Moderátoři: StandaR, milan ferdián, Michal Dalecký, Jarda H.
Petr Zatrepalek píše:Neboj se zkoušet a zkoušet - a v patině platí více než jinde, méně je více! Když budeš mít pocit že to "ještě něco chce" tak zaraz - a počkej pár dní a konzultuj to s ostatníma jak se jim dílo líbí - ten cit na zvládnutí patiny přijde sám! Důležitý je -
1) mít dobrý štětce - s dlouhým chlupem, co drží spičku (na detaily), jemný plochý s dlouhým plochem na "filtry" nebo "wash", plochý s kratším chlupem na "drybrush"
2) oleje - stačí i umton, sikativ taky umton nebo případně white spirit nebo v nejhorším i humbrol ředidlo
3) syntetický barvy (na filtry - smixovat s oleji) - humbrol - mají nej pigment a schnou rychle
4) akryl barvy - vallejo - barvení detailů (odstíny střešních tašek, rámy oken, zvýraznění trhlin etc...) pokud chceš aby ti to rychle zaschlo
5) v případě potřeby bezbarvý lak ve spreji (doporučuji gunze matný a pololesk) - přelakovávat to nemuší když olej barvu najdřív tak na hodinku-dvě necháš vysychat na papírový paletě - olej se vsákne do papíru a olejovka je po zaschnutí matná
Jiri Dvoracek píše:... A uz konecne budu muset vytisknout ty zlutocerne lemy budov...
RadekH0 píše:Musím moc poděkovat za ten plánek depa. Sice modelařím v H0ulce, ale toto je pro mě i tak velká inspirace.
mpinta píše:Slíbil jsem to depo. http://lokopin.wz.cz/body.php/fotogaler ... /depo.html
Možná by to patřilo jinam, ale tady jsem se o tom zmínil, tak ...
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků