Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
To se Vám to machruje v TTMorris Zapp píše:Klidně i kompromis: pár modulů - skryťáček, kus trati, nějaká stanička - to vše doma trvale sestaveno k provozu, ale lehce rozebratelné a transportovatelné na setkání.
milan ferdián píše:Co vlastně u tebe platí?HO nebo TT?Ten prostor je celý k dispozici?Co s námětem?Přístup z kterých stran?A co tak konečně napsat svůj sen?Vidím že jsi z Veselí nad Lužnici.
Petr Zatrepalek píše:Ach jo... Proč všichni děláme stejnou chybu - miliony náčrtků, megaprojekt, vlakodrom a pak nakonec je vše jinak
tomas-biza píše:Tak, po delší době, zaviněno stěhováním do nového, se mi v hlavě urodil napád, který tu již padl - úvrať!
Napadlo mě využít prostor trochu jinak, než obligátně kolem zdí. Toto řešení mi přijde praktičtější - bez problému se dostanu k oknu, úvrať je přístupná z obou stran.
Návrh tratě je zatím přibližný, pokud má tedy ještě někdo zájem o diskuzi, rád si vyslechnu vaše názory.
Jen pro doplnění jde o epochu III, ale myslím si, že bez problémů by se nechalo jezdit i mot. trakcí. Koncová stanice je kryta pouze lichoběžníkovými tabulkami, úvrať mech. návěstidly. Úvrať jsem si zapůjčil od Milana (Zásmuky) a trochu upravil, možná že blbě...Ty nádraží....Nějako mi nejdou.
V pravém rohu, bych možná umístil os. zastávku a na kopec nějaký hrad, zříceninu, rozhlednu... Nebo malou zastávku s nákladištěm. Nevím...
Měřítko TT, kolejivo tillig/pilz.
milan ferdián píše:No mě jsi příjemně překvapilA doplnil bych jen kolejovou spojku levou v kolejišti před anglickou výhybkou,úvraťová stanice.
Petr Zatrepalek píše:K nádraží ti toho moc nenapíšu. Jen že ten námět s úvratí je fakt moc hezký - až na to, že kousek od toho místa kde máš plánovaný ten "hrad" by se ti místo kýčovitý gotický zbořeniny myslím lépe vyjímal vyšší kamenný most nad údolím s horským potokem co přes propustek teče dál až pod spodní trat. Podél potoka dřevařská lesní cesta... U mostu strážní domek č.47 a u něj krásný Einheit oddílový návěstidlo, nebo předvěst vjezdovýho návěstidla uvratové stanice...
Dusan píše:Líbí se mi hodně, že je tam velká část kolejiště, kde jsou jen širé tratě. To bude pěkný, když to krajinářsky vyladíš, jak už bylo uvedeno PZ.
Za mě bych ještě "odhalil" i ten skrytý úsek tratěmezi body A pod koncovou stanicí. Tu bych pak více vůči podélné ose srovnal. Není nic špatného když trať povede kolem stanice, ve které pak skončí. Ale aby stanice ležela na tunelu té tratě, mi moc nesedí.
Ať se daří.
Uživatelé procházející toto fórum: nebel a 3 návštevníků