:..... Jelikož se jedná jen o vedlejší trať s přípojnými lokálkami,nebylo třeba budovat tak velké kolejové zázemí.Tratě se nacházejí se zemědělskou krajinou ,protkané sem tam potůčkem,svěžími smrkovými lesy,kde již voní houby a zemědělci dokončují žně na polích,takže se kvapem blíží dožínky.Prázdniny se chýlí ke konci a tak dospělí s dětmi si užívají poslední chvilky slasti volna. :D :D :D

Koukám, že kromě projektování a plánování by ses "milane f." uživil i jako spisovatel :lol: :!:
Jarda H.

Re: michal123

Příspěvekod milan ferdián » ned 30 bře, 2008 7:47 pm

Jarda H. píše:
milan ferdián píše:..... Jelikož se jedná jen o vedlejší trať s přípojnými lokálkami,nebylo třeba budovat tak velké kolejové zázemí.Tratě se nacházejí se zemědělskou krajinou ,protkané sem tam potůčkem,svěžími smrkovými lesy,kde již voní houby a zemědělci dokončují žně na polích,takže se kvapem blíží dožínky.Prázdniny se chýlí ke konci a tak dospělí s dětmi si užívají poslední chvilky slasti volna. :D :D :D

Koukám, že kromě projektování a plánování by ses "milane f." uživil i jako spisovatel :lol: :!:

Tomu Jardo nevěř,to jsou jen takové pokusy trochu ty plánka oživit........ :D
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Michal123

Příspěvekod milan ferdián » pon 31 bře, 2008 7:43 pm

Druhá várka-Skrytá stanice 2.část-

Naposledy upravil milan ferdián dne ned 18 kvě, 2008 10:01 am, celkově upraveno 1
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Michal123

Příspěvekod milan ferdián » úte 01 dub, 2008 1:28 pm

Třetí várka ,závěrečná- Skrytá stanice 3.část-.Každý konec vedlejší trati má tři dopravní koleje pro Mn/Os/Mos(MR) nebo jak jsi je majitel obsadí sám.První dvě skryté stanice vedlejší tratě ,v popředí,mají společnou smyčku,pod hlavní uzlovou stanici.Vzadu za těmito kolejemi je skryťák pro místní lokálku,která má samostatnou smyčku,pod zříceninou hradu.
ČERVENÝ VYKŘIČNÍK-Jistě jste si všimli.že mezi lokálkou a vedlejšími tratěmi je kolejová spojka,vedena levou výhybkou přes anglickou .Jelikož je tato spojka umístěna před skryťáky vedlejší tratě,umožňuje provoz vlaků,hlavně osobních po tzv.okruhů,které se vyskytovali na našich tratí.
První příklad-V naší uzlové stanici je připraven k odjezdu MOs ,tento odjíždí doleva do horní viditelné koncové stanice.Z této stanice se vrací zpět do hlavní stanice,kde pokračuje doprava přes lokálku do tunelu a přes tuto spojku ,zastavuje v úplném předním skryťáku vedlejší tratě.Pokračuje odtud ,eskem nahoru,kde vyjíždí z tunelu,a přijíždí z druhé strany zprava do hlavní stanice,znovu pokračuje tam a zpět do/z horní viditelné koncové stanici,do hlavní naší stanice,kde ukončí jízdu a provede provozní úkony ,spojené s ošetřením.
Stoupání ze skryťáku (u komínu/zřícenina hradu) je 1:43,44mm/23%o.Všechny jednoduché výhybky ,mimo obloukových a anglické,jsou tzv. malé-R610/12°.V malé smyčce je symetrická výhybka Y-R610/24°.Vše PECO/CODE 100.

P.S.Příběh je připravený,doufám,že mě potom všichni společně, neukamenujete. :D :D :D

Naposledy upravil milan ferdián dne čtv 08 led, 2009 10:06 am, celkově upraveno 2
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Sandy » stř 02 dub, 2008 3:43 pm

Scout píše:Milane, máš neskutečný talent. Teď jsi k tomu ještě přidal ten příběh...no klobouk dolů..!!! 8)

Hele, a co kdyby k tomu někdo přidal, čistě pro zajímavost, alespoň přibližný rozpočet :!: :!: :lol: :lol: :roll: :roll:
Sandy

Příspěvekod milan ferdián » stř 02 dub, 2008 6:13 pm

Sandy píše:

Hele, a co kdyby k tomu někdo přidal, čistě pro zajímavost, alespoň přibližný rozpočet :!: :!: :lol: :lol: :roll: :roll:

Sandy,sice to není moje věc zkoumat, jestli ti kluci na to maj nebo ne,ale dle mě, nejdražší kolejiště má ,prozatím Abe Simpson :!:

Pro juroHO,ta stanička je skutečně miniatúrní :D ,vejde se tam 423.0+5vozů Ztr od /ke námezníku.Máš tam kolej-skládkovou/dopravní/manipulační/vlečku/strojovou s remízou s vybavením pro páru.Motor musí tankovat ve skryťáku.Kolejivo PECO/CODE100,výhybky jen jednoduché s malým poloměrem R610/12°.
Scout,zatím vydrž,nápad sice mám,ale záleží co řekne matematika a ta je někdy pěkná potvora.
Limit příloh vyčerpán
milan ferdián

Příspěvekod Sandy » stř 02 dub, 2008 7:08 pm

milan ferdián píše:
Sandy píše:

Sandy,sice to není moje věc zkoumat, jestli ti kluci na to maj nebo ne,ale dle mě, nejdražší kolejiště má ,prozatím Abe Simpson :!:

Pro juroHO,ta stanička je skutečně miniatúrní :D ,vejde se tam 423.0+5vozů Ztr od /ke námezníku.Máš tam kolej-skládkovou/dopravní/manipulační/vlečku/strojovou s remízou s vybavením pro páru.Motor musí tankovat ve skryťáku.Kolejivo PECO/CODE100,výhybky jen jednoduché s malým poloměrem R610/12°.
Scout,zatím vydrž,nápad sice mám,ale záleží co řekne matematika a ta je někdy pěkná potvora.

To by mě ve snu nenapadlo, abys zkoumal, jestli na to ti kluci mají nebo ne.
Spíš bych to bral jako všeobecnou informaci. A možná by to někomu i otevřelo oči, co to ta železniční modelařina je. :roll:
Sandy

Příspěvekod Jarda H. » stř 02 dub, 2008 7:14 pm

Sandy píše:
..... To by mě ve snu nenapadlo, abys zkoumal, jestli na to ti kluci mají nebo ne.
Spíš bych to bral jako všeobecnou informaci. A možná by to někomu i otevřelo oči, co to ta železniční modelařina je. :roll:

Tak bych to chápal i já :lol: , na druhou stranu každý milanův plánek je popsaný jak rozměry kolejí, tak i rozměry panelu. Takže kdo má zájem (a zjistí si ceny), nemá problém, ne ? A i kdyby se ty rozpočty tady objevily, vždycky se objeví "NOVIC", který neodhadne náklady (znám to osobně po návratu k tomuhle koníčku, především v oblasti lokomotiv a vozů !) a ptá se, chce plánek na kolejiště, se kterým mohou mít problémy i v KŽM :shock: :lol: :!:
Jarda H.

PředchozíDalší

Zpět na Diskuze k plánkům kolejišť