Moderátor: Michal Dalecký
Čouda píše:George V: Trošku jsi přestřelil. Velké nárazníky za čsd mělo relativně dost lokomotiv. Namátkou T478.1003 T478.1230 atd. Ano a nátěr byl opravdu červený bez proužku
George V. píše:Čouda píše:George V: Trošku jsi přestřelil. Velké nárazníky za čsd mělo relativně dost lokomotiv. Namátkou T478.1003 T478.1230 atd. Ano a nátěr byl opravdu červený bez proužku
Za ČSD je opravdu velmi široký pojem - ano, je pravdou, že se na některé Barči široké nárazníky dostaly o něco dříve; především na ty, co jezdily na pacifiku. Ale to určitě není případ celotmavěčerveného sergeje, který se v tomto nátěru mohl vyskytovat pár let po roce 1972, kdy byl T679.1427 vyroben... Standardně jsou široké nárazníky na ČSD zaváděny až od roku 1986 v souvislosti s rozsáhlejšími dodávkami vozů osobní přepravy o délce 26,4m.
martin tichý píše:Zdar hoši, co říkáte na letošní Lipsko, byl tam někdo z vás??, mám z toho poměrně rozpačitý dojem, výrobci jako by si uchovávali jejich novinky v tajnosti, bloumaje od stánku ke stánku nenašel jsem z avizovaného téměř nic, u ROCO po čmelákovi ani stopy (a nejen po čmelákovi, ROCO mělo vůbec nějak pusto), stejně tak i u PIKO, to alespoň na oválu mimo jiné prezentovalo svého ragulina BR 130, mimochodem za cca 90 éček opravdu pěkný model (stejně jako všechny ostatní PIKO modely), když přihmouřím oko nad chybějícími pneuhadicemi na čele, tak snad ani není co vytknout, nemluvě o zelené šestinápravové elektrice E 251 DR od Rivarossi, leckterý výrobce by si mohl právě z tohoto modelu vzít ponaučení, jak má taková mašinka v cenové relaci cca 200e vypadat!!, náádhera!!, nevím, zda jsem minul, či zda opravdu nebylo přítomné zastoupení ACME, ale k mé lítosti jsem jejich stánek nenašel, tedy ani jejich 350ku, toť asi vše, možná mě někdo doplníte..??
Zpět na Velikost H0 (komunita H0)
Uživatelé procházející toto fórum: jirie123 a 8 návštevníků