od Morris Zapp » pon 04 lis, 2013 9:39 am
1) nejsem, do Felicie se mi fakt nevejde nic. Ale zatím se mi nikdy nestalo, že bych musel nějaké setkání vynechat kvůli dopravě. Ona se dá i dodávka najmout - a na pár setkání to vyjde levněji, než si pořizovat velký auto.
2) tak často, jak to vyjde. Setkání nejsou povinná, když nestíhám, nepřihlašuji se, nebo přijedu jenom na sobotu bez modulů. Obvykle dám ale ročně setkání víc, než tři.
3) ano, u modulu jsou nároky jiné, než u domácího kolejiště. Vesměs nižší - u domácího sice můžu ledasco zfušovat, ale ono se mi to vrátí v provozu a ve spolehlivosti. A údržba? U modulu brnkačka, jak se to dělá u pevného kolejiště, vrstveného v několika patrech na sobě, snad ani nechci vědět...
4) ano, finanční zajištění pro pěkné zaježdění si je u modulů minimální - v podstatě stačí zaplatit členský poplatek (většinou symbolický) a poplatek za setkání (halné, stravné, nocležné). Kolik a jak drahých modulů si postavím a přivezu, je moje věc. Kdežto doma - zkus začít pěkně jezdit ještě PŘED tím, než postavíš kolejiště... Doma musíš nejprve vynaložit většinu nákladů, abys mohl sklízet nějaké provozní plody. A to nepočítám vlastní místnost - dneska u novostaveb stojí jeden pokoj cca půl mega, spíš víc...
5) no jistě, čas. Do modulů si dám času, kolik chci, stejně jako do domácího kolejiště.
Disclaimer: toto není propaganda na moduly, jenom odpovídám na tvé připomínky. Ať si každý modelaří tak, jak je jeho srdci bližší...
TT, moduly, epocha III/IV