Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod Charlie » úte 14 led, 2014 4:40 pm

No, já už ani nemusím Roco bojkotovat, protože se u mě bojkotuje samo. Jak už jsem psal výše, než za tyhle ceny, tak raději budu smolit lepty a odlitky... Piko teď má obrovskou příležitost k ovládnutí trhu, pokud si to nějak nepokazí...
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod Dosa » úte 14 led, 2014 4:40 pm

230.106 píše: Ovšem máte tu nový rekord, prodejce http://www.vlackybekr.cz/ z Brna Otázka: Může si toto malý prodejce na periferii velkoměsta dovolit? Bude tam ještě někdo jezdit nakupovat?

Doufám, že se to netýká i leptů :D Mám totiž pocit, že se k nim po dvou letech zase vrátím. To bude zase smradu a popálený prsty a nadávání.. :roll:
Dosa

Příspěvekod alik » úte 14 led, 2014 5:01 pm

Dva roky jsme si vesele chrochtali a kupovali modely jako diví. Tak teď nám to výrobci a prodejci osolili (zdražení 20%, to je opravdu slušné) a možná je to dobře, třeba se bude zase rozvíjet klasická modelařina a ne hon za předraženými a nekvalitními krámy.
alik

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 14 led, 2014 6:16 pm

Tak tedy nevím pánové,ale nechtěli byste náhodou,aby výrobci modely rozdávali zadarmo? :D Horujete tady všichni pro Piko.OK,vyrobili Čmeldu,ve slušné kvalitě a za ty peníze asi bomba.Jen tak letem světem jsem porovnal pár srovnatelných modelů z produkce Piko a Roco.
E 93 Piko 240 euro
E 94 Roco 226 euro
BR 94 Piko 340 euro
BR 94 Fleischmann 340 euro
E 63 Piko 230 euro
E 60 Fleischmann 230 euro

Takže se ptám,kde je ten cenový šlágr u Pika,já ho nevidím.Cena Raijetu je o dvacku vyšší než byla rakouská,jednotlivé vozy jsou pak za stejnou cenu.A nakonec porovnání cen vozů,které zajímají třeba mě.
http://www.piko-shop.de/index.php?vw_ty ... vw_id=9359
http://www.fleischmann.de/de/product/17 ... ducts.html
A při vší úctě,až si někdo doma vysocháte od základu např.Čmeláka v takové kvalitě a s takovými jízdními vlastnostmi jako je tovární model tak dejte vědět,rád se přijdu podívat.A tím od základu myslím včetně pojezdu,ne že si na tovární pojezd Roco sletujete a nastříkáte kastli.Jistě se mezi vámi pár takových mágů najde,ale troufám si tvrdit,že moc jich nebude.
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod Zx1974 » úte 14 led, 2014 6:47 pm

230.106 píše:7) řada 380 ČD - totéž co položka č.4, snad s tím rozdílem, že kdo to chtěl, jistě ji má již od Techimage a sotva koupí ještě jednu...

Ne každej kdo by ji chtěl ji má. Mě se zrovna 380 od TI nelíbí, jak provedením, tak použitým pojezdem a docela se bojím co TI napasuje pod laminy.

Jinak mě ROCO položkami 4 a 7 docela překvapilo a udělalo radost.

A co se týče zdražení, moc se mě to nelíbí, ale víc by se mě nelíbilo kdyby začali rekonstruovat modely s cílem ušetřit na nákladech, aby bylo možno zachovat zisky.
Zx1974

