Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka
Radek Strnad píše:Jen pro upřesnění, že MTB se pouští do nějakého boje s velevýrobci. No kdože to vyrobil jako první Brejlovce. Pokud dobře pamatuji tak Roco a MTB zakrátko po nich. Pak Kuehn ho ladil tak dlouho, až přišel z velkým zpožděním a ještě větším průserem s pouzdry a bůh ví čím. Ne, že by ostatní Brejlovci problémy neměli. A Bardotka??? Vždyť ji zatím(kolik let už)stále nikdo jiný nevyrábí. Tak jakýpak boj s jinými. Stačí, že se ti velkovýrobci navzájem dublováním výrobků podrážejí sami. Souhlasím s tím a již jsem to na tomto fóru několikrát psal, že model středního(M240)či většího(M262,M296) motorového vozu na českém trhu výrazně chybí a divím se, že se nenajde někdo, kdo by tuto veledíru na trhu zaplnil. Maje ekonomické vzdělání toto tedy opravdu nechápu, proč bych se měl pouštět do nejistého vývoje různých mašin, kde se kupní potenciál čím dál víc vyčerpává, když je tu šance prorazit s něčím napříč třemi epochami a na co čeká většina modelářů jako dítě na příchod Mikuláše..
DS Model píše:Radek Strnad píše:Jen pro upřesnění, že MTB se pouští do nějakého boje s velevýrobci. No kdože to vyrobil jako první Brejlovce. Pokud dobře pamatuji tak Roco a MTB zakrátko po nich. Pak Kuehn ho ladil tak dlouho, až přišel z velkým zpožděním a ještě větším průserem s pouzdry a bůh ví čím. Ne, že by ostatní Brejlovci problémy neměli. A Bardotka??? Vždyť ji zatím(kolik let už)stále nikdo jiný nevyrábí. Tak jakýpak boj s jinými. Stačí, že se ti velkovýrobci navzájem dublováním výrobků podrážejí sami. Souhlasím s tím a již jsem to na tomto fóru několikrát psal, že model středního(M240)či většího(M262,M296) motorového vozu na českém trhu výrazně chybí a divím se, že se nenajde někdo, kdo by tuto veledíru na trhu zaplnil. Maje ekonomické vzdělání toto tedy opravdu nechápu, proč bych se měl pouštět do nejistého vývoje různých mašin, kde se kupní potenciál čím dál víc vyčerpává, když je tu šance prorazit s něčím napříč třemi epochami a na co čeká většina modelářů jako dítě na příchod Mikuláše..
Trošku poopravím a doplním.
Jako první avizoval výrobu Kuehn, pak Roco a nakonec MTB. Pořadí výroby bylo téměř opačné. Ad průser - ano, stalo se. Kdo je neomylný, ať hodí kamenem. Důležitý je fakt, že na rozdíl od Roco a i MTB pan Kuehn problémy řešil a dnes si troufnu tvrdit, že až na jeden model, který se bude měnit kompletně celý (!), je problém takřka odstraněný.
Jde o to, že o úmyslu vyrábět tyto modely pan MTB věděl. Věděl to dřív, než rozjel naplno výrobu. A přesto to udělal. Tady vyčítáme Němcům, že si lezou do zelí. Ale v tomto případě je to stejný nesmysl. Pojďme pana MTB přesvědčit, ať se skutečně pustí do toho, o co německý výrobce nemá zájem. Já jsem mu to už řekl, tehdá před dvěma lety a zůstal jsem nevyslyšen...tím nechci říct, že jsem uražený, že mě "neposlechl", to vůbec ne. Jen říkám, že pro český trh je takovéto chování výrobce nepřínosné...
Pěkný den
ds
Radek Strnad píše:Startset, hezká myšlenka, jenže startsety v TT jsou v drtivé většině(všechny)taková řacha, že pokud si začátečník porovná cenu startsetu v TT a H0, tak nic neřeší a už se zařadí k mastodontům.
vafram píše: Co bychom za velké motory zapřahali, pominu-li, že někde v regionu na lokálce mohou motory jezdit a jezdí, solo. Co třeba za 262-kou? Svého přívěšáku se nedočkala a tak jsme ho vídavali ještě v době ČSD i v čase poměrně nedávném s jedním, či dvěma Balm/ Btx.
vafram píše:Tak s uspokojením čtu, že "obec středu" už zase reaguje racionálně a bez emocí. Nechme už MTB jeho osudu a rozhodnutí. Je to jeho volba a jeho peněženka. Motoráky bych bral všechny tři a kocourek by mne taky přivedl do extáze. Ale chtěl jsem se zeptat pánů zasvěcených a znalých. Co bychom za velké motory zapřahali, pominu-li, že někde v regionu na lokálce mohou motory jezdit a jezdí, solo. Co třeba za 262-kou? Svého přívěšáku se nedočkala a tak jsme ho vídavali ještě v době ČSD i v čase poměrně nedávném s jedním, či dvěma Balm/ Btx. Nebo ještě jinak?.....
TTmili píše:No tak já jsem jednoznačně pro tovární M262, .......Jediná M240 mě neláká, a to ani trochu. ......
Zpět na Velikost TT (komunita TT)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků