Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Specializované fórum pouze pro příznivce velikosti H0 (1:87).

Moderátor: Michal Dalecký

Re: Kocour T466.2/742 v H0 od MTB

Příspěvekod George V. » sob 21 zář, 2013 10:13 am

F. Placheta píše:No myslim,ze priklad cmelaka dokazuje,ze tech lidi zas tak moc nebude. Urcite min,nez by bylo treba...

...no tak on ten čmelák od Techimage není nic super exkluzivního a nějak extra kvalitně zpracovaného. Navíc ho oznámilo jako novinku Roco a Piko, a tak kdo nepotřebuje kličky na deklech :) , rád si počká...
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod Petr Zatrepalek » sob 21 zář, 2013 10:47 am

230.106 píše:Jistě, záleží na každého vkusu... Buď koupit za pěknou cenu model na který se pak budu pořád kriticky koukat a pozorovat nedostatky, nebo si lehce připlatit a koupit takový, který budu obdivovat a prohlížet si ho se zaujetím... Pro každého něco...

No po pravdě - Techimage čmelák je zatím jediná mašina od nich.... Zatím nic dalšího není takže těžko hodnotit zda má smysl čekat nebo ne... Tak jak se mi jejich čmelák zpočátku líbil, tak jsem ho nakonec zavrhl (chtěl jsem zelenýho) - špatně nastříkané linky (šejdrem a s velkými přestřiky), ty vychvalovaný kličky byly nalepený křivě (rozuměj nikoliv pootočené ale prostě zkřivené), zábradlí pokroucený... Až na ty linky by se vše dalo bez větších problémů dodo, nicméně je to model který je kvůli tomu jemnýmu zábradlí a dalším detailům dobrý tak jen do vitríny, a pro mě i díky nerozebíratelným detailům prakticky nepatinovatelný... Takže tohle fakt ne, čekám jak dopadne Piko a Roco pokus - tam si ty kličky nebo další detaily v pohodě dodělám z leptu, který si bez problému nechám případně u Edíků nebo p. Sobotky vyleptat....

Na T466.2 modelu mi ale vadí vlastně jen budka (a to dost, v porovnání s fotem to bije od očí...) a tlouštka zábradlí a madel - ta bílá to ještě více zdůraznuje, na druhou stranu krom té budky a odfláknutý montáže (stříbrné linky, růžový světla) mi to zas tak strašný na dnešní dobu nepřijde... Dokud ale nebude model od kohokoliv, v provedení co jezdil ve Vršovicích, tak do toho rozhodně nepujdu, a kvůli té budce do MTB pujdu jedině když budu mít nějaký peníze fakt navíc, což moc nehrozí - radši se vyřádím na brejlovcích, sergejích a bardotkách, baíkách, vegetaci, autech, domečkách atd... Tak nějak jsem bilancoval co mám doma a co bych doma chtěl mít - k čemu mít haldu modelů ve vitríně když není kde je jezdit :D - takže je blbost kupovat špatně udělaný modely za drahý peníze když je spousta věcí který člověk potřebuje a jejich nákup odkládá kvůli "špatným" modelům :lol:
ČSD 1970-1988 v HO, jinak kitařina (éra, tanky), zakázková patinace a stavba modelů
Petr Zatrepalek

Příspěvekod eduardo » sob 21 zář, 2013 5:11 pm

To sú tie jazdné vlastnosti Kocúra až tak zlé? A v čom? Nedostatočná ťažná sila? Zastavovanie na výhybkách? Trhavá alebo kolísavá jazda? Prehrievanie?
V recenzii eshopu píšu že jazdné vlastnosti sú výborné tak teraz neviem.
H0 epocha IV ČSD DCC
eduardo

Příspěvekod 230.106 » sob 21 zář, 2013 6:47 pm

Petr Zatrepalek, F.Placheta, George V. :
Uvažme, že každý výrobce čehokoli se výrobek od výrobku zdokonaluje a pokud přidá i obchodního ducha, tak se poučí i z chyb svých konkurentů..., takže Moravákovi věřím a fandím...

