Tak konečně je více času a mohu navázat na minulou debatu ohledně stanice Mikulášovice-Dolní nádraží. Zkusil jsem ji zapracovat na můj prostor a zatím mám dva výsledky. Prvně jsem celou stanici podle podélné osy o 180 převrátil, aby se lépe vešla na daný prostor. Jinak je to skoro věrná kopie, ponechám i název Mikulášovice jako pracovní. Vycházím z toho, že jde o souběh dvou lokálních tratí podobných provozních parametrů, které pak pokračují "někam" dále. Ve SN je jedna smyčka a do ní jsou zaústěny vždy dvě zhlaví stanice, oranžové konce, smyčku jsem zatím nekreslil. Ze třetího zhlaví vede pak trať jen do koncové stanice.
Ve variantě "A" je průjezdná diagonální část stanice, do koncové stanice vlevo vede lokálka z obloukového zhlaví. V opačném směru zpět z levé koncové je skrytá odbočka, která umožní zajíždět do koncové stanice vpravo. Nechtěl jsem to řešit úvratí v první koncové stanici skrz prostor. Toto uspořádání dovoluje lépe využít tvar kolejiště, otázkou zůstává, zda to už není moc.
Varianta "B" je jednodušší jen z jednou(větší) konc. stanicí. Trať do této koncové stanice, ale vede z jiného zhlaví stanice Mikulášovice.
Tož a teď babo raď

HO(N),DCC,ep.II.-III.