Příspěvekod Charlie » úte 14 led, 2014 6:54 pm

Miroslav Lengyel:
To je sice hezké, co tu píšeš, ale co je platná kvalita, když bude pro někoho nedostupná. Co je modeláři platný model se špičkovými jízdními vlastnostmi, když na něj nemá? Smíří se s tím, že model mít nebude, a místo modelaření bude slintat nad katalogy kvalitních ale nedostupných modelů? Nebo když na to nemá, tak má místo železnice začít lepit lodičky a železnici přenechat těm zámožnějším, kteří ocení tu pravou kvalitu předražených modelů? Nebo si postaví pro něj dostupný model svépomocí, jemu dostupnými prostředky a způsoby, sice ne tak špičkový ale funkční? S nějakými nedostatky se prostě smíří, nic jiného mu nezbyde. Takže o tom, jestli dokáže postavit srovnatelný model to není. Je to o tom, že si ho postaví sám protože by ho jinak neměl.
ČSD, H0, H0e, DCC LENZ LZV200 z ovládacího pultu a ještě trochu BTTB
Charlie

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 14 led, 2014 7:07 pm

Na tak si holt nekoupí 3 modely,ale třeba jen jeden.Já taky nemám všechny modely DRG,byť bych je chtěl nebo si nekupuji mašiny za 1300 euro.Taky si nekoupím vagón od Brawy,který je o třetinu dražší než třeba Roco.Prostě je to věc volby,ale že by Piko povalilo Roco neb FLM o tom silně pochybuji.Nebo že by bojkot českých,potažmo sloveských modelářů zařízl tyto 2 jmenované firmy?
H0 II.epocha DRG+1souprava Würtenberg(startset)a pára K.P.E.V.ještě je nestihli přeznačit.
miroslav lengyel

Příspěvekod fousek » úte 14 led, 2014 7:08 pm

Vyjmečně, ale musím souhlasit s miroslavem lengyelem. Piko si vaší přízeň koupilo laciným čmelákem, ale třeba takový Bastard je doslova bastard. Za tu cenu a co nabízí za kvalitu... A stále je dražší, než mnohem kvalitnější elektriky od Roca, které tu hanil třeba 230.106.

A teď k tomu zdražení. O tom se tu vědělo s předstihem, takže jsme se mohli na něj připravit předobjednávkami. Kdežto Piko zdražilo o 10-20% bez jakéhokoli varování a ještě mezi svátky, kdy se na to dá blbě reagovat. Ale tolik řevu z toho nebylo. Takže měřte všem stejně a k Rocu na dalším byste si měli na černou listinu přidat také piko a hrdě čekat až bude všechno zase zadarmo. :mrgreen:

K tomu zdražování mohou být dva důvody-
-jeden je marketingový a to je podpora vlastního e-shopu. Tuhle chybu udělal kdysi Maerklin, ale po čase se zase vrátil k dřívější cenové politice
- a druhý zřejmě přesun výroby do Evropy.

Mě samotného to zrovna netěší a stejně si myslím, že trh si to upraví ke správným hodnotám. Sbírat modely na kvantitu jsem už dávno přestal. A přepočítávat, kolik by za nějakou lokomotivu mohlo být čmeláků od Pika, mi přijde také k ničemu. I když bych si letos nekoupil žádný model ( což se pravděpodobně ale nestane), tak přesto můj koníček nebude stagnovat.
fousek

Příspěvekod jirkan » úte 14 led, 2014 7:26 pm

Obávám se, že za chvíli budem vděčni za slušnou páru v ceně pod pět stovek a za vagon pod stovku.... :mrgreen:
Jinak PIKO se zejména v segmentu CLASSIC s těmi cenami opravdu zbláznilo, zejména když zvážíme, že tady už skutečnou novinku víc než 10 let nevypotili, jen ceny pořád lezou nahoru.
A když se podíváte na ROCO, tak většina novinek jsou staré modely buď přemalované, nebo jen s dosazeným zvukem, zajímavá je taky vzájemná výměna modelů ROCO - Flm.
A to jsem zrovna dneska někde v rádiu slyšel, že segment "hraček pro dospělé" (opravdu byly myšleny vláčky) je jeden z nejúspěšnějších v současné ekonomické situaci, takže se nedivte, někdo to přece zaplatit musí ne?
jirkan

