Rád by som sa podelil o svoj návrh koľajiska a budem rád, ak mi ho skritizujete a pripojíte pár tipov a rád.
Pôvodne som zamýšľal nad koľajiskom v mierke H0, ale skončil som pri mierke TT, hlavne z priestorových dôvodov. Mám k dispozícii čistú plochu koľajiska 220x125 cm. Koľajisko
bude voľne prístupné z dvoch strán (pri malom posune z troch).
Moja idea bola vytvoriť jednokoľajovú trať, na nej menšiu stanicu, z ktorej povedie odbočka do koncovej zastávky spojenej s pílou (prípadne inou duchaplnou prevádzkou). Na
koľajisku bude dieselová premávka, prevažne menších nákladných vlakov, samozrejme nemal by chybat menší osobák. Na vedľajšej trati bude jednoduchá nákladná premávka a
samozrejme "motoráčik". Na koľajisku by som chcel mať aj možnosť posunu. Na koľajisku planujem aj skrytú stanicu s cca 3-4 koľajami (tá ešte nie je domyslená).
Námety, čo sa týka "modelovosti" koľajiska, som čerpal hlavne z tohto fora. Bohužiaľ nie som šťastným majitelom knižiek Milana F.

Takže zneužijem tento priestor aj na vyslovenie záujmu zakúpiť obe publikácie, pripadne ak sa nájde nejaká dobrá duša v Bratislave na prípadnú zápožičku, budem rád.

Pripájam moje nákresy (umiestnenie koľajiva som robil vo wintracku a následne som dokreslil ostatné veci v windovsáckom painte) s jednoduchou legendou.
Vopred ďakujem za Vaše konštruktívne pripomienky.
Peter