Nové modely v budoucnu .... všeobecná diskuze ?!

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti TT (1:120).

Moderátoři: Michal Dalecký, Jarda H., radekkrupka

Re: DOTAZY - nové modely v budoucnu, 2014, 2015 .....

Příspěvekod Tomáš » ned 01 pro, 2013 7:51 pm

Hanysek píše:Správný model Brejlovce musí po kolejišti fičet nejméně třístovkou :-)

A při tom, nebýt vůbec slyšet :P
"TT" - NYNÍ UŽ DCC - IV 1985-1995 (pád ČSD)
Tomáš

Příspěvekod TTmili » ned 01 pro, 2013 8:11 pm

Tak já nevím, ale tady už je to opravdu o fanatickém zaslepení v řadách MTB. Jednak já tady nebrečím po M240, a už vůbec ne od MTB, mě tenhle motorák vůbec nebere, ještě tak M262 nebo M286 ale ani jednu nemůžu od žádného výrobce čekat, takže je mi to fuk.

A co se týče dalších poznámek ohledně brejlovců, tak to vůbec netuším odkud a proč kdo vyšťoural, já jsem pouze sice subjektivně podle svých pocitů zhodnotil začátky firem MTB, Piko, Kuehn tak jak už předemnou zmínil už j p. Takže MTB-boys zase vychladněte.

A pokud je to možné, poprosil bych moderátory aby s kdejakými nevhodnými příspěvky na posledních dvou stranách nějak zacvičily, některé přesunuly tam kam patří, jiné úplně smazali, a třeba kdyby i napsali jestli v jejich očích je tahle moje reakce adekvátní, nebo jestli mám jen já nějakou zastřenou mysl.
TT
DIGITÁL
Epocha: IV
Snažíme se dokonale napodobit skutečnou nedokonalost, má to význam?
TTmili

Příspěvekod radekkrupka » ned 01 pro, 2013 8:56 pm

Upřímně řečeno, nevím co bych měl mazat. Tohle vlákno stejně postrádá tak trochu smysl, protože je od začátku pouze plné spekulací, zbožných přání a fám.

Tak trochu čekám, že konečně my téčkaři dostaneme rozum a pochopíme, že každý má právo si cokoliv koupit, nebo také cokoliv nekoupit. Je to každého právo a neměl by za to být ani urážen, ani jinak souzen. Připadá mi to jako rvačka malých kluků na písku. Jenom je ten písek v měřítku 1:120.
radekkrupka

Příspěvekod lesanek » pon 02 pro, 2013 4:20 pm

Ono taky když se tu srovnávají první modely Tilligu a MTB: Tillig je bývalé BTTB, což je bývalé Zeuke. To začalo vyrábět TT někdy v polovině minulého století. MTB se s pojízdnými modely vytasilo teprve nedávno - několik let zpět.
Tak si postavte vedle sebe Bobinu a MTB (klidně brejlovce)....
lesanek

Příspěvekod Jiřik » pon 02 pro, 2013 6:18 pm

Tak a už je to tu znova...

Pánové promiňte, ale už je to přeci jen únavné... :roll:

Jiřik.
http://jirik581.rajce.idnes.cz/
TT jako koníček pro zábavu...
Jiřik

Re: Novinky TT 2014

Příspěvekod Střelec » čtv 05 pro, 2013 10:17 am

Nějaká malá pára na lokálky se nechystá?
Střelec

Příspěvekod Adam96 » čtv 05 pro, 2013 2:24 pm

Střelec píše:Nějaká malá pára na lokálky se nechystá?

Ne.
TT, DCC, ep. IV/současnost. Brejlovec je nejhezčí lokomotiva !
Adam96

Příspěvekod petrha » sob 07 pro, 2013 6:43 am

lesanek píše:Ono taky když se tu srovnávají první modely Tilligu a MTB: Tillig je bývalé BTTB, což je bývalé Zeuke. To začalo vyrábět TT někdy v polovině minulého století. MTB se s pojízdnými modely vytasilo teprve nedávno - několik let zpět.
Tak si postavte vedle sebe Bobinu a MTB (klidně brejlovce)....

