Novinky H0 2014

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Novinky H0 2014

Příspěvekod Rudolf » pon 16 zář, 2013 6:45 pm

První novinky Fleischmann 2014 zde:

http://www.fleischmann.de/uploads/docum ... H-2014.pdf
Rudolf

Příspěvekod Čouda » pát 20 zář, 2013 1:11 pm

George V: Trošku jsi přestřelil. Velké nárazníky za čsd mělo relativně dost lokomotiv. Namátkou T478.1003 T478.1230 atd. Ano a nátěr byl opravdu červený bez proužku :wink:
TT V. epocha // H0 IV. epocha.
Čouda

Příspěvekod George V. » pát 20 zář, 2013 7:42 pm

Čouda píše:George V: Trošku jsi přestřelil. Velké nárazníky za čsd mělo relativně dost lokomotiv. Namátkou T478.1003 T478.1230 atd. Ano a nátěr byl opravdu červený bez proužku :wink:

Za ČSD je opravdu velmi široký pojem - ano, je pravdou, že se na některé Barči široké nárazníky dostaly o něco dříve; především na ty, co jezdily na pacifiku. Ale to určitě není případ celotmavěčerveného sergeje, který se v tomto nátěru mohl vyskytovat pár let po roce 1972, kdy byl T679.1427 vyroben... Standardně jsou široké nárazníky na ČSD zaváděny až od roku 1986 v souvislosti s rozsáhlejšími dodávkami vozů osobní přepravy o délce 26,4m.
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Čouda » pát 20 zář, 2013 7:46 pm

S dráhou to je stejný jako s bojovou technikou. Všechno bylo nějak normovaný a praxe byla jiná. Nebudem se hádat :wink: . Uvidíme co bude a vyměnit nárazníky je maličkost..
TT V. epocha // H0 IV. epocha.
Čouda

Příspěvekod petrha » ned 22 zář, 2013 5:22 am

George V. píše:
Čouda píše:George V: Trošku jsi přestřelil. Velké nárazníky za čsd mělo relativně dost lokomotiv. Namátkou T478.1003 T478.1230 atd. Ano a nátěr byl opravdu červený bez proužku :wink:

Za ČSD je opravdu velmi široký pojem - ano, je pravdou, že se na některé Barči široké nárazníky dostaly o něco dříve; především na ty, co jezdily na pacifiku. Ale to určitě není případ celotmavěčerveného sergeje, který se v tomto nátěru mohl vyskytovat pár let po roce 1972, kdy byl T679.1427 vyroben... Standardně jsou široké nárazníky na ČSD zaváděny až od roku 1986 v souvislosti s rozsáhlejšími dodávkami vozů osobní přepravy o délce 26,4m.

V r.1982 jsem nastupoval do depa v Mostě, bylo tam v tu dobu asi 6 Sergejů . A všichni měli původní nátěr a to z toho jeden nebo dva přišly z generálky opět v tmavočerveném nátěru se žlutým proužkem na boku pod okny. Oba přišly už s velkýma hran. nárazníkama. Další už chodily červený se šedou střechou a 30cm žlutým fousem
petrha

Příspěvekod George V. » ned 22 zář, 2013 6:08 am

Paměť je velmi nespolehlivá věc, obzvláště pokud jde o přesné datování :) . Lepší je fotodokumentace. Naštěstí jsou tady krásné stránky věnované sergejům (http://www.prototypy.cz/sergeje) s pěknou fotogalerií, kde se dají fotky vybírat i podle data. Dal jsem si tu práci a prohlédnul všechny dostupné fotky do r. 1985. Až na pár výjimek z roku 1985 a jednu evidentně špatně datovanou fotku jsem nenašel žádného sergeje se širokými nárazníky....
George V.

Příspěvekod martin tichý » sob 05 říj, 2013 9:13 pm

Zdar hoši, co říkáte na letošní Lipsko, byl tam někdo z vás??, mám z toho poměrně rozpačitý dojem, výrobci jako by si uchovávali jejich novinky v tajnosti, bloumaje od stánku ke stánku nenašel jsem z avizovaného téměř nic, u ROCO po čmelákovi ani stopy (a nejen po čmelákovi, ROCO mělo vůbec nějak pusto), stejně tak i u PIKO, to alespoň na oválu mimo jiné prezentovalo svého ragulina BR 130, mimochodem za cca 90 éček opravdu pěkný model (stejně jako všechny ostatní PIKO modely), když přihmouřím oko nad chybějícími pneuhadicemi na čele, tak snad ani není co vytknout, nemluvě o zelené šestinápravové elektrice E 251 DR od Rivarossi, leckterý výrobce by si mohl právě z tohoto modelu vzít ponaučení, jak má taková mašinka v cenové relaci cca 200e vypadat!!, náádhera!!, nevím, zda jsem minul, či zda opravdu nebylo přítomné zastoupení ACME, ale k mé lítosti jsem jejich stánek nenašel, tedy ani jejich 350ku, toť asi vše, možná mě někdo doplníte..??
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod petrha » ned 06 říj, 2013 9:27 pm

martin tichý píše:Zdar hoši, co říkáte na letošní Lipsko, byl tam někdo z vás??, mám z toho poměrně rozpačitý dojem, výrobci jako by si uchovávali jejich novinky v tajnosti, bloumaje od stánku ke stánku nenašel jsem z avizovaného téměř nic, u ROCO po čmelákovi ani stopy (a nejen po čmelákovi, ROCO mělo vůbec nějak pusto), stejně tak i u PIKO, to alespoň na oválu mimo jiné prezentovalo svého ragulina BR 130, mimochodem za cca 90 éček opravdu pěkný model (stejně jako všechny ostatní PIKO modely), když přihmouřím oko nad chybějícími pneuhadicemi na čele, tak snad ani není co vytknout, nemluvě o zelené šestinápravové elektrice E 251 DR od Rivarossi, leckterý výrobce by si mohl právě z tohoto modelu vzít ponaučení, jak má taková mašinka v cenové relaci cca 200e vypadat!!, náádhera!!, nevím, zda jsem minul, či zda opravdu nebylo přítomné zastoupení ACME, ale k mé lítosti jsem jejich stánek nenašel, tedy ani jejich 350ku, toť asi vše, možná mě někdo doplníte..??

