Dostal jsem jeden podnět soukromou zprávou. Posunout vlečku vlevo víc ke traťové koleji. S tím naprosto souhlasím. Tato vlečka měla být původně malé kontejnerové překladiště. Toto jsem chtěl kvůli dvojčeti Sggmrss. Tyto vozy se mi líbí a vzhledem ke kapacitě jsou celkem krátké. Jenže, já chci dělat cca rok 1992, kdy část vozidel již byla přeznačena a část ještě ne. Problém nastává v tom, že vozy Sggmrss jezdí od roku 2005. Tudíž řešením by bylo najít takový vůz, který je vyráběný jako stavebnice, jezdil v roce 1992 a na délku vlečky se vejdou dva za sebe. Tento jsem zatím neobjevil, i když jsem dostal nějaké nápady. Druhá možnost, a tu považuji za reálnější, je se překladišti vyhnout a vlečku zde vést za jiným účelem, tudíž i s jiným kolejovým uspořádáním.
K dalšímu využití kusých kolejí - vlevo dole by mohlo vzniknout malinké depo. Vpravo dole skladiště. Na vnitřní straně stanice jsem ovšem bezradný. Chtěl bych nakládat dřevo do vozů Eas. K tomu poslouží vhodně volná skládka, která se dá umístit prakticky kamkoliv ke krajní či kusé koleji. Poté je zde ale problém. Mám 3 vozy Falls. Tyto se mi líbí a nechci se jich zbavovat. Ovšem netuším, jakým způsobem s nimi naložit. Vozilo se v nich uhlí, koks, popř. vápenec. Ale nedokážu si představit, jakým způsobem vytvořit nakládku/vykládku (to je mi jedno) ani jednoho z těchto materiálů. Ještě k délce staničních kolejí - pohybuje se mezi 100 a 140 cm, takže, Milane, rychlík bude
Ještě k ostatní vozbě. Klasicky sem bude zajíždět 810 + vozy, občas na Sp vlaku dlouhý motorák s vozem, či dvouma. Občas by se zde mohla objevit "patra" Bpjo na osobním vlaku ze vzdáleného okrasního města. A sem tam přijede i ten rychlík, cca o čtyrech vozech. Nákladní dopravu by měly zajišťovat Mn vlaky, ale pokud by se vyřešil problém s kontejnerovými vozy, či vozy Falls, mohl by se zde objevit i Pn (Falls), případně NEx (inspirace v žst. Lípa nad Dřevnicí, kam kontejnery na NEx zajíždí).
Budu rád za vaše ohlasy, a to i negativní. Vše dokáže dotvořit siluetu modelu k dokonalosti.