Taky si uvědomme, kolik co stojí? V dnešní době, kdy se obrysy a tvar karoserie modelu řeší přímo z výkresu do autoCADu mám za víc než 4 tisíce kupovat model, co tvarově nesedí s předlohou??? Kabina strojv., příp. nádrž jsou myslím na modelu docela dominantní! Pardon, zase všechno mít doma nemusím jen proto, že to má českou předlohu... Nevím, kolik by třeba stálo předělání formy v těch citlivých místech a kolik modelů se třeba musí prodat, aby se forma a ostatní náklady vůbec zaplatily... Ale mám vážnou obavu, že pan výrobce onoho zmíněného "kocoura" nemá vůbec zájem model vylepšit... Co jsem slyšel, tak komunikace prý 0, na rady modelářů vždy ta samá odpověď, že chce dělat modely pro český modeláře a komu se to nelíbí, tak ať to nekupuje... Třeba na jiném vláknu řešené Bai od Šikulů, to je jiná káva! Tam se řeší všechno hned a hlavně před výrobou formy!!! To je přístup, který má v sobě marketingového ducha, který MTB chybí... V době internetu, diskuzních fór a možností komunikace se širokou veřejností, laickou i odbornou zároveň, mi ta zavřená ulita zavání přímo sebevraždou...
230.106

Příspěvekod tusakvlasta » sob 21 zář, 2013 6:59 pm

forex píše:
E27 píše:Samozrejme, že človek zaplatí a má doma model a bude ho ospevovať aký je dokonalý...
Ako som písal, ja mám zarezervovanú Holcim T448 aj keď viem, že nie je to 100% model. Lenže za takú cenu keby chcem nechať u niekoho postaviť model, tak to bude možno na podobnej kvalite ak nie horšie v niektorých prípadoch. Ale mne na posun hore dole stačí aj tento model..

Čo sa týka čmeliaka od Techimage, tak ten mám doma tiež. Rusáka s SA3 spriahlami na posun v budúcich výsypkách širokého rozchodu, ale tiež som sklamaný, že krátky prestavok kde sú batérie mi odskakuje od rámu, pretože ako by bol troška ohnutý. A to je iná pálka za ten model. Moja cesta bude zrejme počkať na Piko alebo Roco. Pokiaľ tento výrobca nepríde s modelom, do vtedy budeme musieť oželieť aj malovýrobcov, ktorý ponúkajú modely za ceny iné, troška vyššie... Chcem model? Kúpim si ho. Ale páči sa mi, že tu nepíšu ľudia, čo ho nemajú, ale taký, čo si ho kúpili a môžu povedať vecný názor...

Cmelaka Techimage jsem si prohlizel a ramy jsou proste prohnute...:( a to me odradilo pred casem od jeho koupe.A dalsi vec, ty americke pojezdy, resp typy kol muzou obcas pekne potrapit

Prvního Čmeláka mám červenýho a tomu není co vytknout, rovný rám a detaily.
Koupil jem si přes eshop zelenýho Čmeláka a přišel mi banán, ale jinak OK, takže to mě nakrko a hned jsem ho reklamoval.
Dnes se mně vrátil a je bezvadný. Jen by to chtělo lepšího lakýrníka aby nástřik byl hladší. A chválím pojezd, motor a převody není slyšet!!!, jen valící se soukolí.
Chtěl jsem tím říct že Vy nespokojení kupující se máte taky ozvat a tvat na nápravě. Mám tím namysli hlavně hrubé vady! Domělé prkotiny jako je nakřivo nalepená klička si nechte pro sebe, žádnou jsem nenašel ani na jednom, a navíc na to je potřeba už Lupa.
Kdyby si prodejce dal už zpočátku tu práci a zkontroloval všechno co mu bylo dodáno a vadný kusy hned výrobci vrátil tak by si nebylo na co stěžovat a výrobce by měl tím pádem výborné renomé. Někdy mě to připadá že na prodejně jen čekají jak to dopadne a který pitomec si to za ty peníze koupí. Ale to samozřejmě neplatí pro všechny, jen já mám občas smůlu. :)
tusakvlasta

Příspěvekod tusakvlasta » sob 21 zář, 2013 9:52 pm

Já si naopak budu stěžovat a chtít nápravu a nebudu zdvoříle odkývavat kdejaký nepovedený kousek. Už proto aby mi neležel doma a Já si na tom nehonil tričko. :idea:
Lak je OK, jen jsem trochu náročnější.
Naposledy upravil tusakvlasta dne sob 21 zář, 2013 9:58 pm, celkově upraveno 1
tusakvlasta

Příspěvekod tusakvlasta » sob 21 zář, 2013 10:08 pm

Myslím že u obchodníka je důležitá podstatná výtka, u prkotin se nebude vzrušovat. Kupuj to co si na místě důkladně prohlídneš...
tusakvlasta

Příspěvekod hummus » ned 22 zář, 2013 8:26 am

vrbav píše:...a technické výkresy tuzemských lokomotív sa určite dajú vygúgliť....takže aký problém v dnešnej dobe IT, nechápem, nerozumiem.....prečo ?????....taká škoda....ved kupujem model a nie hračku.....