Pár modelů od ACME bylo na stánku u Hornby, ale 350 tam nebyla a ani nic podobného
petrha

Příspěvekod radeksindy » ned 06 říj, 2013 9:46 pm

stejně tak i u PIKO, to alespoň na oválu mimo jiné prezentovalo svého ragulina BR 130, mimochodem za cca 90 éček opravdu pěkný model (stejně jako všechny ostatní PIKO modely), když přihmouřím oko nad chybějícími pneuhadicemi na čele, tak snad ani není co vytknout,

U německých kolegů to tak všeobecné nadšení nevyvolává. Provedení střechy, rámu, madel a podobných drobností sedí jen na některé série a nejsem si teď jistý provedená kombinace odpovídá vůbec nějaké skutečné lokomotivě. Když se objevily fotky a ukázalo se, že lze třeba zapomenout na stříkané podvozky. Pojem pěkný model je holt hodně subjektivní 8)
radeksindy

Příspěvekod George V. » pon 07 říj, 2013 3:54 am

Tak tohle je jen první vlaštovka, měla by to být lokomotiva z první (možná ověřovací(???)) serie, "běžnější" lokomotivy budou vzápětí následovat. Rozhodně je to daleko povedenější (a hlavně levnější :mrgreen: ) model, než co produkuje MTB :) . Já se na tento model těším, tedy hlavně na T 679.2 (jestli bude :mrgreen: ), protože to bude nejbližší ztvárnění tohoto stroje. Pravděpodobně se bude jednat (doufám) až o model vycházející z řady 231 nízkých čísel - PIKO inzeruje inv. č. 40 - který se od momentálně nabízené 130 liší provedením bočních oken kabiny.

P.S. Ačkoliv, jak tak koukám na snímky T 679.2, on je to takový hybrid. Velká čelní okna odpovídají "ověřovačce", boční okna kabiny "serii"...

Tady je jeden snímek skutečné loko, kterou model 130 znázorňuje. Myslím, že jde opravdu o povedený model :D .

http://www.bahnbilder.de/name/einzelbil ... r-131.html
George V.

Příspěvekod radeksindy » pon 07 říj, 2013 7:42 am

Model má číslo 130 004 a je to předsérie. Ale ani ta neodpovídá, jak už jsem si zjistil, opravdu jsou provedení větracích otvorů na střeše a její tvar takové, že to je kombinace několika provedení. A podle posledních informací s to má dokonce tak, že všechny následující verze (včetně 131!) budou se stejnou skříní.
radeksindy

Příspěvekod George V. » pon 07 říj, 2013 7:57 am

...pořád nějak tápu. Mezi modelem a foto 130.002, kterou jsem zde vystavil, nenacházím zásadních diferencí. Při studiu Ersatzteilblattu je patrné, že střecha strojovny není součástí výlisku střechy a skládá se ze tří dílů, takže je tu jistý prostor i pro varianty. Pak už je jen otázka bočních a čelních oken kabiny...
Jinak hnané jsou opět jen čtyři dvojkolí a to krajní v každém podvozku.

P.S. Doporučuji prostudovat i Ersatzteilblatt BR 231. Z něj je patrné, že boční okna kabiny jsou jiného tvaru a střecha se skládá dokonce ze čtyř(!!!) dílů. Takže zcela jistě jiná forma!
George V.

Příspěvekod martin tichý » stř 23 říj, 2013 9:02 pm

Z mailu, co jsem dnes dostal od pana Daleckého vyplývá, že firmě ROCO jsou trnem v oku eshopové 10% slevy na jejich výrobky, předpokládám, že v Česku budou muset časem za tzv. jimi doporučené ceny prodávat všichni prodejci..kdyby se raději starali o kvalitu svých výrobků!!, jejich ceny jsou nehorázné i s tou 10% slevou, trochu mě ta jejich direkce na večír rozhodila, snad bych si přál, aby to tim čmelákem skončilo a já nemusel dál dotovat takové nenažrance!!, PIKU zdar :) . a že prý 150ka a 350ka od ACME pomalu přijíždí na trh :) ,..v příštím roce pouze zmínka o ČEZ 151, škoda, že ne E 499.2 a ES 499.0 :(
Ciboch
martin tichý

Příspěvekod Petr Zatrepalek » čtv 24 říj, 2013 6:53 am

ROCO už neví co by... Mrví kvalitu, nutí distributory brát zboží za plnou cenu aby pak za "pár" měsíců samo ty modely hodilo do výprodejů za výprodejní cenu, což ovšem distributorům co ty modely mají furt na skladě (ROCO podmínka minimálního odběru pro jejich distributory) nepromítne... A po pravdě, stejně je jen otázkou času kdy se jakákoliv novinka objeví za lepší cenu na webu... Tahle politika roco moc dlouho nevydrží, prodejců je spousta a trh je trh :lol:
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod Houmr » čtv 24 říj, 2013 7:04 am

No je vidět, že se ta banda manežerů se asi všude nudí, protože mají pocit, nebo nutkání vymýšlet pořád nějaké zhovadilosti :D.
"HO" - DCC - III - IV
Houmr

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)