od TTmili » úte 14 led, 2014 11:18 pm
Já nevím na co si stěžujete. Podle mě už se tu tak nějak projevuje nasycenost trhu, kdy nemůžete prskat na to, že modely nejsou, tak prskáte na to, že jsou drahé. Ano, chápu, že zdražení není pro nikoho příjemné, i v TT jej pociťujeme, a věřte, že 42€ za obyčejný Y v TT je oproti původní ceně 36€ (u Kuehna dokonce 32€) už poměrně dost. Ale prostě je to každoroční folklór, na který jsme nevědomky kdysy dávno kývli, výrobce na něj má plné právo, a tak prostě zkouší co vydržíme. Je fakt že u diskutovaného Roca to spolu s donucením prodejců k prodeji za doporučené ceny je zdražení téměr o čtvrtinu místo "běžného" zdražení o 10%, ale ono to tak horké nebude.
230.106: Budu trochu ostřejší, ale co ty vlastně chceš? Sergej v barvách v kterých byl z výroby a po prvních dílnách (tj. 70tá a 80tá léta) ti nevoní, na set Vte též prskáš, a modrou barvu nejen, že nemůžeš cítit ale ještě se všem kolem snažíš namluvit jaké to jsou aušusy jen proto, že se ti nelíbí. Mě se původní myšlenka unifikace taky nelíbila, ale tahle verze modrých baviček už je vcelku vychytaná koukatelná, a vcelku se dá přetrpět. Stejně tak generalizovat něco kolem ř. 380 jen proto, že se ti nelíbí je vcelku nesmysl. Takže zase to chce trošku klídek, je potřeba si uvědomit, že IV. epocha už dávno není (alespoň u nás) tažným koněm, a věř, že se mi to neříká lehko vzhledem k tomu, že jsem sám IV epochář.
Míra L.: Ono Míro není zdražení jako zdražení, také pamatuji mašiny od Tilliga za 5 a klidně i 5,5 tisíce, a to byly ještě staré, převzaté od BTTB. Jenže tehdy na nich byla cenovka třeba 130€ a zbytek si přirazili čeští prodejci (ve vší počestnosti samozřejmě, 1€ tehdy bylo za 35Kč) a kvalita těch strojů byla nevalná. Dnes se modely (daleko víc odpovídající ceně) začínají opět blížit k těm 5 tisícům, ale víc než nenažranost prodejců a kurz koruny do se do toho promítá cena lehce atakující mnohdy částky kolem 200€. A tady je to zdražení, nelze jej hledat v korunách, daleko líp porovnatelné je právě to Euro, a na něm to je i vidět. Kupříkladu braťa z východu si můžou oproti nám vcelku pískat.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?