Výrobní výkresy se dají opravdu najít na internetu? To si teda najsem jistý.
Dají se najít typové výkresy, ale podle těch se rozhodně nedá udělat kvalitní model.
Nevím, možná si Siemens odvezl archív ČKD někam do Německa, když zavřel továrnu na Zličíně, ale třeba ty výkresy jsou ještě nekde na Zličíně, pak by je třeba bylo možné nějak sehnat.
HO - DCC, IVb
hummus

Příspěvekod mlha » ned 22 zář, 2013 10:04 am

V každém případě kritika na sklon boků kabiny u 742 tady byla hned po uvedení prvních fotografií,škoda,že se nikdo nepokusil s tím něco udělat.Teď je to jenom na zlost.Škoda...
H0/MODULY SLOVÁCKO/ep.IV
http://www.kzmslovacko.cz/.
mlha

Příspěvekod Jacek » ned 22 zář, 2013 10:12 am

Výrobní výkresy, ty "plachty" se sice na internetu najít nedají, ale každý zkušenější modelář vám řekne, že výkresy lžou a bez toho metru a lezení po střeše se prostě neobejde. Žádný model není dokonalý, ať už je to Roco, Kuehn nebo jiný výrobek, u každého se dá najít nějaká menší či větší chyba. Bohužel u modelů MTB se kumuluje množsví takových chyb na jednom modelu. Úplně zbytečných chyb, které vůbec být nemusely a všichni by byli spokojení. Stačí se podívat na přístup jiných. Šikulové a Bai. Byly zveřejněny fotky, snesla se vlna kritiky a výsledek? Komunikace, chyby v rámci možností budou odstraněny. Paráda. Nebo berta od Kuehna. Na stránkách DS se objevily obrázky 3D modelu s výzvou "všichni hledáme chyby". Všichni měli možnost napsat svůj názor a upozornit na nedostatky. Jestli pak na modelu bude něco špatně co už bylo na obrázcích, můžeme si nadávat tak leda sami sobě, že jsme si toho nevšimli :D A je mi srdečně jedno jestli ten model bude na jaře nebo za rok nebo v nějakém ohlášeném termínu.

Několik let je na trhu stavebnice 742 z leptu. Skutečně přesná stavebnice, autor před lety někde psal, že po té střeše lozil. Jak těžké by bylo ty tvary "obšlehnout" aspoň z tohoto. Někdy mi to přijde jako tvrzení BUBI-model, že jejich modely jsou naprosto přesně podle výkresu a že ten výkres byl náhodou prototypu, kterého se nezachovala žádná fotografie.
Na kolejišti mám tři berty od MTB (v TT), jsem s nimi spokojený, ale těch kompromisů je prostě hodně.

Bohužel místo nějakého zlepšení nebo aspoň náznaku řešení, čteme my potencinální zákazníci různé kampaně o tom jak nepodporujeme české výrobce, jak si dovolujeme kupovat něco někde levněji, jak máme kupovat jinak se výrobce urazí a už nic nebude, atd. Viz IT vlaky. Co si také myslet o vyjádření výrobce, že téčkaři jsou chudina...
Jacek

Příspěvekod vrbav » ned 22 zář, 2013 1:48 pm

:oops:
Přílohy
Schránka01.jpg
Naposledy upravil vrbav dne úte 15 říj, 2013 7:51 am, celkově upraveno 1
vrbav

Příspěvekod vrbav » ned 22 zář, 2013 2:44 pm

:oops:
Přílohy
ZelT4662_02.jpg
Naposledy upravil vrbav dne úte 15 říj, 2013 7:51 am, celkově upraveno 2
vrbav

Příspěvekod jirkan » ned 22 zář, 2013 3:14 pm

A ani není třeba moc představivosti, aby člověk pochopil, jak je to s tou nádrží....... :idea:

PS.: kolik stojí nastudování jednoduchého třípohledového výkresu ve srovnání s vývojem modelu?
jirkan

Příspěvekod George V. » ned 22 zář, 2013 5:54 pm

...noo, tak podle tohoto plánku bych tu nádrž teda nedělal. Už na první pohled je vidět, že tam není cosi v pořádku :) .
H0/DCC - zatím sbírám co se dá... IV.-V.(i VI.) epocha,
TT - už jen zlehka sbírám, co se mi líbí....
George V.

Příspěvekod greenery » ned 22 zář, 2013 6:02 pm

To je těžké, když jsem viděl ty desítky kusů na té fotce, které se prodaly během chvilky, tak těch pár nespokojených názorů sotva výrobce rozhodí. Důležitá je teď asi rychlost...
greenery

PředchozíDalší

Zpět na Velikost H0 (komunita H0)