tak když to vezmeme do podrobna a srovnáme možnosti na danou dobu, tak kvalita bobiny z r.1970 několikráte převyšuje kvalitu brejlovce od MTB v r 2011 navíc bobina se vyráběla ve Zwikau u Gützolda (tehdy Piko).
Pokud tedy chci srovnávat první pojízdný model MTB, tak ho prosím srovnávejte s prvním modelem firmy Kuehn,Schimmer a pod. ty jsou letopočtem asi nejblíže, a to je bez komentáře - nesrovnatelná kvalita, srovnat by se dalo jen to že jsou si tyto firmy podobné - co se týká velikosti.
petrha

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 12 pro, 2013 8:12 pm

Mily Jezisku, a ja bych uz chtel nejaky motorak, treba M240 :) A balit ho nemusis, at usetris za papir :lol: :mrgreen:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

Příspěvekod DS Model » čtv 12 pro, 2013 8:23 pm

Jiri Dvoracek píše:Mily Jezisku, a ja bych uz chtel nejaky motorak, treba M240 :) A balit ho nemusis, at usetris za papir :lol: :mrgreen:

Před dvěma lety jsem se snažil vysvětlit panu MTB že, než se pouštět do, z jeho pohledu, "boje" s velkými výrobci a vyrábět to samé co oni, by bylo dobré pustit se do výroby českých velkých motoráků. Řekl mi, že by to nikdo nezaplatil. no, já tvrdím, že by z toho měl lepší byznys než z Bardotek a Brejlovců. A myslím si to stále. takže Ježíšku, připiš si mě na seznam taky....sice mám postavené motory z leptů, ale sérii bych bral taky... :-)
DS Model

Příspěvekod _pavel_ » čtv 12 pro, 2013 8:30 pm

Škoda, že jsi mu to nevysvětloval o trochu déle, už nějaký mohl být. Za mne M 240.0, ale když ne tak alespoň 262.0. Po těch tu taky občas lidi slzou zavadí.
_pavel_

Příspěvekod DS Model » čtv 12 pro, 2013 8:39 pm

_pavel_ píše:Škoda, že jsi mu to nevysvětloval o trochu déle, už nějaký mohl být. Za mne M 240.0, ale když ne tak alespoň 262.0. Po těch tu taky občas lidi slzou zavadí.

Věřím, že všechny velké motory by se prodávaly skvěle. A je tu spousta možností, jak barevných, tak tvarových. Ale pan MTB má vlastní vize. :-(
DS Model

Příspěvekod mkcompTT » čtv 12 pro, 2013 8:50 pm

Věřím, že všechny velké motory by se prodávaly skvěle. A je tu spousta možností, jak barevných, tak tvarových. Ale pan MTB má vlastní vize. :-(

Možná čeká, až si to dá do programu Kuehn nebo Roco... :( :( :(
mkcompTT

Příspěvekod DS Model » čtv 12 pro, 2013 8:54 pm

mkcompTT píše:

Možná čeká, až si to dá do programu Kuehn nebo Roco... :( :( :(

Teoreticky by tu byl zájem o M296 - tady se krásně nabízí Vindobona a tu by brali i Němci. Ale přednost mají jiné projekty...
DS Model

Příspěvekod Jiri Dvoracek » čtv 12 pro, 2013 9:17 pm

DS Model píše:Před dvěma lety jsem se snažil vysvětlit panu MTB že, než se pouštět do, z jeho pohledu, "boje" s velkými výrobci a vyrábět to samé co oni, by bylo dobré pustit se do výroby českých velkých motoráků. Řekl mi, že by to nikdo nezaplatil.

No tak hlavne, ze si to umi tak krasne zduvodnit :) Je videt, ze ekonomii rozumi :D Tohle mi rict nejaky student na zkousce z ekonomie, tak ho vyrazim ze dveri nohama napred :D

DS Model píše:Teoreticky by tu byl zájem o M296 - tady se krásně nabízí Vindobona a tu by brali i Němci. Ale přednost mají jiné projekty...

Mne by se libila i M262.0 ...... sice mimo moji epochu,ale na nostalgicke jizdy idealni :twisted: :lol:
TT - digital, CD, ZSR a OBB, epocha V a VI, Digitrax a JMRI
Jiri Dvoracek

PředchozíDalší

Zpět na Velikost TT (komunita TT)