Příspěvekod miroslav lengyel » úte 14 led, 2014 10:11 pm

Chlapi já opravdu nevím o jakém zdražení pořád mluvíte.Přijde mi,že jste někteří zapomněli kolik stály mašiny cca před 2-3 lety.Například BR 18.5 DRG FLM stála v analogu v korunách cca 10000,-Kč ve zvukové verzi 12000,-Kč.Dnes Pokud dnes vezmu S 3/6 stejného výrobce,tak mi vychází cena nastejno. :D Pamatuji si to velice dobře,protože v té době jsem na ně prostě neměl a jen jsem slintal do klávesnice.To,že někteří prodejci vyměkli nebo měli takové marže,že prodávali modely o 2-4000 kč níž než byla katalogová cena je druhá věc,samozřejmě pro nás zákazníky příjemná. :lol: Taky jsem koupil BR 13 nebo BR 55 za 4000,-Kč ale původní cena byla někde jinde.Že stojí BR 38 od Roca 450 euro bez zvuku je fakt,ale pokud vím,tak Hrboun byl ve stejné cenové hladině.Proč stojí zvukovka FLM BR 03.10 DRG v černé barvě o 90 euro víc než její sestra DRB v barvě červené byť se jedná o naprosto identické stroje opravdu netuším.Možná je červená barva a nápis DRB levnější. :mrgreen:
Co se týče výměny modelů mezi FLM a Roco,tak to také není žádné drama.Nejsem tedy bůhví jaký znalec sortimentu,ale co se týče DRG,tak snad jediné mašiny,které dělalo Roco a teď je vyrábí FLM je BR 36 a E 60.
miroslav lengyel

Příspěvekod radeksindy » úte 14 led, 2014 10:47 pm

Zatím se u cen jedná o splnění požadavku ROCO, kdy se mělo zavedení UVP promítnout do webových obchodů do dnešního dne. Jaká bude realita prodeje se uvidí. U některých výrobců je dodržování jednoné ceny na straně obchodníků obvyklé, ale není to zřejmě vynucováno žádnou smlouvou, ale prodejcům s ohledem na výše marže zřejmě nic jiného nezbývá. Pokud to nebude u ROCO dobře nastaveno, tak se jim to stejně časem zbortí. A nedivte se, že se ROCO cítí silné. Modely mizí jak na běžícím pásu, když nekoupíte včas, později už neseženete. Dobrá ukázka je hrboun, nejdříve ÖBB verze, kterou si nakoupila spousta lidí i u nás v domění, že se ROCO na ČSD verzi vykašle. A hned na to se prodají dokonce dvě další ČSD série. A to se jedná o lokomotivu s cenovkou těsně pod 400Eur. Souhlasím s Mirkem, že spousta lidí se zhlédla v cenovce čmeláka PIKO, ale nějak nechtějí vidět realitu. Po zdražení ROCO jen dorovnává (a to ne zcela) Fleischmann nebo PIKO, ale je TRIX dražší.

ad výměna ROCO a GFN: Ještě třeba DRG 13, ale hlavně velká část bavorských vozů.

Nevím jestli je u Fleischmanna známo všechno, ale já tam žádnou novinku nevidím. To je podezřelé.
radeksindy

Příspěvekod TTmili » úte 14 led, 2014 11:18 pm

Já nevím na co si stěžujete. Podle mě už se tu tak nějak projevuje nasycenost trhu, kdy nemůžete prskat na to, že modely nejsou, tak prskáte na to, že jsou drahé. Ano, chápu, že zdražení není pro nikoho příjemné, i v TT jej pociťujeme, a věřte, že 42€ za obyčejný Y v TT je oproti původní ceně 36€ (u Kuehna dokonce 32€) už poměrně dost. Ale prostě je to každoroční folklór, na který jsme nevědomky kdysy dávno kývli, výrobce na něj má plné právo, a tak prostě zkouší co vydržíme. Je fakt že u diskutovaného Roca to spolu s donucením prodejců k prodeji za doporučené ceny je zdražení téměr o čtvrtinu místo "běžného" zdražení o 10%, ale ono to tak horké nebude.

