Tak po delší odmlce bych vás opět rád poprosil o pár názorů, rad a nápadů. Konečně stavba domku hotova a přišel čas na zhmotnění snů. Bohužel po pár technických přípravách pro místnost se poněkud smrskla. Je z ní nudlička 4m x 2,2m. Proto jsem musel celé kolejiště přemyslet. Taky jsem si uvědomil, že v minulých plánech jsem opoměl jeden velmi podstatný detail - a tím je pracovní stůl

Nechápu, jak jsem mohl na něj zapomenout...
Předkládám první návrh ve finálním rozměru.
Jde o úvraťovou stanici se třemi dopravními kolejemi, dvěma manipulačními, depem se zbrojením naftou a několik vleček. Epocha 4-5 -> dle počtu obsluhujích. Na spodní trať jsem ještě vecpal do oblouku malou staničku o jedné dopravní a jedné man. koleji - zde nevím jestli by neplatilo, že méně je více a neumístit sem jen os. zastávku...
Horní koncová stanice je o jedné dopravni a dvou manipulačních, vlečka k malé továrničce, odstavné koleje, malá remíza pro nocující motor a skladiště. Těsně před stanicí leží vlečka do sodovkárny.
Spodní stanice krytá vjezdovými světelnými návěstidly a odjez jedným sdruženým pro všechny tři dopr. koleje. Horní a malá stanice v oblouku kryta jen lich. tabulkami.
Náklad by obstarávali při plném nasazení dva mn vlaky ze spodní tratě a jeden mn vlak mezi úvratí a koncovým nádražím. Os. provoz dva motory + přívěs a dva delší os. vlaky taženy T478.3.
Ovládání jízdy vlaků digitálně. Cesty stavěny analogově z ovládácích pultů. snažil jsem se to navrhnout tak, abych všude dosáhnul a v délce o 15cm kratší než je místnost - jako tolerance wintracku a prodlužuje se vždy snáze

....
Ještě to šikovně zalesnit, oddělit tím úseky od sebe a třeba se už blížím ke konci s výzkumem

Po skoro dvou letech usilovného malování...
Toť asi tak vše v kostce... Díky a ahoj Tomáš...