230.106: Budu trochu ostřejší, ale co ty vlastně chceš? Sergej v barvách v kterých byl z výroby a po prvních dílnách (tj. 70tá a 80tá léta) ti nevoní, na set Vte též prskáš, a modrou barvu nejen, že nemůžeš cítit ale ještě se všem kolem snažíš namluvit jaké to jsou aušusy jen proto, že se ti nelíbí. Mě se původní myšlenka unifikace taky nelíbila, ale tahle verze modrých baviček už je vcelku vychytaná koukatelná, a vcelku se dá přetrpět. Stejně tak generalizovat něco kolem ř. 380 jen proto, že se ti nelíbí je vcelku nesmysl. Takže zase to chce trošku klídek, je potřeba si uvědomit, že IV. epocha už dávno není (alespoň u nás) tažným koněm, a věř, že se mi to neříká lehko vzhledem k tomu, že jsem sám IV epochář.

Míra L.: Ono Míro není zdražení jako zdražení, také pamatuji mašiny od Tilliga za 5 a klidně i 5,5 tisíce, a to byly ještě staré, převzaté od BTTB. Jenže tehdy na nich byla cenovka třeba 130€ a zbytek si přirazili čeští prodejci (ve vší počestnosti samozřejmě, 1€ tehdy bylo za 35Kč) a kvalita těch strojů byla nevalná. Dnes se modely (daleko víc odpovídající ceně) začínají opět blížit k těm 5 tisícům, ale víc než nenažranost prodejců a kurz koruny do se do toho promítá cena lehce atakující mnohdy částky kolem 200€. A tady je to zdražení, nelze jej hledat v korunách, daleko líp porovnatelné je právě to Euro, a na něm to je i vidět. Kupříkladu braťa z východu si můžou oproti nám vcelku pískat.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod miroslav lengyel » stř 15 led, 2014 4:39 am

radeksindy píše:ad výměna ROCO a GFN: Ještě třeba DRG 13, ale hlavně velká část bavorských vozů.

Myslíš tím BR 13 DRG? A co se týče novinek od FLM,řekl bych že sotva stíhají dávat do oběhu mašiny cizích správ.A v N-ku toho mají také požehnaně.Za mě(DRG) a mou peněženku mohu říci,že je toho až dost. :D
miroslav lengyel

Příspěvekod FloP » stř 15 led, 2014 6:56 am

...bohužel tu mícháme dva zásadně odlišné momenty:

1. zdražení nových modelů je skutečně téměř "běžné" a většinou se modelářská obec příliš nediví (kurz, energie atd.), avšak co je zcela odlišné a udivující je bod 2. modely skladové a tudíž již vyrobené byly "lusknutím prstu" přeceněny a zdraženy o stovky korun... to je čistý "podraz" od Modelleisenbahn Holding GmbH nebo se snad mýlím :?: Asi tím Modelleisenbahn Holding GmbH naplňuje svoji "strategii" v bodu tři :idea:

■Forcierung der Gruppenintegration bei einem Umsatz von ca. 50 Mio. Euro
■Entwicklung der unabhängigen Marken für ein optimales Produktportfolio
optimales Preis-Leistungs-Verhältnis für den Kunden
■Produktinnovation durch Ausbau der Digitalisierung
■Systemerweiterung zur Miniatur-Erlebniswelt
FloP

Příspěvekod alik » stř 15 led, 2014 7:20 am

Roco jednoznačně svou politikou do budoucna cílí na movitější klienty, a to nejen zdražením, ale i nárokem svých modelů na velmi kvalitní kolejiště. Za povšimnutí stojí to, že většina nových modelů se již bude vyrábět s nižšími okolky, tudíž nebudou spolehlivě provozovatelné na horším kolejivu a paradoxně ani na kolejivu firem Roco (Geoline) a FLM profi (viz hrboun).
alik

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)